محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845887360
كهگيلويه و بويراحمد؛ استاني با 22 ميليارد تن ذخاير معدني
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: كهگيلويه و بويراحمد؛ استاني با 22 ميليارد تن ذخاير معدني
دو قسمت نخست اين گزارش در شمارههاي پيشين، از نظر خوانندگان گرامي گذشت
بخش سوم و پاياني اين گزارش را كه رهآورد ديدارهاي خبرنگار اعزامي اطلاعات از روند پيشرفت پروژههاي عمراني و خدماتي اين خطه زرخيز است، پي ميگيريم
* واحد توليدي پروفيل فولادي
دومين روز پيگيري مصوبات دور نخست ديدار رئيسجمهوري و هيأت دولت از استان كهگيلويه و بويراحمد توسط گروه خبرنگاران اعزامي رسانهها، با ديدار از واحد توليدي پروفيل فولادي ياسوج آغاز شد.
اين پروژه كه از تسهيلات بنگاههاي كوچك اقتصادي و زودبازده برخوردار شده با سرمايهگذاري 28 ميليارد ريال از بهمن ماه سال 85 در شهرك صنعتي فرودگاه ساخته شد از بهمن ماه سال 85 در بهمن ماه سال گذشته نيز به بهرهبرداري رسيد. ظرفيت توليد اين كارخانه 43 هزار تن در سال و ميزان اشتغالزايي آن نيز 39 نفر است.
* مجموعههاي ورزشي
استاديوم 15 هزار نفري ياسوج از ديگر مصوبات دور اول سفر هيأت دولت در اين استان به شمار ميرودكه عمليات اجرايي آن از ارديبهشت ماه سال گذشته آغاز و امكانات بسياري براي آن پيشبيني شده است. مساحت سايت اين پروژه 50 هزار مترمربع و مدت قرارداد آن 30 ماه بوده و تاكنون 15 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
البته در سال 74 ساخت ورزشگاهي در ضلع شمالي فرودگاه ياسوج آغاز شد كه به دليل نزديكي به باند فرودگاه و نداشتن جاده دسترسي در سال 79 تعطيل شد.
در فروردين ماه سال 85 ساخت مجموعه فرهنگي ورزشي كارگران ياسوج با اعتبار اوليه 12 ميليارد ريال تصويب شد كه با توجه به كمبود زمين در مركز استان با تعاملاتي كه با مسئولان استاني و مسئولان فرودگاه صورت گرفت، 5 هكتار زمين در ضلع شمال شرق فرودگاه و در مسير جاده ياسوج - اصفهان دراختيار سازمان كار و امور اجتماعي قرار گرفت. همچنين مبلغ 6ميليارد ريال از محل اعتبارات استاني سفر هيأت دولت و مبلغ 6 ميليارد ريال نيز از محل اعتبارات ملي به اين كار اختصاص يافت، اما براي تكميل اين مجموعه به بيش از 40 ميليارد ريال اعتبار ديگر نياز است. اين مجموعه هماكنون از 80 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است.
سالن ورزشي بانوان گچساران نيز كه ساخت آن از سال 85 آغاز شد با صرف مبلغ 2 ميلياردو 500 ميليون ريال اعتبار ارديبهشت ماه سال گذشته به بهرهبرداري رسيد.
عمليات اجرايي سالن بوكس و ژيمناستيك گچساران كه از سال 85 آغاز شد بود، با 4 ميليارد ريال اعتبار به اجرا درآمد و در ارديبهشت ماه سال گذشته افتتاح شد.
ساخت استخر شناي در كهگيلويه با 6 ميليارد ريال اعتبار سال گذشته آغاز شد و تاكنون 41 درصد پيشرفت داشته است.
احداث سالن ورزشي چندمنظوره سي سخت در شهرستان دنا با 4 ميلياردو500 ميليون ريال اعتبار از سال گذشته آغاز شده است و 25 درصد پيشرفت دارد.
استخر شناي سي سخت هم با 5 ميلياردو 70 ميليون ريال اعتبار 35 درصد پيشرفت دارد.
سالن كشتي و ژيمناستيك سيسخت نيز با اعتباري بالغ بر 3 ميلياردو50 ميليون ريال اعتبار 85 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
* كانون اصلاح و تربيت ياسوج
هر چند كه هزينه شدن بودجه كشور در چنين اموري خوشايند نيست، اما واقعيتي است كه بايد پذيرفت و ناگزير اين كانونها نياز هر استان است.
حسيني، استاندار كهگيلويه و بويراحمد ميگويد؛ :اين مركز براي نگهداري جوانان زير 18 سال در 2730 مترمربع براساس فهرست سال 85 زيربنا در 2 طبقه ساخته ميشود و بيش از 11 ميلياردو214 ميليون ريال مبلغ قرارداد آن است كه تاكنون 45 درصد پيشرفت فيزيكي داشته و در محل روستاي مادوان عليا، بخش مركزي بويراحمد، در 5 كيلومتري ياسوج قرار دارد، اسكلت طبقه اول 90 درصد پيشرفت دارد و در حال انجام است عمليات آجركاري آن نيز 70 درصد پيشرفت دارد. در كنار اين پروژه برخي از مردم روستاي مادوان عليا در زمينه رفع به مشكل آب شرب و آسفالت كوچهها و بهداشت منطقه مسائلي را مطرح كردند.
* پروژه 112 واحد مسكوني اجارهاي
پروژه 32 واحدي بنيادمسكن از ديگر پروژههايي بود كه در جريان اين سفر مورد بازديد قرار گرفت. اين پروژه در مردادماه سال 85 اجرايي شد و در 2400 مترمربع زيربنا ساخته ميشود و عمليات اجرايي آن 40 درصد پيشرفت دارد همچنين اجراي پروژه 80 واحدي بنياد تعاون سپاه كه از سوي بنياد تعاون سپاه اجرا ميشود نيز از مردادماه سال 85 آغاز شد و 25 درصد پيشرفت دارد مدت اجراي اين دو قرارداد او نيز 24 ماه پيشبيني شده است.شهريار حسيني، رئيس سازمان مسكن و شهرسازي استان ميگويد: ما از طريق بانك اطلاعات زمين مشخصات افراد را تهيه و كساني را كه واجد شرايط بودند به تعاونيهاي مسكن معرفي كرديم. هرچند كه مردم در ابتدا باور نميكردند كه چنين پروژهاي صورت اجرا به خود بگيرد، اما ما فراتر از ثبتنام زمين دراختيار داشتيم و در 3 شهر اصلي كه تقاضا زياد بود و اوج افزايش قيمت زمين نيز در آنجا بود، پروژهها را اجرا كرديم.
حسيني ميگويد: افراد سودجو دراين منطقه زميني را كه 5 ميليون تومان خريدار نداشت 50 ميليون تومان قيمت گذاشتند، اما با تدابيري كه اتخاذ شد، زمينهايي كه ما براي ساخت مسكن آمادهسازي كرديم تا 5 هزار نفر نيز ظرفيت پذيرش داشت كه 2500 نفر در اين زمينه ثبتنام كردند و با اجراي مراحل اوليه قيمت كاذب زمين در منطقه تا 60 درصد كاهش يافته است.
* احداث مسكن محرومان
مديركل بنيادمسكن استان كهگيلويه و بويراحمد ميگويد: يكي از مصوبات سفر، ساخت 200 واحد مسكوني براي محرومان در سراسر استان بود كه 12 واحد آن در منطقه اكبرآباد قرار دارد.
احمد فيروزي ميافزايد: در همين راستا عمليات ساخت 45 واحد به اتمام رسيده است و بقيه در حال اجرا هستند كه حدود 80 درصد پيشرفت دارند، اما مشكل منابع مالي مانع تكميل سريعتر آنها است. وي ميافزايد: 50 درصد اعتبارات را دولت تأمين كرده است و 50 درصد نيز از محل حساب 100 امام(ره) بايد تأمين ميشد.
او ميافزايد: عمليات اجرايي اين واحدها از سال گذشته با يكميلياردو200 ميليون تومان اعتبار آغاز شد و پيشبيني ميشود 12 واحد مسكوني اكبرآباد در شهريورماه امسال به پايان برسد..
فيروزي ميافزايد: در مصوبات ساخت واحدهاي 50متري به تصويب رسيده بود كه ما آنها را در متراژهاي 60 متري اجرا كرديم.
وي اضافه كرد: بنيادمسكن كهگيلويه و بويراحمد قرار بود در 20 روستا طرح هادي را اجرا كند كه با تلاشهاي صورت گرفته اين طرح را به 39 روستا افزايش داديم.
در حاشيه بازديد از مسكن محرومان اكبرآباد (شهرك آرد نشاسته) چند تن از اهالي با مراجعه به گروه خبرنگاران اعزامي و با اشاره به اينكه حدود 11 مترمربع از زيربناي هر واحد مسكوني را كم كردهاند، براي ساخت مغازه، ايستگاه اتوبوس و فضاي سبز مراتب اعتراض خود را نسبت به ساخت اين واحدها اعلام كردند. يكي ديگر از ساكنان اين شهرك ميگويد: اين منطقه حدود 10 سال ساخته شد اما كوچهها كماكان خاكي است و فضاي سبز و مكان تفريحي براي استفاده ساكنان ندارد.
دكتر جوانفكر مشاور مطبوعاتي رئيس جمهوري نيز در ارتباط با حل مشكلات موجود در اين منطقه، دستور پيگيري آن را به استاندار كهگيلويه و بويراحمد داد.
* تجهيز بيمارستانها
در راستاي مصوبه تجهيز بيمارستانها و مراكز بهداشتي درماني استان، يك دستگاه سيتياسكن اسپيرال با هزينه تمام شده 8 ميلياردو470 ميليون ريال، يك دستگاه سنگشكن بروناندامي كليه، پمپ انفيوژن، بلادگس، تخت بيمارستاني، مانيتور قلبي، ونتيلاتور، اتوكلاو، سونوگرافي وساير تجهيزات با مبلغ 123 ميلياردو330 ميليون ريال هزينه در بيمارستان شهيدبهشتي ياسوج نصب و راهاندازي شده است، نصب دستگاه آنژيوگرافي در بيمارستان امام سجاد(ع) ياسوج با اعتبار 9 ميلياردو900 ميليون ريال، نصب 4 دستگاه دياليز در بيمارستانهاي استان، تأمين 28 دستگاه ونتيلاتور، 28 دستگاه پمپ تزريق (سرنگ انفيوژن) و بيلي روبين متر، 2 دستگاه بلدگس (گازهاي خوني) 17 تخت بيمارستاني، 3 دستگاه الكتروشوك و 5 دستگاه نوار قلب با اعتباري معادل 4 ميليارد ريال به منظور تجهيز بيمارستانهاي ياسوج، دهدشت، گچساران و شبكههاي بهمئي و دنا از ديگر مصوباتي بوده كه از فروردين ماه سال 85 در مراكز بهداشتي و درماني استان به بهرهبرداري رسيده است.
* ساخت مركزMRI
با راهاندازي مركز MRI ياسوج، سفرهاي درماني به استانهاي همجوار متوقف شده است و حتي از نقاط ديگر به اين مركز مراجعه ميكنند.مدحتي، مدير مركز MRI كوثر با اشاره به ارائه خدمات به روز در اين مركز، ميگويد: ارائه خدمات MRI ماموگرافي در اين مركز درماني براي نخستين بار در جنوب كشور انجام ميشود.
وي در تشريح تجهيزات اين مركز ميگويد: قويترين و پيشرفتهترين دستگاهها و نرمافزارهاي ارسال عكس IQ-Viwe, Pacs در اين مكان فراهم شده است كه عكسها و تصاوير را در سريعترين زمان ممكن به سراسر جهان ارسال ميكند.
او ميافزايد: MRI ماموگرافي در تشخيص بيماريهاي سرطان سينه با تزريق و بدون تزريق انجام ميگيرد.
مدحتي همچنين از راهاندازي مركز پزشكي هستهاي در آيندهاي نزديك خبر داده و ميافزايد: بزودي مركز تصويربرداري CT-Scan و مركز سنجش تراكم استخوان نيز در استان كهگيلويه و بويراحمد راهاندازي خواهد شد.
* دانشكده پزشكي و پيراپزشكي ياسوج
تكميل پروژه دانشكده پزشكي و پيراپزشكي ياسوج با اعتباري بالغ بر 11 ميليارد و 150 ميليون ريال از محل اعتبارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تحويل موقت و راهاندازي شد.
همچنين مبلغ 3 ميليارد و 270 ميليون ريال از محل اعتبارات سفر رئيس جمهوري در سال 85، براي تجهيز كتابخانه و آزمايشگاههاي معاونت آموزش و تحقيقات دانشجويي و فرهنگي دانشگاه و دانشكده پزشكي ياسوج هزينه شده است.
كتابخانه مركزي ياسوج
اين پروژه با زيربناي 4 هزار مترمربع از مصوبات سال 70 برنامه دوم توسعه است، اما اجراي آن تا سال 75 عملاً متوقف بود.
كل اعتبار هزينه شده براي ساخت اين كتابخانه، 15 ميليارد و 710 ميليون ريال است كه مبلغ 9 ميليارد و يكصد ميليون ريال آن در دولت نهم پرداخت شد.
پيشرفت فيزيكي اين پروژه از سال 84 تا زمان بهرهبرداري در خرداد ماه سال گذشته، 85 درصد اعلام شده است.
همچنين در سفر دور اول رئيس جمهوري به كهگيلويه و بويراحمد، مبلغ 5 ميليارد ريال به منظور تجهيز كتابخانههاي استان و كتابخانه مركزي ياسوج، از محل منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اختصاص يافت كه مبلغ 900 ميليون ريال آن توسط وزارت متبوع تحقق يافته است.
ساخت 1000 كلاس درس
سهم اداره كل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كهگيلويه و بويراحمد در سفر نخست هيات دولت، ساخت يكهزار كلاس در قالب
250 مدرسه در سطح استان، احداث 5 واحد آموزشگاه شبانه روزي و اختصاص 10 ميليارد ريال براي خريد تجهيزات مدارس در سطح
استان است كه بخش عمدهاي از اين تعهدات انجام شده و بقيه در دست اجرا هستند.
دبيرستان شهرك ولايت در شهركي به همين نام يكي از اين پروژهها است كه با 10 كلاس و 1610 مترمربع زيربنا مراحل پاياني ساخت را ميگذراند.
گازرساني به روستاها
تعهدات شركت گاز كهگيلويه و بويراحمد در سفر هيات دولت، گازرساني به 161 روستا است كه از اين تعداد، گازرساني به 33 روستا به طور كامل انجام شده و 6هزار خانوار از نعمت گاز بهرهمند شدهاند.
گازرساني به 77 روستا در دست اجرا و 51 روستا نيز در دست مطالعه و طراحي است.
آغاز عمليات اجرايي اين پروژهها خردادماه سال 85 بوده و در ارديبهشت ماه سال گذشته به بهرهبرداري رسيده است.
طرح توليد توت فرنگي و گل رز
براي بازديد از پروژه محور ياسوج---- باباميدان و ساير پروژههاي اجرا شده در شهرستان گچساران و بهمئي ديدار از پروژه طرح توليد توت فرنگي لغو شد.
مجري اين طرح خانم 24 سالهاي است كه به محض اطلاع از اين موضوع خود را به هيات خبرنگاران رساند و با اصرار او خبرنگاران مسير خود را براي بازديد از پروژه توليد توت فرنگي تغيير دادند.
فريما يوسفي، مجري اين طرح در معرفي آن ميگويد: ميزان اعتبار تخصيصي 4 ميليارد و 410 ميليون ريال از محل بنگاههاي كوچك اقتصادي زودبازده است كه در 9100 مترمربع سطح زيركشت براي 15 نفر اشتغالزايي ثابت و 10 تا 12 نفر اشتغالزايي فصلي ايجاد كرده و قادر به توليد سالانه 280 تن محصول توت فرنگي است.
او ميافزايد: اين طرح از زمان اجرا تاكنون 70 درصد پيشرفت داشته و در حال حاضر با فرا رسيدن سررسيد اقساط و پرداخت نشدن بقيه اعتبارات مشكلاتي براي او بوجود آمده است.
جوانفكر نيز بر اجراي بقيه تعهدات به منظور تكميل و بهرهبرداري سريعتر از اين پروژه به مسئولان استاني دستور لازم را داد.
گلخانه رز هلندي
ميزان اعتبار اين طرح 6 ميليارد و 400 ميليون ريال از محل اعتبارات بنگاههاي كوچك اقتصادي و زودبازده است كه 12 هزار مترمربع سطح زيركشت آن است و سالانه يك ميليون و 250 هزار شاخه گل توليد ميكند كه در سال جاري افتتاح شده و براي 50 نفر به صورت مستقيم و غيرمستقيم اشتغالزايي ايجاد كرده است.
مجتمع فرهنگي و هنري سيسخت
اين مجتمع با زيربناي 1450 مترمربع و در 3 طبقه با سازهبتني ساخته ميشود.
آريايي، رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي دنا ميگويد: اجراي اين پروژه از اوايل سال گذشته آغاز شده و تاكنون 70 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
اين مجتمع بزرگترين پروژه فرهنگي در سطح استان است.
پروژههاي صدا و سيما
راهاندازي شبكه قرآن در مركز استان با يكصد ميليون تومان اعتبار، سيگنالرساني ماهوارهاي و اجراي فيبرنوري با هزينه 600 ميليون تومان، توسعه 10 ايستگاه تك برنامهاي به چهار برنامهاي با 250 ميليون تومان اعتبار، كه همگي به بهرهبرداري رسيده است.
همچنين يك واحد استوديو توليد تلويزيون نيز در حال تجهيز و تكميل شدن است.
براي دور دوم سفر رئيس جمهوري نيز 17 پروژه پيشنهاد شده كه 8 پروژه مورد تصويب مسئولان استاني و كار گروههاي مربوطه قرار گرفته است.
خط انتقال 400 كيلوولت ياسوج---- قائميه
287 برج به طول تقريبي 112 كيلومتر از پست 400 كيلوولت قائميه به پست تازه ساخت فيروزآباد در منطقه ياسوج ساخته ميشود كه 286 برج آن بتنريزي شده و يك برج باقي كه به علت وجود معارض در منطقه بابا ميدان بتنريزي نشده، 236 برج نصب شده و 51 برج نيز در مرحله اجرا است كه انتظار ميرود با توجه به روند اجرايي كار اين پروژه تا مهر ماه امسال به پايان برسد.
ساخت دانشكده نفت و گاز
دانشكده نفت و گاز با 4400 مترمربع زيربنا در شهرستان گچساران با 20 ميليارد ريال اعتبار 50 درصد پيشرفت فيزيكي داشته و دانشكده صنعت و معدن نيز با 4400 مترمربع زيربنا در بخش چرام با 20 ميليارد ريال اعتبار مصوب 30 درصد پيشرفت داشته است.
تامين آب آشاميدني شهر دوگنبدان
طرح بزرگ تامين آب آشاميدني شهر دوگنبدان و روستاهاي مسير از سد كوثر با 45 درصد پيشرفت در دست اجرا است كه از سال 85 عمليات اجرايي آن آغاز شده و تاكنون حدود 50 ميليارد ريال براي مساحت آن هزينه شده است.
مديرعامل شركت آب منطقهاي كهگيلويه و بويراحمد، هدف از اجراي اين طرح را انتقال 400 ليتر برثانيه آب آشاميدني در مرحله نخست و 67 ليتر بر ثانيه در مرحله دوم از خط آبرساني به شهرهاي حاشيه خليج فارس به منظور تامين آب آشاميدني شهر دوگنبدان و 22 روستاي مسير در دهستانهاي خيرآباد وليشتر اعلام كرد.
حبيبالله براتي ميافزايد: در صورت تامين اعتبار لازم، تامين سيمان و همچنين برق مورد نياز ايستگاههاي پمپاژ، پيشبيني ميشود مرحله نخست اين طرح تا پايان سال جاري به بهرهبرداري
برسد.
اظهارات خبرنگار شبكه دنا
سعيد عباسي، خبرنگار صدا و سيماي مركز كهگيلويه و بويراحمد ميگويد: تمامي سفرهاي استاني رئيس جمهوري را بايد به فال نيك گرفت.
او ميافزايد: هر طرحي كه مسئولان استان در جلسه هيات دولت ارائه كردند مورد تاييد قرار گرفت.
وي ميافزايد: مسئولان استان ميتوانستند طرحهاي قويتري در حوزه سدسازي، كشاورزي و صنعت گردشگري ارائه دهند.
عباسي ميافزايد: در يك سال اول خوب كار نشد و از مبادله موافقتنامه تا اجرا وقفه ايجاد شد اما سال دوم، اجراي مصوبات سرعت بيشتري گرفت.
وي با اشاره به كمبود سيمان با توجه به حجم پروژههاي اجرايي در سطح استان ميگويد: كارخانههاي سيمان فسا، داراب، بهبهان، اصفهان، اهواز، شيراز و اقليد كمتر از 200----300 متر با كهگيلويه و بويراحمد فاصله دارند و مسئولان استان ميتوانند با رايزني، سهميه سيمان كمكي از آنان دريافت كنند.
وي ناهماهنگي بين دستگاههاي استان، از جمله مشكلات حقوقي، واگذاري انشعاب، مهيا نبودن زيرساختها، مجوز زمين و استعلام از منابع طبيعي و ضعف در برنامهريزيها را از عوامل ايجاد تاخير در اجراي پروژه ها ميداند.
عباسي ميافزايد: در بخش معدن 22 ميليارد تن ذخاير معدني از جمله: فسفات، بوكسيت، سنگآهك، سنگ گچ، شيلهاي كالوئن دار و مواد اوليه سيمان و آجر شناسايي شده كه بسياري از آنها به دليل نبودن راه ارتباطي مناسب قابل بهرهبرداري نيست.
ساير پروژهها
بازديد از سالن مركز آموزش فني و حرفهاي سرآبتاوه و آموزشگاه شبانهروزي بهمئي كه عمليات اجراي آنها به پايان رسيده، مركز درماني 10 تختخوابي باشت با 50 درصد پيشرفت فيزيكي، طرح بوستان كوهپايهاي بندان در شهرستان دنا كه مهمترين مصوبات هيات دولت در بخش گردشگري است و تا 3 ماه ديگر مورد بهرهبرداري قرار خواهد گرفت، استخر سرپوشيده سوق و بيمارستان در دست ساخت شهر ليكك از ديگر پروژههايي است كه در اين سفر مورد بازديد گروه خبرنگاران قرار گرفت.
عكس و گزارش: علي اشرف خانلري
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 578]
-
گوناگون
پربازدیدترینها