واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /تحليل - فايننشيال تايمز/ سايهي سنگين اختلافات بر ديدارهاي بوش با سران اروپا
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - گزارش و تحليل
آخرين ديدار جورج بوش با سياستمداران اروپا در اسلووني در حالي صورت گرفت كه در بسياري از مسايل، طرفين داراي اختلاف نظرهاي جدي ميباشند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامهي فايننشيال تايمز در گزارشي به شرح موارد اختلاف بين آمريكا و اتحاديه اروپا پرداخته است.
در اين گزارش آمده است: جورج بوش در حالي در روزهاي پاياني دوران رياست جمهورياش در نشست سران اتحاديه اروپا در اسلووني شركت كرد كه به گفته خودش، در زمان انتخاب در اين سمت نيز اولين مقصد سفر اروپايياش، اسلووني بوده است. به عبارت ديگر، وي با سفر اخيرش به اسلووني، به ترسيم دايرهاي پرداخت كه ابتدا و انتهاي آن اسلووني بوده است.
فايننشيال تايمز نوشته است: البته در دوران رياست جمهوري جورج بوش، روابط آمريكا و اروپا كمتر جرياني دايرهاي وار داشته است، چرا كه در دوران وي كمتر شاهد حل اختلافات و چالشهاي اساسي آمريكا و اتحاديه اروپا بودهايم و در برخي موارد كليدي هم ميتوان گفت كه اين چالشها حتي به دوران بعد از بوش نيز تعلق خواهد داشت.
گزارش فايننيشال تايمز در ادامه به تشريح برخي از مهمترين موارد اختلاف آمريكا و اين اتحاديه ميپردازد. اولين مورد اختلاف آمريكا و اتحاديهي اروپا سياستهاي خارجي و امنيتي طرفين ميباشد. اين مورد موضوعاتي هم چون اختلاف بر سر سيستم دفاع موشكي آمريكا و همين طور سياستهاي اعطاي ويزا و نيز جنگ عراق و افغانستان را در بر ميگيرد. درست از زماني كه آمريكا برنامه و مبارزهي جدي خود را با نام جنگ عليه ترور آغاز كرد، اروپاييها و آمريكا روز به روز در مسايل امنيتي از يكديگر فاصله گرفتند.
براساس اين گزارش، يكي ديگر از برنامههاي مورد اختلاف، تهديدات نظامي آمريكا عليه ايران ميباشد كه اين برنامه گاهي از سوي جان مك كين كانديداي جمهوري خواهان در آمريكا مورد تاكيد قرار ميگيرد كه اين خود موئد ادامهي اختلافات آمريكا و اتحاديهي اروپا حتي در دوران بعد از بوش هم ميتواند باشد. افغانستان و تعداد نيروها در اين كشور نيز از ديگر موارد اختلاف آمريكا و اتحاديهي اروپا ميباشد. در حالي كه بسياري از كشورهاي اروپايي خواهان بازگرداندن سربازان خود از افغانستان هستند، بوش در آخرين ديدارش از اسلووني در نشست سران اظهار داشت "ما هنوز كارهاي انجام نشدهي بسياري را در افغانستان پيش رو داريم". اظهارات وي لزوم افزايش دادن نيروها را در افغانستان آشكار ميسازد.
در بخش ديگري از اين مطلب ميخوانيم: در حالي كه آمريكا خواهان شدت بخشيدن و سختگيري در زمينهي اعطاي ويزا به شهروندان اروپا براي سفر به آمريكا است، يكي از كميسرهاي اتحاديه اروپا اين تصميم جورج بوش و دولت آمريكا را به لحاظ سياسي غير قابل درك دانست. يكي ديگر از موارد اختلاف بين آمريكا و اتحاديه اروپا قراردادهاي تجاري بين دو طرف ميباشد. اتحاديه اروپا از 11 سال قبل هر گونه واردات گوشت از آمريكا را كه به وسيله گاز كلر ضد عفوني ميشوند، ممنوع كرده است.
فايننشيال تايمز در پايان گزارش خود اين طور آورده است: مسايل آب و هوايي يكي ديگر از موارد اختلاف آمريكا و اتحاديهي اروپا است. در حالي كه حدود 10 سال از امضاي پروتكل كيوتو ميگذرد، بوش و اكثر اعضاي كنگره آمريكا از امضا و پايبند ماندن به تعهدات اين معاهده سر باز زدهاند و در حالي كه اتحاديه اروپا از سال 2005 بر طبق گواهي نامه كاهش دياكسيد كربن عمل كرده است، بسياري از ايالتهاي آمريكا آزادانه و طبق برنامههاي ناحيهاي مورد دلخواه خود در اين زمينه عمل كردهاند. باراك اوباما را ميتوانيم يكي از افرادي بناميم كه از طرفداران سرسخت و جدي برنامه كاهش ميزان گازهاي گلخانهيي آسيب رسان به جو زمين است. با وجود آنكه جان مك كين ديگر كانديداي انتخابات در آمريكا نيز يكي از طرفداران برنامهي برخورد با دي اكسيد كربن آلوده كنندهي جو زمين ميباشد، اما از امضا و پذيرفتن پروتكل كيوتو سرباز زده است. هر دو كانديدا يعني هم باراك اوباما و جان مك كين، از هند و چين خواستهاند كه اين برنامهها را جدي بگيرند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]