واضح آرشیو وب فارسی:فارس: /همانديشي امام، نوآوري، رهيافتها و رويكردها/ نوآوري در انديشه سياسي امام(ره) يكي از ابعاد «احيا» دين است
خبرگزاري فارس: يحيي فوزي تويسركاني گفت: نوآوري در انديشه سياسي امام خميني(ره) يكي از اين ابعاد «احيا» است؛ احياي انديشههايي كه قبلاً موجود اما دچار ركود بوده است مانند رابطه دين و سياست.
به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، همانديشي امام، نوآوري، رهيافتها و رويكردها از سوي گروه مطالعات انقلاب اسلامي عصر امروز در پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي برگزار شد.
فوزي تويسركاني در اين همانديشي درباره نوگرايي در انديشه سياسي امام خميني(ره) گفت: انديشه سياسي فقط بخشي از مجموعه انديشههاي امام خميني(ره) بود چون ايشان يك انديشمند جامع الاطراف در همه زمينهها از جمله عرفان، فقه واصول، كلام اسلامي به شمار ميآيد.
وي افزود: تعداد زياد آثار، سخنرانيها و دروس امام (ره) در زمينههاي ذكر شده، اثباتي ر اين مدعاست و يك بعد از اين انديشهها را بايد با توجه به ساير ابعاد بررسي كرد.
اين محقق اسلامي درباره مفهوم نوگرايي گفت: مفهوم نوگرايي در انديشه سياسي امام به معني انطباق با مدرنيته و نو كردن مفاهيم ديني يا رويكرد غربي نيست و بدعتهاي بيريشه را نيز شامل نميشود؛ بلكه انديشه امام تلاش و اجتهاد براي بازسازي مفاهيم جديد بر پايه مباني مستحكم سنت هاي اسلامي است. انديشه امام را مي توان جداي از انديشه اسلام و تشيع بررسي كرد و انديشه امام جزء انديشه كلام اسلامي و انديشه سياسي شيعه است كه در ايران تحت تأثير فضا و شرايط محيطي و اجتماعي كشورمان شكل گرفته است.
فوزي درباره ابعاد نوآوري در انديشه سياسي امام گفت يكي از اين ابعاد «احيا» است. احياي انديشههايي كه قبلاً موجود اما دچار ركود بوده است مانند رابطه دين و سياست.
وي تاكيد كرد: اين انديشه امام در زماني بود كه رضاشاه تلاش ميكرد دين را از عرصه سياست به كنار بگذارد و روحانيت را از متن اجتماع به حاشيه براند.
اين نويسنده و محقق درباره نقش امام در احياي رابطه دين و سياست گفت: تلاشهاي امام(ره) در زماني انجام شد كه عدهاي باور كرده بودند واقعاً بايد براساس الگوي مدرن شدن، حوزه دين از سياست جدا شود؛ نوگرايي امام در اين مقطع احياي دين در عرصه سياست بود.
فوزي درباره ساير نوآوريها در انديشه سياسي امام خميني(ره) گفت: نوآوريهاي ديگر امام (ره) شامل اخلاق در سياست، ضرورت تأسيس حكومت مشروع در دوران غيبت، شفاف سازي انديشه هاي اسلامي و شيعي از جمله حكومت اسلامي، جايگاه فقه در حكومت اسلامي و مبحث ولايت فقيه ميشود. اين آرا و انديشهها وجود داشته است اما امام به طور صريح و شفاف آنها را بيان و مطرح كرد و جزئيات آن را تشريح كرد.
وي افزود: امام انديشه اسلامي و شيعي را با توجه به شرايط زمان و مكان بازسازي كرد و حاصل آن يك مبحث جديد با تكيه بر مباني اصيل اسلامي است.
اين استاد دانشگاه خاطر نشان كرد: تعميق انديشه سياسي شيعه، اختيارات حكومت، عدالت و دفاع از محرومين و مستضعفان، پيوند هويت اسلامي و هويتانساني، گسترش ابعاد انديشه سياسي اسلام و پيوند آن با مباحث تشكيل حكومت جهاني اسلام، تاكيد بر وحدت جهان اسلام از ديگر نوآوريها در انديشه سياسي امام خميني(ره) است.
فوزي در پايان تصريح كرد: نوگراييهاي امام مبتني بر اصول اسلام است و به بازسازي، تعميق، احيا و گسترش انديشه سياسي اسلام پرداخت.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]