تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه (مردم) امر به معروف و نهى از منكر نكنند، و از نيكان خاندان من پيروى ننمايند،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816972440




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

واگذاري مدارس به تعاوني‌ها، شايد امسال


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: واگذاري مدارس به تعاوني‌ها، شايد امسال
عكس: حميد جاني‌پورگروه جامعه- «واگذاري مدارس به تعاوني‌ها» در حالي از سوي وزير تعاون مطرح مي‌شود كه مسوولان وزارت آموزش و پرورش هيچ پاسخ روشني در اين رابطه ندارند و بيان موضع آموزش و پرورش را به يكديگر پاس مي‌دهند.


وقتي اين سوال را از فاضلي، معاون توسعه مشاركت‌هاي مردمي اين وزارتخانه مي‌پرسيم، نه آن را تاييد مي‌كند و نه تكذيب، فقط مي‌گويد: اين موضوع نياز به توضيح دارد. اين در حالي است كه وزير تعاون وعده مي‌دهد اين طرح را براي سال آينده تحصيلي كليد خواهد زد، اما گويا مسوولان آموزش و پرورش آن را تنها در حد يك پيشنهاد ميان دو وزارتخانه مي‌دانند كه ضمانت اجرايي ندارد. با اين حال محمد عباسي، وزير تعاون اوايل خردادماه از واگذاري 5درصد مدارس كشور به تعاوني‌ها خبر داد و گفت: با هدف مشاركت مردم در اداره مدارس و با همكاري وزارتخانه‌هاي تعاون و آموزش و پرورش و با تامين اعتبار از سوي دولت، اداره مدارس دولتي به صورت تعاوني و هيات امنايي به رييس و معاونان واگذار شود.
برخي مي‌گويند مبتكر اين ايده مرتضي حاجي، وزير آموزش و پرورش در دوره اصلاحات، براي كاستن از تصدي دولت بوده است؛ اما در آن زمان قاطبه نمايندگان اصولگراي مجلس هفتم به اين طرح راي ندادند؛ چرا كه آن را از مصاديق فروش مدارس يا پولي كردن آن برشمردند. با واگذاري مدارس به تعاوني‌ها، بودجه مدارس كه هم اكنون در دست دولت است، مستقيما طي چند قسط در اختيار هيات امناي اين مدارس قرار مي‌گيرد. هيات امناها نيز با اختياراتي كه به آنان تفويض شده مدارس را به صورت خودگردان اداره مي‌كنند.
به اعتقاد شيرزاد عبداللهي، كارشناس آموزش و پرورش اين طرح مي‌تواند اتلاف منابع مالي را به حداقل برساند و البته عدم تمركز درآمدها را نيز به دنبال داشته باشد.
او مي‌گويد: «از آنجا كه در مدارس خودگردان متناسب با كارآيي افراد به آنان حقوق تعلق مي‌گيرد، به تبع آن بسياري از نيروهايي كه در حال حاضر به صورت مازاد در مدارس حضور دارند و بدون آنكه كار مفيدي انجام دهند، حقوق دريافت مي‌كنند، حقوقي به آنها تعلق نمي‌گيرد و همين امر موجبات صرفه‌جويي در منابع مالي در آموزش و پرورش را فراهم مي‌كند. در شرايطي كه به ازاي هر دانش‌آموز 600 تا 700هزار تومان سرانه در نظر گرفته مي‌شود. بيش از 90درصد اين اعتبار به حقوق و مزاياي معلمان اختصاص مي‌يابد و البته به گفته عبداللهي در حال حاضر 40درصد اين اعتبارات در كش و قوس سيستم اداري هدر مي‌رود. با اين حال به دليل تفكر دولتي كه در ايران ريشه دارد، بسياري با اين طرح مخالفند.»
او مي‌گويد: بسياري از معلمان نيز به باور اينكه با خودگردان شدن مدارس شغل خود را از دست خواهند داد در مقابل اجراي اين طرح مقاومت مي‌كنند، در حالي كه آنها همچنان كارمند دولت خواهند بود با اين تفاوت كه حقوق خود را از مدارس دريافت خواهند كرد. شايد يكي از دلايل راغب نبودن مسوولان وزارت آموزش و پرورش براي پياده كردن اين طرح همان 200 تا 300هزار نيروي مازادي باشد كه در حال حاضر حقوق‌بگير اين وزارتخانه هستند و پس از آن روي دست مسوولان آموزش و پرورش مي‌مانند. از اين رو كه با خودگردان شدن مدارس سيستم استخدام در آموزش و پرورش نيز تغيير خواهد كرد و استخدام‌ها براساس ميزان سواد و كارآيي خواهد بود.
با اين حال «عبدالمجيد غريب رضا» معاون طرح و برنامه وزارت تعاون در گفت‌وگو با دنياي اقتصاد از تفاهمنامه‌اي سخن مي‌گويد كه قرار است تا دو ماه آينده ميان وزارت تعاون و وزارت آموزش و پرورش منعقد شود. او مي‌گويد: براساس اين تفاهمنامه تعهداتي براي ما (وزارت تعاون) و آموزش و پرورش تعيين مي‌شود كه چه تعداد تعاوني در چه مقاطعي طراحي ‌شود، اما از آنجا كه برخي از صاحبنظران بر اين باورند كه براي هيات امنايي شدن مدارس نيازي به ورود وزارت تعاون به اين طرح نيست و مسوولان آموزش و پرورش مي‌توانند از آيين‌نامه‌هايي كه پيش از اين تدوين شده بهره بگيرند، اما غريب رضا معتقد است قانون، تشكيل تعاوني‌ها را تنها در حيطه اختيارات وزارت قرار داده است.
او دلايل استقبال وزارت تعاون از اين طرح را ايجاد تعادل ميان واحدهاي آموزشي مناطق شمالي و جنوبي شهر عنوان مي‌كند.
 پنجشنبه 23 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن