واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گزارش آژانس بينالمللي انرژي از وضعيت عرضه و تقاضاي نفت در جهان
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): آژانس بينالمللي انرژي در گزارشي با اشاره به افزايش عرضه نفت تا نيم ميليون بشكه در روز در ماه مه (ارديبهشت) پيشبيني كرد: افزايش جهاني بهاي نفت و كاهش يارانههاي سوخت، رشد تقاضاي نفت را در سال جاري كاهش ميدهد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، اين آژانس در گزارش ماهيانه خود در مورد وضعيت كلي بازار اعلام كرد كه اكنون انتظار دارد ميانگين تقاضاي جهاني نفت در سال جاري 86ميليون و 800هزار بشكه در روز باشد كه 80هزار بشكه كمتر از برآورد ماه گذشته است.
اين كاهش برآورد از تقاضاي جهاني نفت با در نظر گرفتن كاهش يارانهها در برخي كشورهاي خارج از سازمان همكاري اقتصادي و توسعه اعمال شده است.
در ماه مه ، عرضه جهاني نفت به دليل رشد عرضه سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك)، با افزايش 490هزار بشكه در روز به ميانگين 86ميليون و 600 هزار بشكه در روز رسيد.
بنا بر اين گزارش ، توليد اوپك در ماه مه در مقايسه با ماه آوريل با افزايش 395هزار بشكه در روز به ميانگين 32ميليون و 300هزار بشكه در روز رسيد.
عربستان سعودي، نيجريه و آنگولا توليد خود را افزايش دادند و توليد عراق نيز به بالاترين سطح شش سال گذشته رسيد.
گزارش آژانس همچنين حاكي است: ذخاير نفت سازمان همكاري اقتصادي و توسعه در ماه آوريل با 8ميليون و 100هزار بشكه كاهش به 2ميليارد و 562 ميليون بشكه رسيد.
با اين حال ، اين ذخاير بالاتر از ميانگين نفت مورد نياز براي مصرف 53/4روز است.
آژانس بينالمللي انرژي پيشبيني كرد كه به طور كلي ممكن است وضعيت بازار در ماههاي آينده بهبود يابد، اگرچه بعيد به نظر ميرسد كه تنش موجود به پايان برسد زيرا "بهاي بالاي نفت عمدتا برپايه عوامل بنيادين بازار قابل توجيه است."
طبق گزارش آژانس، تقاضاي نفت در كشورهاي صنعتي عضو "سازمان همكاري اقتصادي و توسعه" در حال كاهش است. بهاي بالاي نفت، نحوه عمل مصرفكنندگان عضو اين سازمان را تغيير ميدهد اما براي عبور از اين بحران نياز به زمان است.
اين آژانس با اشاره به اينكه استفاده از خودروها در حال كاهش است و مصرفكنندگان نيز ناراضياند، هشدار داد: بدترين واكنش عبارت از افزايش يارانهها- يا در مورد سازمان همكاري اقتصادي و توسعه - كاهش مالياتها است.
آژانس بينالمللي انرژي ابراز اميدواري كرد در گزارش بعدي خود در مورد بازار نفت در ماه آينده بتواند تصوير روشنتري از گرايش كوتاه مدت و ميان مدت در بازار ارائه دهد.
آژانس در بخش ديگري از گزارش ماهيانه خود اعلام كرد درصورت اخلال در عرضه نفت به دليل بروز تنشها در جهان، ذخاير راهبردي نفت را آزاد خواهد كرد.
اين آژانس با ابراز ترديد درخصوص چگونگي عرضه و تقاضاي نفت در مدت شش ماه آينده ، اعلام كرد: افزايش قيمت نفت در هفته گذشته تا سطح حدود 140 دلار در هر بشكه تنها به دليل تهديدات ژئوپليتيك نبود، بلكه عرضه نفت در بازار همچنان با تنگنا رو به رو است.
به گفته برخي از تحليلگران بازار، قيمت 140دلاري نفت بيپايه و اساس است و همچون حبابي است كه ممكن است از بين برود، و در همين حال روز سهشنبه بهاي نفت به بشكهاي 133دلار و 94سنت كاهش يافت.
از سوي ديگر ، "الكسي ميلر" رييس شركت بزرگ انرژي "گازپروم" روسيه روز سهشنبه در كنفرانسي در فرانسه گفت كه ممكن است بهاي نفت در بلندمدت به 250دلار در هر بشكه برسد.
آژانس بينالمللي انرژي در گزارش ماهانه خود دليل افزايش ناگهاني بهاي نفت در روز جمعه به ميزان 10دلار و 75سنت را با ادعاي ضد ايراني يك مقام رژيم صهيونيستي مرتبط دانسته است.
آژانس با اذعان بر اينكه سفتهبازان در جهش روز جمعه بهاي نفت تاحدي سهم داشتند، افزود: اين افزايش ناگهاني بيش از سفتهبازي، بازتاب مديريت عوامل خطر بوده است.
اين سازمان ناظر بر بازار انرژي كه منافع كشورهاي صنعتي را در نظر دارد، در مورد تهديدات متوجه عرضه نفت به دليل تنشهاي مرتبط با ايران، اعلام كرد: ذخاير راهبردي آژانس بينالمللي انرژي پاسخ ديگري درمورد عرضه نفت است كه ميتواند مورد بررسي قرار گيرد.
آژانس بينالمللي انرژي افزود: با فرض اينكه كشورهاي عضو اوپك با حداكثر ظرفيت توليد ميكنند، بازار ميتواند از اين نظر اطمينان داشته باشد كه آژانس به دقت تحولات را زير نظر دارد و در صورت نياز سريعا وارد عمل ميشود.
"ديويد فيفه" تحليلگر آژانس پس از انتشار اين گزارش در توضيح اين مطالب مندرج در گزارش گفت: طبيعي است كه اين بحثها تنها حالت فرضي دارد به اين معني كه چنانچه فرض كنيم به دليل شرايط ايران عرضه نفت دچار وقفهاي شود چه اقدامي ميتوان انجام داد.
در بخش ديگري از اين گزارش آمده است: كمبود سوخت گازوئيل را بايد با فناوري پيشرفته در بخش پالايش جبران كرد.
به گفته برخي تحليلگران، مشكلات و تنگناها در بخش پالايش گازوئيل يكي از عوامل افزايش قيمت اين فراورده است.
فيفه خاطر نشان كرد: به نظر ميرسد بازار خواستار انعطافپذيري بيشتر با افزايش ذخاير، ظرفيت توليد و ظرفيت پالايش است اما بايد توجه داشت كه سرمايهگذاري در بخش بالادستي نفت (اكتشاف و توليد) و ظرفيت پالايشي به زمان نياز دارد.
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]