واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: استقلال اقتصادي استقلال؛ با چاشني حمايت – 3 يك سال تلاش فتحا...زاده خويي براي انتصاب مربي!
محمدجواد زمانآباديچيزي شبيه به مقدمه: علي فتحا...زاده خويي فردي توانمند در فعاليتهاي اقتصادي و با اخلاق در مديريت ورزشي است؛ در اينكه اين مدير اخلاقيات را در مواجهه با ديگران رعايت ميكند شكي نيست، اما با عرض پوزش از رفيق قديمي پدر، نميتوان قبول كرد ضعف استقلال در طول يك سال گذشته بيارتباط بوده است با نوع عملكرد اين مديرعامل دوستداشتني و قابل احترام.
جانواريوي پرتغالي پنالتي بازي با استقلال را از دست داد تا با اين كار بهترين هديه را به مديري دهد كه در طول يك سال شايستهترين فرد براي خروج از كادر اجرايي باشگاه لقب گرفته است. در شماره گذشته به بررسي نقش سازمان ورزش در فعاليتهاي اقتصادي باشگاه استقلال و همچنين نامگذاري نهادي اثرگذار در استقلال با نام گروه «پدرخوانده» پرداختيم. تاكيد داريم اتفاقاتي كه استقلال در سال گذشته تجربه كرد، از آن دست اتفاقاتي بود كه حتي در طول يك دهه براي باشگاههاي ورزشي كمتر اتفاق ميافتد. استقلاليها نشان دادند اين توانايي را دارند كه همه اتفاقات و مشكلات مالي را در يك سال رقم بزنند و اگر در ليگ برتر ركورد بدترين نتيجه را كسب كردهاند، از اين حيث هم ركورد عجيبترين ارقام مالي را به دست بياورند؛ ارقامي كه به واسطه نوع مديريت استقلال در يك سال اتفاق افتاده است. ناصر حجازي: او ل اينكه اغراق نيست اگر عنوان كنيم اسطوره باشگاه استقلال كه تا امسال به عنوان سمبل بازيكنان و مربيان استقلال معرفي ميشد و اعتباري دستنيافتني در ميان آبيهاي ايراني داشت، با نوع خاص رفتار مسوولان باشگاه، حالا به عنوان مهرهاي سوخته از استقلال خارج شده است. تا جايي كه استقلاليها وي را مسبب شكستها و مشكلات ميدانند و حجازي را چيزي مثل پروين ميدانند؛ پيرمرد خوشتيپ باشگاه كه البته علم فوتبالش ديگر پاسخگوي فوتبال امروز نيست. حجازي در ابتداي فصل با سلام و صلوات وارد استقلال شد و در پايان دوران حضورش با بدترين تهمتها از استقلال رانده شد. حجازي البته نميتوانست از خود دفاعي داشته باشد چرا كه اظهارنظرهاي اشتباه وي نيز پيش از شروع فصل و دوران حكومتش در استقلال، انتظار هواداران را تا قهرماني آسيا بالا برده بود و حالا بايد پاسخي ميداد به عنوان هفتمي در ليگ برتر بعد از نيم فصل نخست بازيها.
اما بخوانيد روند مالي حضور و خداحافظي اين مربي بزرگ را، ناصر حجازي اكثر شرايط مديرعامل باشگاه استقلال را براي حضور در استقلال پذيرفت چه اينكه حجازي ادعاي زياد و انگيزه فراواني براي بازگشت به استقلال داشت. سالها بود كه شايعه عدم تمايل مسوولان دولتي به حضور اين فرد در استقلال بر سر زبانها بود و حالا حجازي ميتوانست به تيم محبوبش بازگردد. فتحا...زاده براي يك فصل حضور در استقلال رقمي در حدود 160ميليون تومان به حجازي پيشنهاد داد و البته مورد موافقت حجازي هم قرار گرفت. كادر استقلال هم (حاجيلو، ورمزيار، آتيلا، ترابپور) هركدام به صورت جداگانه با مديرعامل استقلال صحبت كرده و به توافق نهايي مالي رسيدند. بدين ترتيب استقلال مدل 87-86 كار خود را آغاز كرد.
فيروز كريمي: اوج بيتدبيري مسوولان استقلال در هنگام ورود اين مربي بود. فتحا...زاده در اقدامي عجيب با اين مربي كه در ليگ برتر شاغل بود ارتباط برقرار كرد و همين موضوع استقلال را تا پاي محروميت از رقابتهاي ليگ جلو برد. شكايت مسوولان استقلال اهوازي از استقلال تهران ميتوانست اين محروميت را واقعي كند كه با برگزاري يك نشست خصوصي ميان مديران باشگاه همه چيز حل شد. اما همين تلاش اشتباه و اعلام رسمي علاقهمندي به فيروز كريمي باعث شد تا فتحا...زاده قدرت چانهزني خود در مقابل كريمي را از دست بدهد. فتحا...زاده حتما نميتوانست بعد از اين همه جنجال در رسانهها اعلام كند كه با كريمي به توافق مالي نرسيده است و به همين دليل مجبور شد تا همه شرايط اين مربي را قبول كند. رقمي در حدود 230ميليون تومان براي يك نيمفصل بدون پرداخت ماليات از سوي مربي!!! (در قراردادهاي فوتبالي به ازاي هر 100ميليون تومان چيزي در حدود 20ميليون تومان به عنوان ماليات پرداخت ميشود. كريمي با اين حساب 40ميليون تومان ديگر را بر گردن باشگاه استقلال گذاشت). اخبار ديگر نيز در اين باره به گوش ميرسد. ميگويند اين مربي بعد از قرارداد با استقلال، به دليل مشكلات مالياتي اجازه خروج از كشور را براي حضور در اردوي امارات نداشتهاند كه اين موضوع هم با وساطت و هزينه باشگاه حل شد.
ساكت الهامي و رضا مهاجري دو دستيار ثابت كريمي بودند كه البته دومي به دلايل مختلف از حضور در استقلال بازماند. الهامي رقم زيادي را براي حضور در استقلال گرفته بود.
امير قلعهنويي: امير قلعهنويي براي انجام دو بازي در جام حذفي 20 ميليون تومان پول دريافت كرده است! اين اولين خبري بود كه بعد از پيوستن قلعهنويي به استقلال اعلام شد و طبيعي هم بود كه بلافاصله تكذيب شود چه اينكه دومين بازي استقلال در جام حذفي در ارتباط با بازي اول بود و هيچ مديري حتي اگر به ادبيات مديريتي ناآشنا باشد هم نميتوانست اين چنين قراردادي را منعقد كند. فتحا...زاده اين بار تلاش كرد تا اشتباه انتخاب دو مربي قبلي را انجام ندهد و به همين دليل عقد قرارداد با قلعهنويي را به شروع رقابتهاي ليگ برتر موكول كرد. و البته دور از انصاف است اگر توضيح ندهيم كه امكان عقد قرارداد در شروع ليگ، پيشنهاد خود قلعهنويي بوده است. قلعهنويي كه از جايگاه متزلزل مديرعامل باشگاه با خبر بود از مسوولان باشگاه خواست تا پايان جام حذفي به صورت دوستانه در كنار تيم باشد و سپس درباره ادامه فعاليت در باشگاه تصميمگيري كند. قلعهنويي كادر فني هم دارد. فكري، صالح، حسنزاده، زرينچه، رجبي و بابازاده جزو آن دسته از مربياني هستند كه براي استقلال كار ميكنند ولي تعدادي از آنها قرار نيست پولي از باشگاه دريافت كنند.
حتي اگر در خوشبينانهترين حالت، قرارداد قلعهنويي را براي يك سال حضور در استقلال چيزي در حدود 200 ميليون تومان تخمين بزنيم(كه قطعا با قهرماني احتمالي استقلال در جام حذفي و سوابق اين مربي بيشتر از اين مقدار متصور است) علي فتحا...زاده خويي براي كادر فني استقلال رقمي در حدود 700 ميليون تومان پرداخت كرده است ( به اضافه دستمزد مربيان). اين روايت را اينگونه توضيح ميدهيم. مجموعه باشگاه استقلال رقمي در حدود 2 ميليون تومان در روز را به خاطر اشتباهات خود در انتخاب مربيان هزينه ميكنند. در طول يكسال تصور كنيد هر روز مجبور باشيد خروج 2 ميليون تومان از باشگاه را تماشا كنيد و احتمالا افسوس بخوريد! اين هم روايت ديگري بود از مواجهه مديران استقلال با مربيان خود در طول يكسال. عملكردي كه به گواه كارشناسان و خود مسوولان باشگاه، مثبت نبوده است. در قسمت بعد منابع مالي استقلال را مورد بررسي قرار خواهيم داد. گفتيم كه استقلاليها امسال نوع خاصي از مديريت را به نمايش گذاشتند كه ميتواند براي هر باشگاهي عبرتآموز باشد.
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]