واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 500 برگزيده در جشنواره توليدات استاني صدا و سيما معرفي ميشود
معاون امور مجلس و استانهاي صدا و سيما از برگزاري شانزدهمين جشنواره توليدات راديو و تلويزيوني مراكز از 27 تا 29 در شيراز و معرفي بيش از 500 برگزيده در پايان جشنواره خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبري شانزدهمين جشنواره توليدات راديويي و تلويزيوني مراكز استان عصر امروز سهشنبه 21 خرداد با حضور حجتالاسلام سيدرمضان موسويمقدم معاون امور مجلس و استانهاي سازمان، محمود اشتري رئيس ستاد برگزاري جشنواره، عليرضا سالمي نيك دبير جشنواره، حبيبالله مازندراني رئيس كميسيون صدا، ابوالحسن موسويزاده رئيس كميسيون سيما و نمايندگان رسانههاي گروهي در سالن جلسات معاونت استانها برگزار شد.
در اين نشست موسويمقدم با اشاره به توليدات مراكز استانها گفت: بيش از 60 درصد تجهيزات و منابع صدا و سيما در مراكز استانهاست و از اين امر ميتوان گستردگي مراكز استانها را متوجه شد. در حال حاضر 28 شبكه استاني، 30 شبكه راديويي، هفت راديو شهري و سه راديو محلي داريم. امروز شبكههاي استاني نقشي بيبديل در ترويج اخلاق، معارف، موضوعات مختلف و ارائه الگوهاي محلي دارند.
وي يكي از اهداف شبكههاي محلي را ارائه خردهفرهنگها و آداب و رسوم اقصي نقاط كشور ذكر كرد و گفت: مهمترين ماموريت شبكههاي استاني حفظ و رشد فرهنگ بومي و محلي است. بنابراين با داشتههاي فرهنگي بايد آينده خود را ترسيم كنند. مجموعه فعاليتها منجر به جذب گردشگر و تقويت نگاه ملي ميشود.
معاون امور مجلس و استانها يكي از ماموريتهاي شبكههاي استاني را توليد برنامه در حوزههاي مختلف برشمرد و افزود: در طول برگزاري جشنواره مراكز استانها توليدات نيز به لحاظ كمي و كيفي رشد خوبي داشتند و در اين جشنواره محورهاي اساسي توليدات آسيبشناسي و ظرفيت استانها در برنامهسازي مشخص ميشود. برپايي جشنواره مراكز استانها وسيلهاي براي رسيدن به اهداف والاي شبكههاست.
موسوي مقدم در ادامه افزود: هم انديشي و تعامل در برنامهسازان از ديگر اهداف اين جشنواره است. اميدواريم استان ميزبان هم جذابيتهاي شيراز را در طول برگزاري جشنواره معرفي كند. همچنين كتاب تاريخچه جشنواره مراكز استانها در دست چاپ است تا در اختيار برنامهسازان قرار گيرد. از سوي ديگر امسال سال راديو در مراكز اعلام و در اين زمينه اقدامات زيادي انجام شده است.
وي در پاسخ به سئوال خبرنگاران مبني بر شايعاتي براي دعوت از زينالدين زيدان و سامي يوسف براي حضور در جشنواره گفت: نه، چنين مسئلهاي صحت ندارد. قرار است در شهر شيراز جشنوارهاي برپا شود، شايد آنها ميهمانان اين جشنواره باشند. دليل انتخاب شهر شيراز هم استفاده از پتانسيلهاي اين شهر ديدني است.
اشتري، قائم مقام معاون امور استانها و رئيس ستاد برگزاري جشنواره درباره برنامههاي جنبي جشنواره گفت: در طول برگزاري جشنواره عمو پورنگ براي مردم شيراز برنامههاي مختلف اجرا ميكند. برگزاري نمايشگاه و مسابقه اينترنتي مردمي نسبت به آثار ارسالي جشنواره و به نمايش گذاشتن لباسهاي سنتي و اسلامي زنان از ديگر برنامههاي جنبي جشنواره است.
سالمي نيك دبير جشنواره شانزدهم توليدات راديويي و تلويزيوني مراكز استان هم با اشاره به داوري مردمي در جشنواره مراكز گفت: امسال براي نخستين بار نقش مردم در داوري آثار پررنگ ميشود. تله فيلمها به نمايش عمومي درميآيد و مردم به لحاظ محتوايي و تكنيكي ميتوانند درباره آنها قضاوت كنند.
موسوي مقدم در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبني بر ضعيف بودن و بومي نبودن توليدات نمايشي مراكز استانها و استفاده از عوامل و بازيگران تهران در كارهاي بومي گفت: ما در حال رشد و تعالي هستيم و ادعا نداريم تمام ظرفيت استاني را شناسايي كردهايم، اما در توليدات انيميشنها، فيلمها و مجموعهها مراكز فعاليت خوبي داشتند. توليدات مراكز در سال 86 نسبت به سال 85 رشد 68 درصدي داشته است.
وي ادامه داد: سعي كرديم در توليدات نمايشي لهجه، لوكيشن و موضوع بومي باشد و هدف ما تهيه آثار فاخر است. حال ممكن است براي فاخر شدن اثر از بازيگران تهراني استفاده كنيم، اما اين مسئله عيبي ندارد، چرا كه هدف تهيه كار فاخر است. از سوي ديگر قياس شبكههاي استاني و ملي صحيح نيست.
ابوالحسن موسويزاده رئيس كميسيون سيما نيز در اين باره گفت: مراكز در توليد فيلم خيلي جوان هستند، اما با اين حال شروع خوبي داشتيم و 32 مركز آثاري فاخر تهيه ميكنند و ظرفيتهاي مراكز در حال شناسايي است.
معاون امور مجلس و استانها در پاسخ به ديگر سئوال خبرنگار مهر مبني بر اينكه چه راهكارهايي براي ترغيب برنامهسازان براي حضور بيشتر در نشستهاي جشنواره داريد گفت: ما تصميم گرفتيم كميسيونها تبديل به كارگاههاي آموزشي شوند تا برنامهسازان استفاده بيشتري از آن ببرند و آخرين نظريهها و شيوههاي برنامهسازي در پنج حوزه خبر، موسيقي، صدا، سيما و پژوهش تبادل ميشود.
مازندراني رئيس كميسيون صدا نيز گفت: با توجه به اينكه امسال به عنوان سال راديو نامگذاري شده، يكي از بزرگترين سالها براي برنامهسازان و فرصتي براي تبادل اطلاعات است. در ارزيابي آثار مراكز متوجه رشد كمي و كيفي ميشويم. مراكز تازه تاسيس همچون خراسان جنوبي رشد خوبي داشتهاند و در خراسان شمالي نيز با رشد 1000 درصدي رو به رو بودهايم.
در پايان نشست موسويمقدم گفت: از ميان دو هزار و 262 اثر ارسالي، 760 اثر به مرحله داوري رسيدند كه از اين ميان 507 اثر به عنوان برگزيده معرفي ميشوند. مراسم افتتاحيه و اختتاميه در حافظيه شيراز برگزار و يك مركز به عنوان برتر برترينها انتخاب ميشود. برگزيدگاني هم در بخش دفاع مقدس خواهيم داشت.
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]