واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: بروجردي: آمدن سولانا به ايران تاثير مثبتي در روند هستهاي ايران دارد
جام جم آنلاين: دكتر علاءالدين بروجردي با بيان اينكه سفر سولانا و هيات همراهش ميتواند تاثيرات مثبتي بر روند موضوع هستهاي ايران بگذارد، تصريح كرد: اگر اين مجموعه بخواهد بدون فشارهاي غيرمنطقي آمريكا عمل كند و عزم جدي براي خروج از بنبست داشته باشند، بيش از هر زمان ديگري زمينه براي ايجاد تحول آماده است.
نماينده مردم بروجرد در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينكه براي اولين بار مذاكرات ميان مقامات جمهوري اسلامي ايران با طرف اروپايي با دو بسته پيشنهادي انجام خواهد شد، افزود: يك طرف بسته پيشنهادي ايران است كه براي اولين بار به صورت رسمي ارايه شد و در طرف ديگر بسته پيشنهادي غربيها است كه در اين سفر آن را ارايه ميكنند.
وي خاطرنشان كرد: در چنين شرايطي زمينه براي يافتن نقاط مشترك ميان اين دو بسته فراهم شده است و اگر اين مجموعه عزم جدي بر خروج موضوع هستهيي ايران از بنبست داشته باشند، زمينه بيش از هر زمان ديگر براي ايجاد تحول آماده است.
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفتم با تاكيد بر اينكه اصل انجام مذاكره با سفر سولانا و مديران وزراي خارجه شش كشور به تهران گام مهمي است كه پس از بسته پيشنهادي ايران به عنوان مكمل اين اقدام به شمار ميآيد، ابراز اميدواري كرد اين اقدام بتواند زمينهساز عزم مشترك جهت خروج از بنبست باشد.
بروجردي با بيان اينكه در طول مذاكرات تهران هر دو بسته پيشنهادي بايد مورد توجه قرار گيرد، اظهار داشت: از آنجا كه 1+5 از بسته پيشنهادي ايران و محتواي آن مطلع هستند، فضا بالقوه ميتواند نسبت به شرايط جادهي يك طرفه و پيشنهاد يك سويه غربيها متفاوت باشد، زيرا مسايلي كه ما در بسته پيشنهادي مطرح كرديم، براي جهان غرب و مجموعه كشورهاي 1+5 حايز اهميت است.
وي يادآور شد: امروز جمهوري اسلامي ايران عملا دانش هستهاي را در اختيار دارد و متفاوت از ادوار گذشتهاي است كه اين كشورها در مقابل كشوري قرار داشتند كه در راه به دست آوردن اين دانش بود.
نماينده مردم بروجرد در خانه ملت رسيدن به دانش هستهاي در ايران را به عنوان يك واقعيت عنوان كرد كه بايد 1+5 و سولانا با اين واقعيت موجود با ايران سخن بگويند.
وي گفت: به نفع اين مجموعه است كه با پذيرش اين واقعيت به نوعي توافقي منطقي و مرضي الطرفين دست پيدا كنند.
بروجردي همچنين در ادامه اظهارات محمد البرادعي در گزارش اخيرش مبني بر عدم پايبندي ايران به پروتكل الحاقي را در راستاي تكرار مطالب عنوان شده در قطعنامههاي صادر شده عليه ايران ارزيابي كرد و افزود: مخاطب اين موضوع مجلس است و نه دولت؛ زيرا در بحث پروتكل الحاقي مجلس دولت را موظف كرد كه تا از اجراي آن دست بردارد، بنابراين پس از مصوبه مجلس براي توقف اجراي آن ديگر دولت بدون اجازه مجلس نميتواند، درباره اين موضوع تصميم بگيرد.
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفتم يادآور شد: پروتكل الحاقي 5/ 2 سال اجرا شد و در مقابل به جاي اينكه با قدرداني از ايران وضعيت را عادي كنند، اقدام به صدور قطعنامه كردند و بدترين برخوردهاي ممكن را با ايران انجام دادند.
بروجردي در پايان با تاكيد بر اينكه اظهارات البرادعي در راستاي تكرار همين مطالب عنوان شده در قطعنامههاي صادر شده از شوراي امنيت بوده و مبتني بر واقعيتها نيست، متذكر شد: اين مجموعهها در اولين گام بايد نسبت به "كان لميكن" كردن قطعنامههاي صادر شده عليه ايران اقدام كنند.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]