واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مقالههاي علمي براي صندليهاي خالي قرائت شد
از سازمان حفاظت محيط زيست گلايه منديم چون اين سازمان طي برگزاري برنامه هاي روز جهاني محيط زيست هيچ يك از دانشگاه ها را دخالت نداد و تنها با همكاري چند ارگان سمينارهاي مذكور را برگزار كرد... تنها تعدادي چند از مدعوين باقي مانده بودند كه آنها نيز كم كم از سالن خارج شدند و اين برنامه تنها در حضور صاحبان مقاله و صندلي هاي خالي از مسئولان برگزار شد...
به گزارش خبرنگار سرويس دانشگاه و تشكل برنا، دومين كنفرانس ملي روز جهاني محيط زيست صبح ديروز (سه شنبه) در تالار علامه اميني دانشگاه تهران با حضور دكتر محمد حسن پنجه شاهي رييس دانشگاه نفت، معاون وزير راه و ترابري، غلامرضا نبي بيدهندي رييس دانشكده محيط زيست و مهندس كاظمي مديرعامل شركت بهينه سازي مصرف سوخت و بدون حضور نمايندگان سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد.
به گزارش برنا، اين برنامه كه قرار بود راس ساعت 9 صبح با حضور مدعوين شروع شود به علت عدم هماهنگي برگزار كنندگان ساعت 10 آغاز شد.
البته در اين برنامه دكتر رهبر، رييس دانشگاه تهران كه از ديگر مدعوين بود نيز حضور نيافت. اين درحالي بود كه پيش از برگزاري مراسم، اعلام شده بود رياست دانشگاه در اين همايش شركت خواهد كرد.
رييس دانشكده محيط زيست دانشگاه تهران هم به روي سن رفت و گفت: از سازمان حفاظت محيط زيست گلايه منديم چون اين سازمان طي برگزاري برنامه هاي روز جهاني محيط زيست هيچ يك از دانشگاه ها را دخالت نداد و تنها با همكاري چند ارگان سمينارهاي مذكور را برگزار كرد.
دكتر غلامرضا نبي بيدهندي كه رياست كنفرانس ملي روز جهاني محيط زيست را هم بر عهده دارد، گفت: برنامهريزي محيط زيست، مديريت محيط زيست و ارزيابي آن، محيط زيست شهري، آموزش محيط زيست، ايمني، بهداشت و محيط زيست، مديريت در سوانح طبيعي و اقتصاد و محيط زيست از جمله برنامه هاي اين كنفرانس دو روزه است.
وي آلودگي ناشي از سيستم فاضلاب، كنوانسيونهاي زيست محيطي، طراحي محيط زيست، توسعه پايدار محيط زيست، انرژي و محيط زيست و منابع آب و محيط زيست را از ديگر محورهاي كنفرانس برشمرد.
مهندس كاظمي نيز كه در دومين كنفرانس ملي روز جهاني محيط زيست در دانشگاه تهران سخن ميگفت، تاكيد كرد: در ايران به ازاي هزار دلار توليد ناخالص ملي (با در نظر گرفتن قيمت 50 دلاري نفت)، 7/1 تن نفت خام مصرف ميشود در حالي كه اين ميزان مصرف در ديگر كشورها به ازاي هفت هزار دلار توليد ناخالص داخلي است.
وي با اشاره به اينكه شدت مصرف انرژي در ايران از بالاترين رقم برخوردار است، گفت: شدت مصرف انرژي در ايران 15 برابر ژاپن، 10 برابر اتحاديه اروپا و هشت برابر آمريكا است و علت آن اعلام رايانههاي بدون دليل و منطقي است.
كاظمي در خصوص راهكار بهبود روند انرژي گفت: در حال حاضر چارهاي جز اصلاح راندمان مصرف انرژي در سه بخش ساختمان و مسكن، حمل و نقل و صنعت نداريم.
وي تاكيد كرد: انتظار ميرود شهرداريهاي شهرهاي دچار آلايندگي بالاي زيست محيطي در اجراي اين برنامهها همكاري كنند و اگر مصرف انرژي در دنيا به همين اندازه باشد تا 230 سال هيدروكربن در جهان وجود دارد.
به گزارش برنا، اين برنامه كه با بي نظمي هاي فراواني آغاز شده بود در حين مراسم هم اتفاقات رخ داده مانع از تمركز حاضران بر مباحث و سخنراني ها، مي شد. ترك كردن سالن نشست از سوي مسئولان هنگام ارايه و قرائت مقاله هاي علمي زيست محيطي توسط پژوهشگران از ديگر شواهد و نمونه هاي بي توجهي به بحث پژوهش در امر محيط زيست بود.
به طوري كه رياست دانشكده محيط زيست دانشگاه تهران بلافاصله بعد از سخنراني سالن را ترك كرد. رئيس دانشگاه نفت نيز به همين صورت و تنها تعدادي چند از مدعوين باقي مانده بودند كه آنها نيز كم كم از سالن خارج شدند و اين برنامه تنها در حضور صاحبان مقاله و صندلي هاي خالي از مسئولان برگزار شد.
به گزارش سرويس دانشگاه و تشكل، افرادي كه از سالن خارج مي شدند بعد از مدتي با استكان هاي چاي و شيريني وارد مي شدند. اما باز هم هيچ از مسئولان در ميان اين افراد حاضر نبودند. پذيرايي ميان برنامه رسمي كنفرانس از ديگر مواردي بود كه بر بي نظمي ها اضافه مي كرد.
غفلت از نقش موثر و كارآمد حوزه وزارت علوم تحقيقات و فناوري و عدم بهره گيري از تحقيقات علمي و آكادميك از سوي سازمان حفاظت محيط زيست از جمله مواردي است كه به افزايش آسيب در حوزه محيط زيست مي افزايد و مي بايست از سوي دستگاه هاي ذيربط مورد دقت و توجه قرار گيرد.
به ويژه آن كه در پي فراخوان اعلام شده براي اين نشست علمي 819 مقاله به دبيرخانه كنفرانس واصل شد كه از اين تعداد 326 مقاله براي ارائه شفاهي و 80 مقاله براي بخش پوستر انتخاب و 27 پاياننامه نيز پذيرفته شدند كه مي توانند براي رفع بسياري از معضلات زيست محيطي مثمر ثمر واقع شود.
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 385]