واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جزييات جشنوارهي هنرهاي تجسمي جوانان زير 25 سال تشريح شد حسين خسروجردي: نياز جوانها به ما بيشتر از نياز ما به آنها نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - هنرهاي تجسمي
نشست خبري دومين جشنوارهي هنرهاي تجسمي دامونفر براي تببين شيوه و نحوهي برگزاري آن امروز با حضور حسين خسروجردي، ريس شوراي داوران و سيفالله يوپاراد، مدير جشنواره در محل فرهنگسراي نياوران برگزار شد. اين جشنواره كه به جوانان زير 25 سال اختصاص دارد قرار است 24 خردادماه جاري در مجموعهي آسمان و فرهنگسراي نياوران بهطور همزمان آغاز شود.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در نشست خبري امروز - سه شنبه - حسين خسروجردي، رييس شوراي داوران اظهار داشت: من با انگيزههاي زيادي اين مسؤوليت را پذيرفتم و بهرغم اينكه به حساسيتش واقفم، اعتقاد دارم كه نياز جوانها به ما بيش از نياز ما به آنها نيست.
خسروجردي با تاكيد عنوان كرد، با ايمان راسخ ميگويم كه جهان امروز بيشتر از نياز جوانان به آنها نياز دارد. وضعيت اجتماعي - اقتصادي ايران شرايطي است كه مختص خودش است و پشتوانهي تمدن ايران تعريف خودش را دارد، بنابراين نقاش جوان نميتواند از اين ويژگيهاي جغرافيايي خود در تاسي از فرهنگ غرب به خودباختگياش دچار شود.
وي افزود: به بركت نگاه عميق و دقيق نسل جوان كه آنها با جرأت و جسارت از هويت فرهنگي خود و موقعيتي كه دارند دفاع ميكنند و در نقاشي اين دوره جسارت، صداقت، تعهد و تفكر و احساسات و عواطف شرقي را در كار هنرمندان جوان ميبينيد و دليل عمدهاي كه در ويژگيهاي آثار ديده ميشود، دورشدن از تقليد و پيداكردن هويت فرديشان است.
خسروجردي دربارهي تعداد آثار برگزيده و ارزيابيشده با جشنواره گفت: حدود چهارهزار و 45 اثر از هزارو 315 هنرمند مورد ارزيابي قرار گرفته كه در مرحلهي اول سههزار و 500 اثر - مهناي آثار كودكان - است؛ مقرر شده است كه 550 اثر به مرحلهي دوم ارزيابي راه پيدا كند. تقريبا بخشي حذف شد كه دليل آن هم گنجايش فضاي نمايشگاهي است كه در اختيار داريم.
او دربارهي چگونگي داوري جشنواره، اظهار داشت: براي ارايه نظريه و داوري صحيح بايد در آموزش آنهايي كه غلط بوده و يا خودجوش طي كردهاند با حساسيت تمام مورد شناسايي و ارزيابي واقع شود و مرحله به مرحله دايرهي حساسيت خودمان را تنگتر كنيم. به هرشكل هميشه شاهد بوديم كه حذفكردن هر هنرمند براي داوران و جمعيت هنري كار سختي است اما بايد بپذيريم.
رييس هيات داوران با بيان اينكه هيچگونه تفاوتي بين فرهنگسراي نياوران و موسسهي فرهنگي هنري آسمان نيست، گفت: در اين دو محل براي آثار بخش جنبي و اصلي در نظر گرفته نشده و تنها به اين دليل كه هم برگزاركنندگان، هيات داوران و هنرمندان جهان از لحاظ فضاي نمايشگاهي و فرهنگي بهره ببرند تصميم گرفتيم كه براي پيش سناساندن مجموعهي هنري آسمان به پاس تقدير از تلاش دوستاني كه زحمت كشيده و فعالند دراين دومكان برگزار كنيم.
اين هنرمند نقاش، به حضور كمرنگ بخش دولتي در جشنواره اشاره كرد و پيشنهاد داد كه بهتر است دولت در برنامههاي مشابه، كارها را به بخشخصوصي و تكنسينهاي متخصص واگذار كند.
سيفالله پوياراد، مدير دومين جشنوارهي هنرهاي تجسمي دامونفر نيز با بيان آنكه اين رويداد امروز در موقعيت ممتازي قرار گرفته است، گفت: پس از نخستين جشنوارهي هنرهاي تجسمي كه در آن جوانان زير 25 سال بهخصوص آنهايي كه حايز رتبه شدند شركت كردند و در جايجاي ايران و برخي در آن سوي مرزها درخشيدند، ما را در امر برگزاري دورهاي بعد راسختر كرد.
او هدف از برگزاري اين جشنواره را حمايت از هنرمندان جوان دانست و افزود: هدف ايجاد فرصتي براي بروز توانمنديهاي جوانان است و همچنين براي آنكه بتوانيم شمار بيشتري از آثار را در معرض تماشا بگذاريم، علاوه بر نگارخانهي اصلي نياوران، نگارخانهي مجموعهي هنري آسمان را نيز به اين رويداد تدارك ديدهايم.
بهگفتهي پوياراد هنر امروز در موقيعت بسيار حساس قرار دارد كه در اين فرآيند ناگزير جهانيشدن، آثار هنري هرروز فرامرزيتر ميشوند و در چنين مواجههاي هنر ايران ناگزير است به زبان جهاني هنر نزديك شود.
وي افزود: جشنواره با هدف تبادل فرهنگها و بهرهمندي از هنرمندان شاخصي كه درآن سوي مرزها تلاش ميكنند برگزار ميشود و دريافت نظرات كارشناسانه آنها در جمع داوري از داور خارجي نيز دعوت كرديم تا شورا را ياري كنند كه كانسون، پ ب ا (PBO) و دعوت از پاز - نقاش كهنهكار فرانسوي - كه از شاگردان سالوادر دالي است، انجام ميشود.
پوياراد، برنامههاي جنبي جشنواره را يك جشنوارهي تابستاني و دو وركشاپ تخصصي با حضور پاز، نقاش فرانسوي و دوتن از اساتيد ايراني برشمرد و گفت: اين وركشاپ همانطور كه اشاره كردم توسط پاز براي استادان و هنرمندان تدارك ديده شده است كه بهنوعي تبادل حرفهيي و فني از جهت بكارگيري موادي كه در آثار در خارج از كشور مصرف ميشود در مقايسه با ايران و كارآيي آن بررسي ميشود و كساني كه در آن شركت ميكنند ميتوانند از اين مواد نيز استفاده كنند.
وي عنوان كرد: شركت بخش خصوصي هيچ منافاتي ندارد با اينكه دولت كاري انجام نميدهد و در اين زمينه به اندازهاي كار وجود دارد كه اگر بخواهند انجام دهند ظرفيت بسيار زيادي نياز دارد.
پوياراد، جوايز اين جشنواره را براي نفر اول سفر يك هفتهيي به فرانسه و آموزش و بازديد از كمپانيهاي PBO و كانسون، نفر دوم تا ششم بهترتيب 700 ،500، 400، 300 و200 هزار تومان برشمرد.
در اين نشست دربارهي حضور و نقش موزهي هنرهاي معاصر تهران پرسشهايي مطرح شد، اما برگزاركنندگان به بيان اينكه براي جلب حمايتهاي معنوي موسسات دولتي، برخي نشانهها را در پوستر خود درج شده، بسنده كردند.
جشنوارهي يادشده تا 31 همين ماه ادامه دارد.
انتهاي پيام
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]