تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عبادت را نزد خويش ناپسند مگردانيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827693486




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش آژانس بين‌المللي انرژي از وضعيت عرضه و تقاضاي نفت در جهان


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گزارش آژانس بين‌المللي انرژي از وضعيت عرضه و تقاضاي نفت در جهان
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): آژانس بين‌المللي انرژي در گزارشي با اشاره به افزايش عرضه نفت تا نيم ميليون بشكه در روز در ماه مه (ارديبهشت) پيش‌بيني كرد: افزايش جهاني بهاي نفت و كاهش يارانه‌هاي سوخت، رشد تقاضاي نفت را در سال جاري كاهش مي‌دهد.


به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، اين آژانس در گزارش ماهيانه خود در مورد وضعيت كلي بازار اعلام كرد كه اكنون انتظار دارد ميانگين تقاضاي جهاني نفت در سال جاري ‎ 86ميليون و ‎ 800هزار بشكه در روز باشد كه ‎ 80هزار بشكه كمتر از برآورد ماه گذشته است.
اين كاهش برآورد از تقاضاي جهاني نفت با در نظر گرفتن كاهش يارانه‌ها در برخي كشورهاي خارج از سازمان همكاري اقتصادي و توسعه اعمال شده است.
در ماه مه ، عرضه جهاني نفت به دليل رشد عرضه سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك)، با افزايش ‎ 490هزار بشكه در روز به ميانگين ‎ 86ميليون و ‎600 هزار بشكه در روز رسيد.
بنا بر اين گزارش ، توليد اوپك در ماه مه در مقايسه با ماه آوريل با افزايش ‎ 395هزار بشكه در روز به ميانگين ‎ 32ميليون و ‎ 300هزار بشكه در روز رسيد.
عربستان سعودي، نيجريه و آنگولا توليد خود را افزايش دادند و توليد عراق نيز به بالاترين سطح شش سال گذشته رسيد.
گزارش آژانس همچنين حاكي است: ذخاير نفت سازمان همكاري اقتصادي و توسعه در ماه آوريل با ‎ 8ميليون و ‎ 100هزار بشكه كاهش به ‎ 2ميليارد و ‎562 ميليون بشكه رسيد.
با اين حال ، اين ذخاير بالاتر از ميانگين نفت مورد نياز براي مصرف ‎ 53/4روز است.
آژانس بين‌المللي انرژي پيش‌بيني كرد كه به طور كلي ممكن است وضعيت بازار در ماه‌هاي آينده بهبود يابد، اگرچه بعيد به نظر مي‌رسد كه تنش موجود به پايان برسد زيرا "بهاي بالاي نفت عمدتا برپايه عوامل بنيادين بازار قابل توجيه است."
طبق گزارش آژانس، تقاضاي نفت در كشورهاي صنعتي عضو "سازمان همكاري اقتصادي و توسعه" در حال كاهش است. بهاي بالاي نفت، نحوه عمل مصرف‌كنندگان عضو اين سازمان را تغيير مي‌دهد اما براي عبور از اين بحران نياز به زمان است.
اين آژانس با اشاره به اينكه استفاده از خودروها در حال كاهش است و مصرف‌كنندگان نيز ناراضي‌اند، هشدار داد: بدترين واكنش عبارت از افزايش يارانه‌ها- يا در مورد سازمان همكاري اقتصادي و توسعه - كاهش ماليات‌ها است.
آژانس بين‌المللي انرژي ابراز اميدواري كرد در گزارش بعدي خود در مورد بازار نفت در ماه آينده بتواند تصوير روشن‌تري از گرايش كوتاه مدت و ميان مدت در بازار ارائه دهد.
آژانس در بخش ديگري از گزارش ماهيانه خود اعلام كرد درصورت اخلال در عرضه نفت به دليل بروز تنش‌ها در جهان، ذخاير راهبردي نفت را آزاد خواهد كرد.
اين آژانس با ابراز ترديد درخصوص چگونگي عرضه و تقاضاي نفت در مدت شش ماه آينده ، اعلام كرد: افزايش قيمت نفت در هفته گذشته تا سطح حدود ‎140 دلار در هر بشكه تنها به دليل تهديدات ژئوپليتيك نبود، بلكه عرضه نفت در بازار همچنان با تنگنا رو به رو است.
به گفته برخي از تحليلگران بازار، قيمت ‎ 140دلاري نفت بي‌پايه و اساس است و همچون حبابي است كه ممكن است از بين برود، و در همين حال روز سه‌شنبه بهاي نفت به بشكه‌اي ‎ 133دلار و ‎ 94سنت كاهش يافت.
از سوي ديگر ، "الكسي ميلر" رييس شركت بزرگ انرژي "گازپروم" روسيه روز سه‌شنبه در كنفرانسي در فرانسه گفت كه ممكن است بهاي نفت در بلندمدت به ‎ 250دلار در هر بشكه برسد.
آژانس بين‌المللي انرژي در گزارش ماهانه خود دليل افزايش ناگهاني بهاي نفت در روز جمعه به ميزان ‎ 10دلار و ‎ 75سنت را با ادعاي ضد ايراني يك مقام رژيم صهيونيستي مرتبط دانسته است.
آژانس با اذعان بر اينكه سفته‌بازان در جهش روز جمعه بهاي نفت تاحدي سهم داشتند، افزود: اين افزايش ناگهاني بيش از سفته‌بازي، بازتاب مديريت عوامل خطر بوده است.
اين سازمان ناظر بر بازار انرژي كه منافع كشورهاي صنعتي را در نظر دارد، در مورد تهديدات متوجه عرضه نفت به دليل تنش‌هاي مرتبط با ايران، اعلام كرد: ذخاير راهبردي آژانس بين‌المللي انرژي پاسخ ديگري درمورد عرضه نفت است كه مي‌تواند مورد بررسي قرار گيرد.
آژانس بين‌المللي انرژي افزود: با فرض اينكه كشورهاي عضو اوپك با حداكثر ظرفيت توليد مي‌كنند، بازار مي‌تواند از اين نظر اطمينان داشته باشد كه آژانس به دقت تحولات را زير نظر دارد و در صورت نياز سريعا وارد عمل مي‌شود.
"ديويد فيفه" تحليلگر آژانس پس از انتشار اين گزارش در توضيح اين مطالب مندرج در گزارش گفت: طبيعي است كه اين بحث‌ها تنها حالت فرضي دارد به اين معني كه چنانچه فرض كنيم به دليل شرايط ايران عرضه نفت دچار وقفه‌اي شود چه اقدامي مي‌توان انجام داد.
در بخش ديگري از اين گزارش آمده است: كمبود سوخت گازوئيل را بايد با فناوري پيشرفته در بخش پالايش جبران كرد.
به گفته برخي تحليلگران، مشكلات و تنگناها در بخش پالايش گازوئيل يكي از عوامل افزايش قيمت اين فراورده است.
فيفه خاطر نشان كرد: به نظر مي‌رسد بازار خواستار انعطاف‌پذيري بيشتر با افزايش ذخاير، ظرفيت توليد و ظرفيت پالايش است اما بايد توجه داشت كه سرمايه‌گذاري در بخش بالادستي نفت (اكتشاف و توليد) و ظرفيت پالايشي به زمان نياز دارد.
 سه شنبه 21 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن