واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چگونگي نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري/ 4معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري منطقه 11 تهران: الگوهاي مديريت غربي در حوزه شهري را بيش از مضامين ديني مورد توجه قرار دادهايم
گروه اجتماعي: متأسفانه در مباحث مديريتي به مضامين ديني توجه كمتري شده و بيشتر به آموزهها و الگوهاي مديريت غربي بها داده شده است، از اينرو مشكل اصلي ما در حوزه مديريت شهري كمتوجهي به مباني ديني است.
«علي مينوي» معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري منطقه 11 تهران در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره لزوم نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري گفت: نوآوري در هر حوزهاي لازم است، اما به اعتقاد من نوآوري در حوزه اجتماعي با توجه به جايگاه خاصش بيشتر احساس ميشود.
وي در ادامه افزود: مقوله اجتماعي با توجه به ماهيت و نوع تعامل و ارتباط آن با نهادها، سازمانهاي مردمنهاد، مردم و ... نسبت به ساير مقولهها بيشتر به نوآوري نيازمند است.
معاون فرهنگي و اجتماعي منطقه 11 شهرداري تهران در پاسخ به پرسشي مبني بر ارائه راهكار براي چگونگي نوآوري ديني در مقوله اجتماعي اظهار كرد: به اعتقاد من نوآوري در اين حوزه نيازمند كاري گروهي و برنامهريزي جدي است، همچنين با توجه به وجود مركز فعاليتهاي ديني در شهرداري بايد افراد نخبه به برنامهريزي مناسب در اين زمينه دست يابند تا شاهد نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري باشيم.
مينوي درباره عملكرد فعاليتهاي فرهنگي و اجتماعي در رفع نيازهاي ديني شهروندان تصريح كرد: رويكرد فعاليتهاي فرهنگي و اجتماعي شهرداري صرفاً با هدف ديني نيست بلكه مضامين ديني را در قالب برنامهها تركيب ميكنيم براي مثال در سال گذشته برنامه «سامانههاي نشاط» را با ارائه نوآوري ديني براي جوانان طراحي كرديم كه با استقبال زيادي نيز روبهرو شد، به اعتقاد من ميتوان در اين معاونت نيز فعاليتهاي مذهبي نو و بديعي را تعبيه و اجرا كرد.
بررسي تأثيرات آموزههاي ديني در حوزه مديريت شهري عنوان مبحث ديگر اين گفتوگو بود كه معاون فرهنگي و اجتماعي منطقه 11 شهرداري تهران در پاسخ به آن با اظهار تأسف از كمتوجهي به آموزههاي ديني در حوزه مديريت شهري گفت: متأسفانه در مباحث مديريتي به مضامين ديني توجه كمتري شده و بيشتر به آموزهها و الگوهاي مديريت غربي بها داده شده است، از اينرو مشكل اصلي ما در حوزه مديريت شهري كمتوجهي به مباني ديني است.
وي در تشريح اين كمبودها و ارائه راهكار گفت: شكل مديريت ما در حوزه مديريت شهري الهام گرفته از غرب است از اينرو لازم است اعتقادات ديني افراد را بهمنظور رسيدن به باورهاي فردي و اجتماعي تقويت كرد.
مينوي افزود: برنامههاي متعددي نيز كه به اين منظور در مراكز مختلف فرهنگي با نظارت شهرداري برگزار ميشود، بيشتر براي رفع تكليف است از اينرو لازم است براي توجه جدي به اين فعاليتها، كارگروه قوي با هدف برنامهريزي مذهبي، فرهنگي و اجتماعي در شهرداري ايجاد شود تا به تحول جدي در اين حوزه برسيم.
ارائه راهكار مناسب براي نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري به دور از هر گونه شعار مبحث ديگر اين گفتوگو بود كه معاون فرهنگي و اجتماعي منطقه 11 شهرداري تهران در پاسخ به آن گفت: لازم است لايههاي مختلف مديريتي در اين حوزه با يكديگر ارتباط داشته باشند و برنامهريزيها و تصميمگيريها با مشورت صورت گيرد.
وي در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينكه «تحقق شعار «تهران شهر اخلاق» تا چه ميزان ميتواند به نوآوريهاي فرهنگي و اجتماعي در حوزه شهري بينجامد؟» اظهار كرد: اين شعار تنها مختص سال گذشته بود و به سرعت دستخوش فراموشي شد چراكه ما عادت كرديم كه شعار دهيم بعد اگر شرايط مهيا بود، عمل كنيم.
مينوي در ادامه افزود: به اعتقاد من لازم است اول به موضوعي جامه عمل بپوشانيم بعد شعار آن را سر دهيم اين در حالي است كه عكس اين موضوع در عملكرد كاري ما ديده ميشود چراكه مديريت كنوني هر زمان با كمبود و ضعف روبهرو شود، شعار ميدهد.
مينوي در پايان به نقش و جايگاه نظام آمورشي در تربيت مديران موفق اشاره و يادآوري كرد: با لحاظ تجربه خود در نظام آموزشي بايد بگويم كه با وضعيت كنوني نظام آموزشي بدونشك در آينده در حوزه مديريتي دچار مشكل خواهيم بود و تا زماني كه مشكلات ما در اين نظام حل نشود، هيچ حوزه مديريتي در كشور فارغ از مشكل نخواهد بود.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]