واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: يك فوريت برداشت 4500 ميليارد تومان از حساب ذخيره ارزي
اقتصادجهاني- گروه اقتصادي:
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در اولين مصوبه مهم مجلس هشتم، به يك فوريت لايحه برداشت 4500 ميليارد تومان از حساب ذخيره ارزي براي جبران خسارات ناشي از خشكسالي راي داد.
به گزارش خبرنگار ما، دولت اين لايحه را با قيد 2فوريت به مجلس ارسال كرد كه نمايندگان مجلس با 2فوريت موافقت نكردند و تنها به يك فوريت راي دادند.به اين ترتيب اين لايحه با طي مراحل قانوني و كارشناسي در مجلس بررسي ميشود و درصورت تاييد نهايي در صحن علني مجلس اين برداشت صورت خواهد گرفت.
دولت در آخرين روزهاي مجلس هفتم اين لايحه را به مجلس ارائه داد كه نمايندگان با آن مخالفت كرده بودند. پس از شروع به كار مجلس هشتم، زمزمه براي طرح مجدد اين لايحه بالا گرفت و پيشبيني ميشد با توجه به رايزنيهاي صورت گرفته بين هيات رئيسه مجلس و دولت 2فوريت اين لايحه كه دولت بر آن تأكيد داشت، مصوب شود كه با تصميم ديروز اين كار صورت نگرفت.
تصويب برداشت از حساب ذخيره ارزي براساس قانون برنامه چهارم صرفا در قالب بودجههاي سنواتي است و خارج از بودجههاي سالانه اين برداشت ممنوع است. بنابراين، لايحه اخير دولت مستلزم اصلاح جداول شماره 4 و 8 قانون برنامه چهارم توسعه است. در واقع اين قيد بايد برداشته شود تا دست مجلس و دولت براي برداشت باز شود.
همچنين درصورت تصويب نهايي اين لايحه، بند واو ماده يك قانون برنامه چهارم لغو ميشود.
يك فوريت اين لايحه ديروز با 183 راي موافق، 19راي مخالف و 4 راي ممتنع از مجموع 239نماينده حاضر يك فوريت اين لايحه به تصويب مجلس رسيد.
دولت قصد دارد با اين برداشت 2هزار و 500 ميليارد تومان براي خريد خارجي اقلام ضروري و 2 هزار ميلياردتومان براي خشكسالي هزينه كند.لايحه قبلي دولت كه به مجلس هفتم ارائه شده بود و فوريت آن نيز مصوب نشده بود تنها خواستار برداشت 2هزار و 500 ميليارد تومان براي جبران خشكسالي بود.
در لايحه جديد اين برداشت 2هزار ميليارد تومان با هدف واردات كالاهاي اساسي افزايش پيدا كرده است. دولت در سال گذشته با اين هدف لايحهاي هزارو 500 ميلياردتوماني به مجلس فرستاده بود كه مجلس با آن مخالفت كرده بود. اين مخالفت بارها انتقاد رئيس دولت را در پي داشت.
درصورت تصويب نهايي اين لايحه و موفقيت دولت به برداشت مبلغ مورد نظر عملا باب جديدي در روابط دولت و مجلس هشتم گشوده ميشود چرا كه مجلس قبلا با هردو هدف لايحه كه بهصورت جداگانه ارائه شده بود، مخالفت كرده بود.
البته عدمموافقت مجلس با 2 فوريت اين لايحه با وجود تاكيد برخي اعضاي هيات رئيسه اين ذهنيت را ايجاد كرده كه دولت به راحتي نميتواند اين برداشت را انجام دهد و بايد در انتظار تحولات و رايزنيهاي روزهاي آينده بنشيند.
مخالفتهاي پيدرپي مجلس با برداشت دولت از حساب ذخيره ارزي بهدليل تورم زا بودن آن بوده است. در صحن علني مجلس شوراي اسلامي مخالفان 2فوريت اصلاح قانون برنامه چهارم براي برداشت از ذخيره ارزي، بودجه دولت را براي هزينه كرد در مقابله با خشكسالي و افزايش قيمتها كافي دانسته و اين برداشت از ذخيره ارزي را تورم زا خواندند و در مقابل، موافقان اين 2فوريت به مشكلات كشاورزان آسيب ديده اشاره داشتند.
وزير بازرگاني كه در روزهاي آخر فعاليت مجلس هفتم در آستانه استيضاح قرارداشت ديروز در دفاع از اين لايحه گفت: با توجه به افزايش قيمت جهاني مواد غذايي، قانون بودجه سال 87 نيازمند ترميم است.
سيد مسعود مير كاظمي با اشاره به خسارات ناشي از سرمازدگي و خشكسالي در كشور گفت: مصرف گندم در كشور 11 ميليون تن است اما پيشبيني ميشود ميزان خريد داخلي 6 ميليون تن باشد، يعني بايد 5 ميليون تن گندم وارد كشور شود.
ميركاظمي تصريح كرد: براي تامين برنج، شكر و روغن كه با كالابرگ توزيع ميشوند، بايد حداقل دو هزار و 500 ميليارد ريال يارانه نيز اختصاص يابد.
تاريخ درج: 21 خرداد 1387 ساعت 21:10 تاريخ تاييد: 21 خرداد 1387 ساعت 23:44 تاريخ به روز رساني: 21 خرداد 1387 ساعت 23:40
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]