واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير عامل شركت ملي گاز: خدمات دولت نهم در اجراي پروژههاي گازي با هيچ دولتي قابل مقايسه نيست
خبرگزاري فارس: مدير عامل شركت ملي گاز گفت: همزمان با شروع دولت نهم تاكنون حدود 25 ميليارد دلار پروژه گازي برنامهريزي شد كه حجم اين پروژهها در وزارت نفت در هيچ دولتي سابقه نداشته است.
به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، سيدرضا كسايي زاده شامگاه چهارشنبه در گفتگوي خبري با خبرنگاران اصفهاني در حاشيه برگزاري همايش مديران عامل و معاونان شركتهاي گاز كشور با اشاره به مصرف گاز در كشور كه دو برابر حد مصرفي است، افزود: با صرفه جويي مشتركان فعلي، علاوه بر اينكه ميتوانيم براي پذيرش مشتركان جديد سريعتر وارد عمل شويم، بلكه اين گاز صرفه جويي شده را مي توانيم صادر و يا با تزريق به چاههاي نفت، نفت بيشتري را استخراج كنيم.
وي ادامه داد: مهندسان و پيمانكاران گازي داخلي از ظرفيتهاي بالايي برخوردار هستند و هدف ما رساندن گاز به در منازل تمام هموطنانمان است.
رئيس شركت ملي گاز به صرفه جويي 25 ميليون متر مكعبي گاز در سال گذشته اشاره كرد و اظهار داشت: با توجه به اين ميزان صرفه جويي، در هفت ماه اول سال گذشته مردم حدود يك درصد و در پنج ماهه آخر سال نيز به دليل سرماي كم سابقه، 17 درصد الگوي مصرف را رعايت نكردند و امسال با تمهيداتي كه صورت گرفته، درصدديم تا اين 17 درصد را به زير 10 درصد برسانيم.
وي ايران را از بزرگترين مصرف كنندگان گاز طبيعي در جهان خواند و تصريح كرد: در حال حاضر كشور ما در مقام سوم جهان از نظر مصرف گاز قرار دارد و بايد براي كاهش مصرف گاز در كشور برنامه هاي مدوني تدوين شود.
كسايي زاده به راه حالهاي كاهش مصرف گاز در كشور اشاره كرد و افزود: مبحث قيمت و فرهنگسازي دو عامل مهم در كاهش مصرف گاز در كشور است.
وي با تاكيد بر اينكه گاز بيشتر بايد در مصارف صنعتي استفاده شود تا مصارف خانگي، تصريح كرد: بايد سياستهاي كاهش مصرف سوخت براي مصارف خانگي باشد تا صنايع ما بتوانند براي توليد بيشتر از گاز به عنوان سوخت و خوراك استفاده كنند.
معاون وزير نفت با اشاره به اينكه 76 درصد كشور از نعمت گاز برخوردار هستند، اظهار داشت: در حال حاضر بيش از 660 شهر و پنج هزار و 700روستا در سطح كشور از اين نعمت بهرمندند و از مجموع 30 استان كشور به 29 استان گاز رساني شده است.
كسايي زاده به وضعيت گاز در اصفهان اشاره كرد و افزود: در صورت تامين اعتبار تا دو سال آينده اصفهان به عنوان اولين استان سبز در كشور به حساب خواهد آمد.
وي ادامه داد: استان سبز به استاني اطلاق ميشود كه بيش از 95 درصد از شهر هاي آن زير پوشش انتقال گاز قرار دارند.
معاون وزير نفت به پايان انتقال و رسيدن گاز به مركز استان خراسان جنوبي خبر داد.
وي تصريح كرد: پس از اين استان، آخرين استان كشور كه سيستان و بلوچستان است نيز به شبكه گازي كشور مي پيوندد و هزينههاي انتقال گاز به اين استان نيز پيشبيني شده است.
كسايي زاده به افزايش جايگاههاي CNG در كشور اشاره كرد و اظهار داشت: در حال حاضر حدود 430 جايگاه CNG در سطح كشور وجود دارد كه بايد اين تعداد به بيش از يك هزار و 800 جايگاه يك منظوره و دو منظوره افزايش يابد و طبق استانداردهاي جهاني بايد به ازاي هر يك هزار خودرو، يك جايگاه سوخت CNG در كشور وجود داشته باشد.
رئيس شركت ملي گاز ايران به پيشرفتهاي چشمگير پس از انقلاب در زمينه انتقال گاز به شهرهاي كشور اشاره كرد و اظهار داشت: پيش از انقلاب تنها دو هزار و 500 كيلومتر خطوط انتقال گاز در كشور وجود داشت كه در حال حاضر سالانه حدود هشت هزار كيلومتر خط اصلي انتقال گاز در سطح كشور احداث ميشود.
وي اضافه كرد: در مجموع 28 هزار كيلومتر طول خطوط انتقال گاز در سطح كشور است و ما سالانه به اندازه تمام خطوط انتقال گاز پيش از انقلاب، اين خطوط را در كشور احداث مي كنيم.
معاون وزير نفت به استفاده 10 هزار صنعت كشور از گاز طبيعي اشاره كرد و اظهار داشت: مجموع صنايع در سطح كشور 18 هزار صنعت است و ما بايد با تعامل بين توليد و مصرف، سياستهاي خود را براي استفاده روزافزون گاز در صنعت برنامه ريزي كنيم.
انتهاي پيام/م
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]