واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نشست مطبوعاتي با خبرنگاران در پاريس (1) متكي : افراط گرايي در افغانستان در حال توسعه است
منوچهر متكي، وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در پاريس گفت: افراطي گري در افغانستان در حال توسعه است و محصول آن نيز ناامني است.
به گزارش خبرنگار فارس در پاريس منوچهر متكي، وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران روز چهارشنبه در يك نشست مطبوعاتي در پاريس با حضور نمايندگان رسانه هاي خبري فرانسه و رسانه هاي خارجي مقيم اين كشور به سوالات آنان درمورد موضوعات مهم منطقه اي و بين المللي پاسخ داد.
آن چه در زير آمده است اهم مطالب طرح شده در اين نشست مي باشد:
منوچهر متكي، وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران با اشاره به كنفرانس حمايت از افغانستان كه قرار است فردا پنجشنبه در پاريس كار خود را آغاز كند گفت: نخستين نشست در اين زمينه در توكيو سپس در لندن برگزار شد و پاريس فرصت ديگري براي ابراز اراده كشورها در كمك به بازسازي افغانستان است.
وي با اشاره به تعهدات قبلي برخي كشورها و تاخير در تحقق اين وعده ها افزود: به عنوان همسايه افغانستان بايد بگوئيم كه مشاركت در حد و اندازه هاي افغانستان نيست. نخستين نتيجه اين شرايط ناامني در افغانستان است و ايران به عنوان همسايه بزرگ افغانستان از اين شرايط نگران است و ما فكر مي كنيم كه ما و كشورهاي اروپايي به طور خاص در اين نگراني اشتراك نظر داريم.
متكي در پاسخ به سوال خبرنگار لوفيگارو در مورد نقش ايران در ثبات افغانستان گفت: همانطور كه اشاره شد افراط گرايي در افغانستان در حال توسعه است و محصول آن نيز ناامني است. وي با ذكر همكاري هاي جمهوري اسلامي ايران و افغانستان، گفت: متاسفانه يك جانبه گرايي در رويكردهاي مرتبط با افغانستان حاكم شده و تاكيد بربرخي سياست هاي نادرست موجب شده است اكنون كه در هفتمين سال حضور نيروهاي خارجي در افغانستان هستيم متاسفانه شرايط خوبي در اين كشور وجود نداشته باشد.
وي با رد اتهامات برخي كشورها به ايران گفت: از آناني كه در پايتخت هاي اروپايي با رهبران افراطيون ملاقات مي كنند پذيرفته نيست كه ايران را متهم به حمايت ازافراط گرايي بكنند. افكار عمومي منطقه و مردم ما مي دانند چنين ادعايي هايي از سوي آنان اقدامي براي فرار از مسئوليت خود در افغانستان است.
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در پاسخ به سوال خبرگزاري كويت درمورد تاثير تحولات داخلي افغانستان بر ايران و راه حل پيشنهادي ايران براي افغانستان گفت: طبيعي است كه تحولات همسايگان ايران بازتاب خاص خود را دارد و ما نمي توانيم نسبت به اين تحولات بي تفاوت باشيم. جمهوري اسلامي ايران در چارچوب مسائل دو جانبه و منطقه اي با آقاي حامد كرزاي و دولت افغانستان تعامل خود را دارد.
وي افزود: ما در سي امين سال حضور بيش از 2 ميليون آواره افغان درايران هستيم كه حدود 1 ميليون آن ها توسط كميسارياي عالي امور پناهندگان سازمان ملل متحد ثبتنام شده اند و رسما پناهنده هستند. همچنين بيش از 1 ميليون افغاني با توجه به شرايط افغانستان به صورت غيرقانوني در ايران به سر مي روند.
وي اضافه كرد: ايران با پاكستان و هندوستان تبادل نظر خود درباره افغانستان را حفظ كرده است و اولين اجلاس سه جانبه افغانستان، پاكستان و ايران 1.5 سال قبل در باكو برگزار شد كه متعاقب آن اجلاس ديگري نيز در هرات صورت گرفت. قرار است اجلاس سوم وزراي امور خارجه را نيز در اسلام آباد و اجلاس سران را در تهران برگزار نماييم.
وي در پاسخ به سوال شبكه دوم تلويزيون فرانسه در مورد موقعيت دولت حامد كرزاي و حضور نيروهاي خارجي در افغانستان گفت: از نظر ما آقاي كرزاي گزينه دمكراتيك در افغانستان است و شرايط افغانستان هم به گونه اي است كه آلترناتيوي جدي در افغانستان براي آن نمي بينيم. لذا بايد به دولت افغانستان كمك كنيم .
وي تاكيد كرد: سياست اصولي ما سياست حمايت از افغانستان است. زماني كه بسياري از كشورهاي جهان افراطي گري در كابل را تاييد كردند جمهوري اسلامي ايران چنين تاييدي نداشت و بهاي چنين موضعي را نيز با پرداخت 8 شهيد در مزار شريف پرداخت.
وي افزود: ما فكر مي كنيم كساني كه افراط گرايي را با كمك هاي مالي و آموزشي خود ايجاد كردند بايد پاسخگوي اعمال خود باشند. البته ملت افغانستان در تاريخ خود نشان داده است كه پذيراي نيروهاي خارجي نيستند و فكر مي كنم انگليس و شوروي سابق شاهدان خوبي در اين زمينه مي باشند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار شبكه اول تلويزيون فرانسه درمورد اقدام فرانسه به افزايش نيروهاي خود در افغانستان گفت: ما براي حمايت از بازسازي افغانستان به پاريس آمديم و به نظرمان مشاركت جدي و موثر در بازسازي افغانستان مسير خوبي براي تحكيم ثبات در اين كشور است. از همين رو ما راه كارهاي مسالمت آميز را بر راه كارهاي نظامي هميشه ترجيح مي دهيم.
وي همچنين در پاسخ به خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي در مورد انتظارات ايران از نشست فردا در حمايت از افغانستان گفت: اين درست است كه ناامني در افغانستان به ميزان جدي وجود دارد. من در صحبت هايم گفتم كه افراط گرايي پشت دروازه هاي شرقي افغانستان در راه است. توليد و قاچاق مواد مخدر در افغانستان سودايي پر سود اما توامان با مرگ است كه نسل جوان كشورهاي اروپايي را هدف گذاري كرده است. متاسفانه طي 7 سال گذشته ميزان توليد مواد مخدر در افغانستان 30 برابر افزايش پيدا كرده است. كشوري كه مسئول هماهنگي در امر مبارزه با مواد مخدر است بايد در اين مورد پاسخ دهد.
وي گفت: جمهوري اسلامي ايران براي مقابله جدي با توليد و قاچاق مواد مخدر بارها همكاري جدي خود را اعلان كرده و براي اين كار هزينه هاي بالايي پرداخته است. ما بدون در نظر گرفتن هزينه هاي مادي و اقتصادي در اين راه تنها 3 هزار نفر از نيروهاي انتظامي خود را از دست داده ايم. متاسفانه توجه لازم به اين مساله مهم صورت نمي گيرد.
وي تصريح نمود: توجه بيشتر به بازسازي افغانستان مي تواند به ثبات بيشتر در اين كشور بيانجامد و اين يكي از عوامل مهم در ثبات افغانستان محسوب مي شود.
ادامه دارد
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]