واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: فلاحت پيشه :در نظارت بر قوه مجريه نبايد دچار تعارف شد
نماينده اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس با تاكيد بر لزوم تعريف نقش مجلس در سياست خارجي گفت: كميسيون سياست خارجي و امنيت ملي مجلس هشتم بايد راهبرد چهارسالهاي در سياست خارجي تعريف كند. حشمت الله فلاحت پيشه در گفتگو با ايسنا با بيان اين مطلب افزود: بسياري از مسائل امروز كشور از قبيل بيكاري و مشكلات اقتصادي با تنگناهاي سياست خارجي ارتباط دارند و مجلس بايد از ظرفيت هاي خود، چه در كميسيون سياست خارجي و امنيت ملي و چه در بحث نمايندگان بينالمجالس و گروههاي دوستي پارلمان استفاده لازم را به عمل آورد. وي از ديگر اولويت هاي مجلس هشتم را نگاه عملكردي به مشكلات روزمره مردم دانست و تصريح كرد: در جامعهاي كه اهداف بلند مدتي از جمله چشم انداز 20 ساله و قانون برنامه پنج ساله در آن دنبال مي شود نبايد مسائل روز، مردم را دچار آزار كند. فلاحت پيشه از گراني و بيكاري به عنوان دو عامل اصلي در اين زمينه ياد كرد و افزود: متاسفانه شروع كار مجلس هشتم در اوج بحران گراني، تورم و بيكاري است كه مسائلي مانند خشكسالي به اين موضوع دامن مي زند. اين نماينده اصولگراي مجلس هشتم با تاكيد بر اينكه مجلس نبايد در نظارت بر قوه مجريه دچار تعارف شود تاكيد كرد: هيچگونه تعارف و تباني نبايد مانع از نظارت مجلس و استفاده از ابزارهاي نظارتي آن شود و هرگاه نمايندگان احساس كردند كه دولت در مواردي دچار ضعف است، بايد از ابزار نظارت بهرهمند شوند و اين عين اصولگرايي است، زيرا نبايد اصولگرايي را در سكوت تعريف كنيم. وي همچنين درباره عملكرد مجلس هفتم در اين زمينه گفت: اين مجلس به لحاظ كمي در مطرح كردن سوال، تذكر و تحقيق و تفحص در قبال دولت نهم، كارنامه خوبي داشت اما كارش در موضوع استيضاح مثبت نبود.
بايد راهكارهاي بهتري براي نظارت مجلس يافت
نماينده سروستان در مجلس گفت: مجلس هشتم، رهنمودهاي مقام معظم رهبري در زمينه تعامل با دولت را سرلوحه كار خود قرار ميدهد. نصرالله كوهي در گفتگو با ايرنا با اشاره به ديدار نمايندگان مجلس هشتم با مقام معظم رهبري و تاكيد ايشان بر تعامل بين دولت و مجلس افزود: مقام معظم رهبري همان طور كه اصل تعامل دولت و مجلس را مورد تاكيد قرار دادند، مسئله نظارت مجلس بر امور را نيز متذكر شدند. نماينده سروستان در مجلس اضافه كرد: در عين اينكه مجلس بايد همكاري با دولت را يك اصل بداند، نميتوان از اصل نظارت كه رهبري نيز بر آن تاكيد داشتند، غافل بود. كوهي اظهار داشت: اگر جنبه نظارتي مجلس را تقويت كنيم، روند اجراي قوانين تسهيل شده و با مشكلات كمتري روبه رو خواهيم شد. وي با بيان اينكه تحقيق و تفحص و سوال از وزير از سوي مجلس براي نظارت بر حسن اجراي قوانين، كافي نيست گفت: بايد راهكارهاي بهتري براي نظارت بر مجلس يافت.
دولت و مجلس، افزون طلبي را كنار بگذارند
نماينده سبزوار در مجـــــــــلس شــــــــــوراي اســـــــــلامي، رهنمودهــــــــايرهبر معظم انقلاب اسلامي را منشور كار مجلس هشتم دانست و گفت: راهبرد عملي اتحاد بين دولت و مجلس براي حل مشكلات مردم، مد نظر قرار دادن قانون است. علي بروغني در گفتگو با ايرنا اظهار داشت: هم دولت و هم مجلس بايد به قانون تن دهند تا وحدت، عملي شود. وي افزود: اگر مجلس در كار قانونگذاري به دنبال منافع خود باشد و دولت نيز منافع خود را پيگيري كند، نه تنها بحث همدلي و وفاق دچار خدشه ميشود ، بلكه حل مسائل و مشكلات مردم ناديده گرفته خواهد شد. بروغني اظهار داشت: اگر دولت و مجلس جايگاه و نقش خود را بشناسند و افزون طلبي را كنار گذاشته و ملاك عمل خود را قوانيني قرار دهند كه با شرع مقدس اسلام تطبيق داده شده است، خواهند توانست ضمن اتحاد و همدلي، مسائل و مشكلات مردم را هر چه سريعتر حل و فصل كنند.
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]