واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: امام جمعه شيراز : رسانه راه و چاه نشان ميدهد/ اين يعني عبادت
نمايندهولي فقيه دراستان فارس و امام جمعه شيراز به زدن تمثيلهاي بديع براي درك آسان مفاهيم اشتهار دارد. آيت الله حائري شيرازي در تمثيلي كار رسانه را به كار كسي تشبيه كرد كه با انگشت اشاره چاه را نشان ميدهد و مي گويد: مواظب باش در چاه نيفتي.
اين نگاهبه كار رسانه وقتي بيشتر به دل مينشيند كه ادامه حرفهاي امام جمعه شيراز را نيز بشنويم كه گفت: رسانهها ، صدا و سيما ، روزنامهها و ساير رسانهها فرصت طلايي در اختيار دارند، اين فرصت براي آگاهي دادن به آدم است كه ميتواند انساني را زندگي دوباره ببخشد.
" رسانه به مردم ميگويد اينجا چاه است ، مواظب باش در چاه نيفتي ، كسي كه لبه چاه ايستاده است اگر بداند لبه چاه است خودش را عقب ميكشد و در چاه نميافتد و زندگي دوباره مييابد ، اجر اين كار مثل كار كسي است كه بيايد و روي آن چاه را بپوشاند ، بنا بر اين كار رسانه در دادن آگاهي به جامعه نوعي عبادت است".
به گزارش خبرنگاران ايرنا ، آيت الله حائري شيرازي اين سخنان را روز چهارشنبه در نشست فصلي خبرنگاران، اصحاب جرايد ، روزنامه نگاران و فعالان حوزه رسانه در منطقه دشت كوه شيراز ايراد كرد.
ادامهسخنان امام جمعه شيرازاشارهاي بود به ترفندهايي كه دشمنان و قدرت هاي بزرگ با بهرهگيري از رسانه براي ايجادنفاق در جامعه به كار ميبرند.
نماينده ولي فقيه در استان فارس اين را گفت كه دشمن از راه اطلاع رساني تفرقه مياندازد، از همين راه جدايي و تفرقه و بدبيني ايجاد ميكند ، اگر تفرقهرا از دشمن بگيرند دشمن خلع سلاح ميشود، بمب اتم سلاح عقبه دشمن است، سلاح اصلي دشمنان همين تفرقهافكنيها است كه از راه رسانه اعمال ميشود.
برآيندكلي سخنان امام جمعه شيراز تا اينجا اين است كه رسانه هم ميتواند در جهت اصلاح و توفيق جامعه كار كند و هم ميتواند مايهنفاق افكني و تفرقه باشد كه دستمايهاي براي دشمنان است اما تاكيد امام جمعه شيراز در ادامه اين بود كه : رسانه بايد حرف حساب بزند ،اگر حرف حرف حسابي باشد هيچكس به سلاح هستهاي نياز ندارد، كارايي حرف حساب از سلاح هستهاي خيلي بيشتر است ، ما هم اگر حرف حساب براي گفتن نداشته باشيم شكست ميخوريم ولو اينكه همه سلاحهاي جهان را نيز داشته باشيم.
ديگر موضوعي كه در نشست فعالان حوزه رسانههاي فارس با امام جمعه شيراز از سوي آيت الله حائري شيرازي ايراد شد ضعف دانشگاهها به ويژه دانشگاههاي بزرگ جهان در تقويت حس خودداري انسان از تجاوز بود، اينجا نيز امام جمعه شيراز از تمثيل براي بيان موضوع استفاده كرد و اينطور گفت آدم تشنه نياز بهآب دارد،اگربهيك آدم تشنه يك منبع بزرگ اكسيژن بدهند آيا سيراب ميشود؟ اگر به او يك منبع بزرگتر هيدروژن بدهند آيا سيراب ميشود؟ خير هيچكدام يك آدم تشنه را سيراب نميكند، اكسيژن و هيدروژن بايدبا فرمولي خاص تركيب شود تا آب به وجود آيد و انسان را سيراب كند.
"تاوقتي هيدروژن و اكسيژن از هم جدا هستند آب به وجود نميآيد و تشنه اي سيراب نميشود، دين و دانش مثل اكسيژن و هيدروژناست كه تا وقتي از هم جدا باشند نميتوانند حالت بازدارندگي در انسان به وجود آورند ، اين همه به دانش بشري افزودهشدهاست،چراحس بازدارندگي از تجاوز در بشرتقويت نميشود"؟ " نه دين به تنهايي و نه دانش به تنهايي براي بشر كافي نيست ، اين دو بايد با هم باشد تا بتواند حالت بازدارندگي دربشربه وجود آيد، اين موضوعي است كه دانشگاهها از آموزش دادن آن عاجز هستند ، دانشگاه خيلي بخواهد كار كند اين آموزش را ميدهد كه چگونه انساني از تجاوز به انسان ديگر بازدارد اما اين كافي نيست، انسان بايد ياد بگيرد كه حس خودنگهداري و عدم تجاوز را در خودش تقويت كند".
"روزي انسان فقط سنگ در اختيار داشت ، با توسعه دانش و علم آموزي سلاح سنگي بشر تبديل به سلاح فلزي شد،انسان چاقو را ساخت، چاقو نه تنها نتوانست تجاوزگري را از انسان بگيرد بلكه او را بيشتر متجاوز كرد ، چاقو نتوانست براي بشر امنيت بياورد".
"بعدها بشر دانش خود را توسعه داد و تفنگ ساخت ، توپ ساخت ، موشك ساخت ، سلاح اتمي ساخت اما هر چه دانش بشر پيشرفت كرد امنيت او كمتر شد ، دانش به تنهايي نتوانست حس تجاوزگري آدمي را مهار كند ، اين مثل آن ميماند كه يك منبع بزرگ هيدروژن به آدم تشنه بدهند و مدام اندازه منبع را بزرگتر كنند، هيدروژن به تنهايي آدم را سيراب نميكند، اينها براي تشنه مثل سراب است ، مثل آبنما است ، بشر بايد دين و دانش را توام داشته باشد".
وقتي سخنان امام جمعه شيراز به اينجا رسيد تعداد تمثيلهاي او بيشترشد، تمثيلها براي اين بود كه آيت الله حائري بگويد هر چه قدرت بيشتر باشد، هر چه علم و دانش بيشتر باشد بايد قدرت نگهداري آن دانش، قدرت بازدارندگي انسان از تجاوز هم بيشتر شود وگرنه همان دانش سبب هلاكت آدمي ميشود.
نماينده فارس در مجلس خبرگان رهبري گفت:قدرت مثل دلو است، هر چه ميزان آبگيري دلو بيشتر باشد وقتي از چاه بيرون ميآيدبايد طنابي كهآن را بيرون مي كشد محكم تر باشد، احساس مسووليت مثل طناب است براي دلو قدرت، اگر دلو قدرت سنگين باشداما طناب احساس مسووليت كه برگرفته از دين است ضعيف باشد، طناب پاره ميشود و دلو در چاه ميافتد.
" روزي كه بشر فقط سنگ در اختيار داشت قدرت بازدارندگي از تجاوز در او خيلي بيشتر بود تا امروز كه سلاح اتمي در اختيار دارد،آن وقت هاآدمي بيشتر به آخرت اعتقاد داشت، در حاليكه امروز براي خيليها خدا دمده شده، اسمي از بهشت و جهنم نيست، آدمي با موشك هستهاي خدا را فراموش كرده،حكومتهاي لاييك تشكيل داده و حساب و كتاب را فراموش كرده است".
"خيلي جالباست اينها كه موشك هستهاي دراختياردارند مثل آمريكا،شده اند پرچمدارمبارزه با تروريزم،اين هم از شوخيهاي بزرگ عالم است، آمريكا حقوق عالم را ناديده ميگيرد و خودش شده پرچمدار حقوق بشر و پرچمدار مبارزه با ديكتاتوري،كسي كه فكر علمي دارد نميتواند به راحتي اين القاب را بپذيرد.
ادامه سخنان امام جمعه شيراز نفي سيستم دولتي و تاكيد بر واگذاري امور به مردم بود، آيت الله حائري شيرازي حرفهاي خود را دراين زمينه اينطور بيان كرد: هزينه ايجاد فضاي سبز نبايد به عهده دولت باشد ، ميدانيد علت گراني چيست؟ علت تورم چيست؟ علت مشكلات مسكن كجاست؟ مشكل بيكاري كجا ريشه دارد؟ علت همه اينها اين است كه ميخواهيم با سيستم دولتي مسايل را حل و فصل كنيم و اين يك كار غير عقلي است.
"اگر به سيستم دولتي متكي باشيم، نتيجه اين ميشود كه خانههاي سست بنا ميشود و در زمين لرزه ۶/۵ريشتري ما ۵۰هزار نفر تلفات ميدهيم اما ژاپن يك نفر كشته ميدهد، نتيجه سيستم دولتي اين است كه سيل ميآيد و همه چيز را با خود ميبرد و متاسفانه در كشور ما همه چيز دولتي است، تجارت دولتي، كارخانه دولتي، آب دولتي، زمين دولتي جواب نميدهد".
"ريشه تورم دراين است كه امور در سيستم دولتي اداره ميشود،دولت خود را مالك زمين ميداند، قيمت ميدهد و زمين را ميفروشد، طبيعي است كه مايل است قيمت بالاتري براي زمينش بدهد،پس گراني از همين جا شكل ميگيرد و اصل ۴۴كه الان مطرح شده است هم نميتواند همه سيستم دولتي را اصلاح كند، اين فقط براي واگذاري بخشي از امور است، واگذاري آب و زمين دولتي در اصل ۴۴ نيامده است ، براي حل اين معضلات بزرگ ما بايد از سيستم دولتي رها شويم".
آيت الله حائري در ادامه اين نشست گفت كه: در اسلام دولت فقط بايد داور باشد ، دولت نبايد مجري باشد ، داور بايد خطاها را بگيرد ، بايد نظارت كند ، مثل داور در بازي فوتبال ، نه اينكه خودش دنبال توپ بدود.
" در بازي فوتبال داور ممكن است از بازيكن هم بيشتر بدود اما دويدن او براي نظارت است ، همه زيبايي فوتبال به اين است كه داور خوب داشته باشد ، داورعادل داشته باشد و اگر كسي داور را بخواهد خراب كند ديدن بازي فوتبال لطفي ندارد،اقتدارداوربايد در بازي فوتبال حفظ شود ، فوتبال يك نظام كامل است،نظام اداره كشور هم اگر مثل بازي فوتبال باشد ميتواند سيستمي پخته و جامع ارائه دهد".
سخنان آيت الله حائري شيرازي با پرسش و پاسخ نمايندگان رسانهها ادامه يافت و موضوعاتي مثل پول اعتباري، پول كالايي،اصلاحات اقتصادي و كاهش بهره بانكي و ارزيابي عملكرد موسسه فلاحت در فراغت در آن مطرح شد.
امام جمعه شيراز گفت: در كشور ما با وجود منابع سرشار نفت، هنوز مشكل گراني مسكن و بيكاري بيداد ميكند واين مهم بدليل عدم ضمانت پذيري و غرامت پردازي دولت است سيستم دولتياگر دربخشي دچار خطا،اشتباه ونقصاني شود موظف به پرداخت غرامت نيست در حالي كه بخش خصوصي در برابر ايجاد ضرر، زيان و خسارت ناشي از عملكرد بايد پاسخگو باشد و جبران خسارت كند،بخش مسكن بدليل دخالت مستقيم دولت دچار تورم شديد شده است ، زمين انفال در دست دولت است اگر از پايه قيمت آن صفر باشد ، مسكن دچار بورس بازي و بحران نميشود.
" دولت درصدد است كه بهره پول را كاهش دهد و اين مهم بايد گام به گام اتفاق افتد تا عوارض آن بر اقتصاد كشور كمتر باشد اما در درازمدت با كاهش بهرهاقتصاد كشوردچار تحول خواهد شد ، ربا و بهره در اقتصاد جهاني پذيرفته شدهاستاما مابايد تلاش كنيم با ايجاد راهكارهاي موثر،توليد علم و فرمولهاي اسلامي اين ربا را از اقتصاد كشور بزداييم.
مديرعامل موسسه فلاحت در فراغت هم در اين نشست به سووالات خبرنگاران پاسخ داد و برخي مواردي كه درباره عملكرد اين موسسه مبني بر ايجاد انحراف در كاركرد موسسه، بورس بازي زمين و باغ ، ايجاد سد براي عبور عشاير و دامن زدن به مشكلات آب را رد كرد.
مهندس رحيم ذوالانوار گفت:اين موسسه از سال ۷۶برروي سه هزار هكتار زمين باير كار كرده و با تبديل آنها به باغ شهر شش هزار ميليارد ريال ايجاد ثروت كرده است.
او افزود:اين زمين هادراختيار كارمندان دولت ، بنيادهاي مختلف ، ادارات واشخاصي كه به گونهاي معرفيشدهانداختصاص داده شده و به هيچ وجه در اختيار افراد عادي نبوده تا در بورس بازي قرار گيرد ۹۶شركت در شيراز با مجوز يابدون مجوز اقدام به تفكيك زمين وايجاد باغشهر كردهاند،درحالي كه مسوولان هيچگونه اعتراضي تاكنون نكردهاند تا چند دههقبل در كشور ما ۹۰ميليون هكتار جنگل وجود داشت و بدليل عدم مديريت صحيح اين ميزان به ۱۱ميليون هكتار كاهش يافته است هدف از ايجاد باغشهرها توسعه فضاي سبز و واگذاري تعهدات حفظ و نگهداري به مردم و كاهش وظيفه دولت در گسترش فضاهاي سبز است.
نشست فصلي امام جمعه شيراز بااصحاب رسانهباهمت و مديريت محمد حسن حائري شيرازي مسوول دفتر نماينده ولي فقيه در استان فارس شكل گرفته و گفته شده كه اميد است در فصلهاي آينده نيز تداوم داشته باشد.ك/۴
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]