واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: وقتي بزهكاريها هوايي ميشوند
پل كاملا سرپوشيده است و اين، وحشت دختر را بيشتر ميكند. انگار كه وارد تونل وحشت شده باشد چشمانش را ميبندد. خيابان ساكت است. به اولين پيچ پل كه ميرسد صداي پچپچي ميشنود. دو مرد كه از ظاهرشان پيداست معتادند روي پل به انتظار طعمه نشستهاند.
سرويس اجتماعي برنا
ساعت نزديك ده شب است. امروز كارش آنقدرزياد بود كه نتوانست زودتر از نهونيم از اداره بيرون بزند. پول كافي براي كرايهي ماشين دربستي ندارد و به ناچار با تاكسي و اتوبوس خودش را به كنار بزرگراه رسالت ميرساند. دختر جوان، حالا درست پايين پل عابر پياده كنار بزرگراه رسالت ايستاده است.
يادش ميآيد كه چند شب پيش درست روي همين پل، چند جوان از يك مرد تنها اخاذي كرده بودند. ميداند كه مرد به خاطر مقاومت در برابر زورگيران، نه تنها پول و هر چه همراه داشته از دست داده بلكه چند ضربه عميق چاقو هم خورده است. ميترسد. با خودش فكر ميكند از وسط بزرگراه عبور كند؛ اما سرعت زياد ماشينها و ميلههايي كه بين دو باند بزرگراه كشيده شدهاند، مانعاش ميشود.
هنوز مردد كنار بزرگراه ايستاده و به پل نگاه ميكند. يك خودروي سمند، جلوي پايش ترمز ميكند. چند جملهي نامربوط ميگويد و دختر وادار ميشود براي فرار از مزاحمت، پا روي اولين پلهي پل بگذارد.
پل كاملا سرپوشيده است و اطرافش را تبليغات شهري پر كرده است. همين وحشت دختر را بيشتر ميكند. انگار كه وارد تونل وحشت شده باشد چشمانش را ميبندد. خيابان ساكت است. به اولين پيچ پل كه ميرسد صداي پچپچي ميشنود. دو مرد كه از ظاهرشان پيداست معتادند روي پل به انتظار طعمه نشستهاند.
داستان هميشگي پليس و برخورد با ناامن كنندگان پلها
با وجود اينكه مشكل ناامني پلهاي عابر پياده مدتهاست كه شهروندان را به خصوص در زمان تاريكي و خلوتي خيابانها تهديد ميكند، پليس همچنان خود را ضامن امنيت پلها ميداند.
چنانچه امروز رئيس پليس پيشگيري ناجا از اجراي طرح جديد نيروي انتظامي در برخورد با نا امن كنندگان پل هاي عابر پياده خبر داد.
سردار عزيزاله رجب زاده رئيس پليس پيشگيري ناجا اعلام كرده است: يكي از برنامههاي جديد پليس پيشگيري در طرح برخورد با مزاحمان خياباني كه از اوايل خردادماه سال جاري شروع شده است، ايجاد و حفظ امنيت مردم بر روي پل هاي عابر پياده است.
وي با تاكيد بر اين كه در طرح جديد نيروي انتظامي با برهم زنندگان نظم عمومي در قالب كيف قاپان و مزاحمان نواميس در امكان عمومي پلهاي هوايي بشدت برخورد ميكند، افزود: در اين طرح، با استفاده از عواملي مانند گشت هاي پياده محسوس و نامحسوس با مزاحمان خياباني، از جمله نا امن كنندگان پل هاي عابر پياده برخورد مي كنيم.
اما با تمام اين احوال، اين گشتهاي شبانه محسوس و نامحسوس تاكنون نتوانستهاند از اخاذيها و زورگيريهايي كه روي پلهاي عابر انجام ميشود بكاهند و يا كاري كنند تا زنان و دختران در ساعات پاياني شب با امنيت از روي پل عابر بگذرند.
رئيس پليس پيشگيري ناجا همچنين اظهار كرده است كه پليس نمي تواند براي تكتك پلهاي عابر پياده از يك مامور استفاده كند و از مردم خواسته تا در صورت مشاهده كوچكترين مزاحمتي به پليس پيشگيري يا پليس 110 گزارش دهند.
وقتي پلهاي عابر تغيير كاربري ميدهند
از همان ابتدايي كه بشر شهرنشين تصميم گرفت براي بهبود رفتوآمد پلهاي عابر پياده بسازد تنها كارآيي آن عبور و مرور بهتر شهروندان از خيابانهاي پر ترافيك و حفظ امنيت جاني آنها بود.
اما چندي است كه اين هدف متحول شده و به تبع آن پلهاي عابر پياده تغيير كاربري دادهاند. اين روزها هدف از احداث پل هاي عابر پياده در ايران درآمدزايي از طريق تبليغات است و راحتي شخص پياده ملاك نيست.
خشايار كاشانيجو كارشناس شهري، درباره تاثير اسكلت پلهاي عابر پياده برقي در چهره شهري ميگويد: در بسياري از شهرهاي دنيا براي اينكه چهره شهر مدخوش نشود اسكلت پلهاي عابر پياده برقي را تا پايان كار پل سازي مي پوشانند.
وي افزود: در كشور ما متاسفانه پوشاندن اسكلت پلهاي عابر پياده مرسوم نيست كه اين امر باعث زشتي چهره شهر مي شود.
كاشانيجو ادامه ميدهد: گاهي تغيير مديريتها باعث مسكوت ماندن يك پروژه شهري مي شود.
او با بيان اينكه در هيچ جاي دنيا اين قدر به پل عابر پياده توجه نميشود، ابراز ميكند: در بسياري از شهرهاي دنيا مانند پاريس فرهنگ پيادهمداري مرسوم است به همين دليل تقريبا پل عابر پياده ندارند اما كشور ما داراي فرهنگ اتومبيل محور است و آن را ترويج مي كند.
اين كارشناس شهري اذعان ميكند: گسترش پل هاي عابر پياده و توجه بيش از حد به وسايط نقليه باعث افزايش آلودگي محيط زيست مي شود.
پلهايي كه عابران را كور ميكنند
پلهاي عابر به منابعي براي توليد درآمد شهري تبديل شدهاند و نقش عملكردي آنها در عبور مردم از محلهاي پرخطر تحت تاثير برنامهريزيهايي مبتني بر ديدگاههاي اقتصادي مديريت شهري قرار گرفته است.
سعيد محمودي، استاد دانشگاه و پژوهشگر مسايل شهري، در اينباره ميگويد: نه تنها فضاي روي پلهاي عابر براي عبور و حفظ امنيت اجتماعي شهروندان، شفاف و مناسب نيست بلكه حقوق شهروندي در طراحي پلها به كلي ناديده گرفته شده است. با نصب تابلوهاي تبليغاتي، مردم، موجوداتي چشم و گوش بسته تصور شدهاند كه تنها قرار است از يك طرف خيابان به طرف ديگر آن برسند. كسي كه با زحمت از پلههاي غير استاندارد اين پلها بالا ميرود و به قوانين شهري احترام ميگذارد، حق دارد كه ببيند اطرافش چه خبر است. در حالي كه فضاي روي پل، ميدان ديد عابران را كور و از نظر كيفي منظره نامناسبي خلق كرده است.
او ميافزايد: همچنين كسي كه قصد دارد از پلي به آن سوي خيابان برود به هيچ وجه قادر نيست روي پل را ببيند و از خطرات احتمالي آن باخبر شود.
به گفته اين استاد دانشگاه، حتي در كشورهاي سرمايهداري هم حد و مرز مشخصي براي تبليغات تعريف شده است. اما اين ضابطهها در ايران و به ويژه در تهران مشخص نيست و مسوولاني كه زماني خود بزرگترين مدعيان و مخالفان تبليغات شهري بودند، امروز با سر دادن شعار جامعه فرهنگي، تهران را زير سلطه تبليغات شهري بردهاند
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]