تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات عقل تحمّل نادانان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838157411




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نويسنده: آدلا پيساروسكي كشتار حيوانات براي استفاده از چرم، پشم و پر آنان


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده: آدلا پيساروسكي كشتار حيوانات براي استفاده از چرم، پشم و پر آنان
خبرگزاري فارس: در اين روزگار، پوشيدن يك لباس دوخته شده از پوست سمور را تنها مي توان ناشي از جهالت و يا خوي وحشيانه يك فرد دانست! ما با خريد اين كالاها، به رشد صنعتي كمك مي كنيم كه در حيات وحش و طبيعت، با به دام انداختن اين حيوانات نازنين در تله هاي آهنين ، آنان را به مرگي تدريجي و غم‌انگيز دچار مي نمايند.
چكيده:

در سال هاي اخير، نهضتي اجتماعي در ميان فعالان بازار مد، در جهت عدم استفاده از پوست سمورها و فك ها براي توليد پوشاك گران‌قيمت به وجود آمده است. علاوه بر سمورها و فك ها، حيوانات ديگري نيز به دليل استفاده از چرم و پشم و پر و ابريشم آنان، به صورتي بي‌رحمانه كشتار مي گردند. نويسنده با اشاره به حقايق فراسوي اين صنعت پول ساز در سراسر جهان، معتقد است كه پرهيز از خريد اين محصولات و استفاده از كالاهاي توليد شده با روش هاي پايدار، بايد از سوي همه مصرف‌كنندگان مورد توجه قرار گيرد.

معروف‌ترين زن طراح پوشاك دنيا يعني دونا كاران، يكي از افرادي است كه تصميم گرفته استفاده از پوست سمور را متوقف كند. البته طراحان ديگري هم نظير جورجيو آرماني، بيل بلاس، كارولينا هيررا، اولگ كاسيني، كريستين لاكرويكس، كالوين كلين و ده ها نفر ديگر هم به اين جنبش پيوسته‌اند.
همه اين افراد، حمايت از سمورها را به عنوان يك مسئوليت اجتماعي پذيرفته‌اند و البته اسامي اين ليست، همچنان در حال افزايش است.
يك سمور مادر، حيواني زيباست كه با سرعت باد مي دود، با فرزندش بازي مي كند، مهربان و قوي و شجاع است و در نهايت، حيواني با زيبايي تمام ناشدني به حساب مي آيد... اما فردا او در دام تله‌اي آهنين در حال چرخيدن به دور خويش است. يك پايش دراين تله غيرقابل فرار گرفتار آمده و او به آهستگي، در تنهايي و بدون ياور و كمك، گرسنه و در بيم و هراس، جان خواهد داد!!
چارلز داروين در سال 1863 ميلادي چنين گفته بود: "افراد اندكي مي توانند براي 5 دقيقه، به دام افتادن يك حيوان در يك تله و دست و پا زدن هاي مظلومانه وي در آن را تحمل نمايند"... و شايد بسياري با ديدن اين منظره براي اولين بار، تعجب كنند كه چگونه عده‌اي مي توانند در اين عصر متمدن، چنين صحنه هاي دلخراشي را به وجود آورند؟
بي‌ترديد در اين روزگار، پوشيدن يك لباس دوخته شده از پوست سمور را تنها مي توان ناشي از جهالت و ناديده‌انگاري حقايق و يا خوي وحشيانه يك فرد دانست! ما با خريد اين كالاها، به رشد صنعتي كمك مي كنيم كه در حيات وحش و طبيعت، با به دام انداختن اين حيوانات نازنين در تله هاي آهنين ، آنان را به مرگي تدريجي و غم‌انگيز دچار مي نمايند. البته تعدادي از اين سمورهاي مادر كه براي سرنوشت فرزندانشان نگرانند، به قيمت قطع شدن پاهايشان، از اين دام ها مي گريزند. (براي جلوگيري از اين كار، شكارچيان از دام‌هايي بهره مي برند كه حيوان را در هوا آويزان مي كند و ديگر امكان فرار وجود ندارد و يا با قرار دادن اين تله ها در كنار و يا درون آب، باعث مي شوند كه فرار حيوان، به خفه شدن وي منجر گردد.)
اين حيوانات بي‌دفاع به دام افتاده، يا در سرماهاي سخت زمستان يخ مي زنند و يا در زير آفتاب داغ تابستان مي سوزند و در نهايت هم در شرايطي كه هيچ كس نمي تواند به آنان كمك كند، با حمله شكارچيان و مرگ روبه‌رو مي شوند. البته سمورهايي كه زنده مي مانند، براي پرهيز از بدشكل شدن پوستشان مورد ضرب و شتم با چماق و مشت و لگد قرار مي گيرند، با دست خفه مي شوند و يا با فرو كردن سرهايشان در زير آب، جان مي بازند. فراموش نكنيد كه ميليون ها سگ و پرنده و گربه و موش و سنجاب هم همه ساله در اين دام ها مي افتند، اما به دليل اينكه از نگاه شكارچيان، اين حيوانات آشغال محسوب مي شوند، بايد به مرگ تدريجي گرفتار شوند.
اما سمورهاي پرورشي چه سرنوشتي دارند؟ پرورش‌دهندگان اين سمورها، در مزارع خود براي كشتن آنها از جريان برق، مسموم كردن با گازهاي خفه كننده، خفه كردن با دست و يا آب، بريدن زبان، حلق‌آويز كردن و فرو كردن آهن هاي گداخته در مقعد اين حيوانات استفاده مي كنند... اين سرنوشت تلخ، در انتظار سمورهايي است كه زماني طولاني را در قفس‌هايي تنگ و تاريك گذرانده‌اند!
پشم؛ كابوس گوسفندان
در مورد پشم گوسفندان بايد به چه نكاتي توجه نماييم؟
بدون مداخله هاي انساني، پشم گوسفند مانعي طبيعي در برابر نوسانات دما به شمار مي آيد. انسان ها با دستكاري اين ساز و كار طبيعي، تلاش مي كنند كه پشم بيشتري به دست آورند. البته به دست آوردن اين پشم غيرطبيعي و پرپشت باعث مي گردد كه همه ساله صدها هزار گوسفند به دليل قرار گرفتن در گرما و يا سرماي زياد، جان خود را از دست بدهند. گوسفند بدون پشم، حتي بيش از انسان نسبت به سرما حساس است! به علاوه، به دليل اينكه پشم‌چينان با توجه به پشم چيده شده خود، دستمزد مي گيرند، بدون دقت و با سرعت، علاوه بر پشم، گاهي پوست و گوشت اين حيوانات را هم مي كنند. يكي از شاهدان اين مزارع مي گويد: "من گوسفنداني را ديدم كه نيمي از صورتشان را خون فرا گرفته بود و يا حتي به دليل چيدن بدون دقت پشم‌هايشان، خون از بيني‌هايشان سرازير بود."
با ورود ماشين هاي رايانه‌اي پشم‌چيني، اين شرايط بدتر هم شده است. اين ماشين ها حتي به پشم هاي دم اين حيوانات هم رحم نمي كنند. پس از گذراندن يك دوره شش هفته اي سخت و طاقت‌‌فرسا، اين حيوانات بايد دوباره براي پشم چيني آماده گردند. براي رشد سريع‌تر، بايد اين گوسفندان در آغل هاي تنگ و بدون حركت زياد نگهداري شوند تا پشم‌هايشان به سرعت رشد نمايد.
پر؛ فاجعه‌اي براي پرندگان
امروزه ما در بازارها شاهد عرضه پرهاي پرندگاني نظير غاز، اردك، شترمرغ و غيره هستيم. به علاوه شكار روزافزون اين پرنده ها به منظور استفاده از پر آنها جهت توليد متكا، پشتي، راحتي و پوشاك، سال هاست كه ادامه دارد. اين اقدامات موجي از هراس و درد و استرس را به وجود مي آورد. اين حيوانات بايد بارها در عمر خود به اين عمل تن دهند. ما در حالي بر روي اين متكاهاي نرم جابه‌جا مي شويم كه هر يك از اين پرها با سنگدلي از بدن يك پرنده كنده شده است. تعدادي از افراد فعال در اين بخش، روزانه 100 پرنده را پر مي كنند!... البته اين حيوانات بي‌گناه هر 5 هفته يك بار به اين كار تن مي دهند و سرانجام جهت كشتار به بخش سلاخي منتقل مي گردند. با اين شرايط اسفبار، ما چگونه راضي مي شويم كه بر روي اين تشك ها و متكاهاي نرم، به راحتي به خواب شيرين برويم؟
چرم؛ فاجعه زيست‌محيطي
ما در مورد چرم چه مي دانيم؟ آيا شما از كشتار گسترده حيوانات براي استفاده از چرم آنها اطلاع داريد؟ اين يك ويرانگري فاجعه‌آميز از بدترين نوع آن است. يك سوءاستفاده شرم‌آور! تجاوزي غيرانساني كه از هر تراژدي ديگر دنياي امروز، تكان‌دهنده‌تر است. بايد از طبيعت و محيط زيست به دليل اين اقدامات عذرخواهي كنيم. آيا نبايد با نخريدن محصولات چرمي، از تداوم و گسترش اين هولوكاست در بازار جلوگيري كنيم؟
آيا تاكنون به اين موضوع فكر كرده‌ايد كه كفش ها، كمربندها، كيف ها و ساير محصولات چرمي شما، به چه بهايي تهيه شده است؟ و آيا مي دانيد، گوساله هاي 4 روزه براي توليد محصولات چرمي، سلاخي مي شوند؟ و مادرانشان از سرنوشت تلخ فرزندانشان هيچ چيزي نمي فهمند؟ البته ما شاهد عرضه محصولات ساخته شده از چرم اسب، كروكوديل، مار،‌كانگورو، لاك‌پشت، گورخر، شترمرغ و ساير گونه هاي جانوري در خطر انقراض نيز در ويترين هاي شيك فروشگاه هاي پوشاك هستيم. آيا مي دانيد، بخش مهمي از سودآوري بازار گوشت به فروش چرم وابسته است؟
در مورد مراحل آماده‌سازي چرم، نكات ناگفته ديگري هم وجود دارد. چراكه در مراحل مختلف و طولاني اين محصول، از مواد شيميايي خطرناك و سمي زيادي بهره برده مي شود. به كارگيري فورماليد، پودر زغال‌سنگ، رنگ، سرب، سيانيد، به همراه سراريز نمودن گوگرد، اسيد، فضولات حيواني و موهاي زائد به منابع آب منطقه، بخشي از حقايق مربوط به توليد چرم است. مركز كنترل بيماري هاي ايالات متحده اعلام نموده كه ميزان ابتلا به سرطان خون در ميان ساكنان حاشيه كارگاه هاي توليد چرم، 5 برابر ساير افراد است. پژهشگران دانشگاه "واندربيلت" نيز دريافته‌اند كه افزايش ابتلا به بيماري هاي تنفسي، سرطان ها و ورم معده و روده در ميان اين افراد، درحد فاجعه‌باري مي باشد.
كرم هاي ابريشم؛ قرباني فخرفروشي انسان ها
ابريشم، فيبرهاي تنيده شده كرم هاي ابريشم است، توليدكنندگان ابريشم، كرم هاي زنده را در آب مي جوشانند تا بتوانند به اين الياف دست يابند. اين حشرات در اين مرحله احساس درد مي كنند. ما توصيه مي كنيم كه به جاي مصرف ابريشم، از الياف نايلون، كتان و يا ريون استفاده نماييد.
براي نجات حيوانات در اسراييل، كاري كنيد
شهر تل‌آويو سال هاست كه به عنوان مركز خريد و فروش سمور شناخته مي شود. البته به دليل حضور فعال يهوديان در صنعت مد، آنان از اين تجارت سود زيادي نيز به دست مي آورند. آلبرت انيشتن نابغه يهودي فيزيك مي گويد: "در هر محصولي، يك مد جديد عرضه مي شود، هر چند اكثر مردم، از درك بي‌رحمي‌هاي ظالمانه فراسوي اين محصولات بي‌اطلاع هستند."
چه بايد كرد؟
چندي پيش، بيش از 40 اسقف در كتابي مخالفت خويش را با خريد و پوشيدن لباس هاي سمور اعلام نمودند. پرفسور آندره لنيزي در مقدمه اين كتاب مي نويسد: "امكان ندارد كه كسي ادعاي مسيحي بودن كند و ننگ پوشيدن پوست يك حيوان زنده را تحمل نمايد." البته خوانندگان اين اثر مي توانند از نظرات اسقف اعظم ولز، اسقف اعظم ادينبورو و همچنين اسقف اعظم لندن هم اطلاع يابند.
به علاوه، من دريافته‌ام كه كفش هاي غيرچرمي در فصل هاي گرم و نيمه گرم، در پياده‌روها عملكرد بهتري دارند. براي بعضي از پوشاك ما نيز گزينه هاي جايگزين غيرچرمي وجود دارد. محصولات پلي‌استر به راحتي پاك مي شوند و رنگ هاي متنوعي هم دارند.
از سوي ديگر، ما بايد اعتراض خود را به نحوه كشتار بي‌رحمانه سمورها با استفاده از دود اگزوز خروجي خودروها به صاحبان اين صنعت نشان دهيم. تعدادي از اين سمورها در اين مرحله نمي ميرند و در حالي به هوش مي آيند كه پوست آنها كنده شده است. شكستن گردن سمورها هم يكي از ديگر از روش هاي ديگر غيرانساني كشتن آنها به شمار مي رود.
آيا مي دانيد كه اين كشتار و قتل‌عام هاي غيرانساني، به نابودي تنوع زيستي مي انجامد؟ و آيا زمان آن فرا نرسيده كه از فرصت اصلاحات گسترده در صنعت مد، بهره ببريم؟ به علاوه، براي حفظ محيط زيست بايد كاري كرد و فراموش نكنيم كه كشتن يك حيوان براي دوختن يك كت، يك گناه نابخشودني است. و ما حق اين كار را نداريم. و زنان ما هم بدون اين لاشه هاي سلاخي شده، بسيار زيباتر خواهند بود!
.........................................................................................
منبع:‌ماهنامه سياحت غرب، شماره 58
 دوشنبه 20 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 342]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن