واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: كاربران «خارج از فضاي مجازي» بر اساس اخلاق ديني تربيت شوند
گروه وبلاگ و IT:يك وبلاگنويس ديني با بيان اينكه اخلاق ديني يك ساختار داشته و فرد بايد درون آن تربيت شده باشد، بر تربيت افراد خارج از فضاي مجازي تأكيد كرد، چراكه در اين فضا نميتوان كسي را تربيت كرد.
«محمد علي اميني»، وبلاگنويس «ايران اسلام» و يكي از مؤسسان گروه ايران اسلام در سايت ياهو در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره نقش اخلاق ديني در فضاي سايبر گفت: اخلاق ديني در طي سالهاي اخير روند رو به رشدي داشته و اين با تشكيل سايتهاي و وبلاگهاي مذهبي بهتر از گذشته شدهاست.
اين وبلاگنويس مذهبي در ادامه با بيان روند رو به رشد گروههاي اخلاقي اسلامي در اينترنتت اذعان داشت: از سالياني پيش كه فعاليت را در اينترنت آغاز كردم از بين گروههاي بيشمار فعال ياهو كه به صورت غير اخلاقي فعاليت ميكردند گروههاي اخلاقي و اسلامي انگشتشمار بودند.
اميني با قائل شدن اخلاق ديني در فضاي مجازي گفت: با تشكيل سايتها و وبلاگهاي مذهبي ميتوان به ترويج اخلاق ديني پرداخت اما در گذشته به اين صورت نبودهاست.
وي در تفاوت بين اخلاق ديني در فضاي سايبر و اخلاق ديني در فضاي اجتماعي اظهار داشت: فضاي مجازي مقتضيات خودش را دارد؛ در اين فضا افراد ميتوانند به راحتي ارتباط برقرار كرده و بسياري از حرفها را كه نميشود در محيط بيرون زد به گوش همه برسانند.
اين وبلاگنويس مذهبي در ادامه با اشاره به دسترسي آسان به منابع در فضاي مجازي گفت: وقتي منابع موثقي در اينترنت كنار هم وجود دارد راحتتر ميتوان بهترين را انتخاب كرد ولي اين انتخاب منبع در فضاي غيرمجازي(اجتماعي) اينگونه نيست كه به راحتي بتوان به آنها مراجعه كرد.
اميني رفتارهايي مانند هك، نفوذ در حريم شخصي، پورنوگرافي و ... را از ويژگيهاي فضاي مجازي دانست و تصريح كرد: ولي اين مسائل باعث نقض اخلاق ديني در اين فضا نميشود. من به رفتارهاي مثبت در اين فضا اشاره كردم، اما نميتوان به راحتي رفتارهاي منفي و اخلاقيات در اين فضا را سامان داد.
وي ادامه داد: چون اين مسائل مربوط به يك ساختار اخلاقي است كه فرد بايد با آن ساختار تربيت شده باشد. بنابراين ميتوان قانون خاصي براي از بين بردن اين مسائل تدوين كرد، تربيت بايد خارج از فضاي مجازي آغاز شود چون در اين فضا نميتوان كسي را تربيت كرد.
اين بلاگر افزود: وقتي بيرون از اين فضا اخلاقيات اينچنيني وجود دارد؛ مثلاً بحث كپي رايت به غير از فضاي مجازي در جامعه هم اتفاق ميافتد. اگر بتوان جلوي اين موضوع را در فضاي اجتماعي گرفت اين را هم ميتوان جبران كرد، پس راههاي قانوني لازم است تا اين فرهنگ در جامعه نهادينه شود و به طبع آن در فضاي مجازي ميتوان تبعات آن را ديد.
اميني در ارزيابي خود از فضاي مجازي ديني ايراني گفت: اين فضا در مقايسه با سايتهاي خارجي خيلي بهتر شده، مثلاً در آغاز تأسيس سايت رشد، سايت مذهبي كه به اخلاق و اعتقادات اسلامي و ارائه امكانات به كاربران بپردازد كم بود و سايت پاسخگو اندك بود، اما اكنون سايتهايي با هويت ايراني رشد بهتري داشتهاست.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]