واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تاكيد شاهرودي برتدوين دستورالعمل بانكداري اسلامي
به گزارش خبرنگارواحد مركزي خبر ، آيت الله هاشمي شاهرودي عصر دوشنبه در مراسم گشايش پژوهشكده بين المللي اقتصاد اسلامي صدر افزود: توجه نكردن به دستورالعمل شكلي بانكداري اسلامي سبب شد كه روح ربا در جامعه امروز ، فرهنگ شود .
وي با بيان اينكه براساس قانون بانكداري اسلامي اخذ وجوه از مردم از دو طريق سپرده و قرض الحسنه است كه در نوع اول بانك وكيل ودر نوع دوم اصيل است گفت: نظام بانكي بايد اين دو نوع را از هم تفكيك كند .
آيت الله شاهرودي با بيان اينكه دستورالعمل هر يك از اين دو نوع بايد به طور جداگانه تدوين و تصويب شود افزود: در بانكداري اسلامي ،نظارت نيز جايگاه خاص خود را دارد.
رئيس قوه قضاييه گفت: تا اين دستورالعمل تدوين نشود ، فرق بانكداري اسلامي با بانكداري ربوي مشخص نمي شود.
آيت الله شاهرودي گفت: دولت نهم در صدد است كه دستورالعمل شكلي بانكداري را تدوين كند و به همين علت مورد تهاجم جدي و نقد ناپخته واقع شده است .
براي رسيدن به رونق اقتصادي ، بايد به همه ابعاد اقتصادا سلامي توجه شود
رئيس قوه قضائيه گفت: اگر فرايند اقتصاد اسلامي به صورت همه جانبه ديده نشود ،به توسعه ورونق اقتصادي نخواهيم رسيد .
آيت الله شاهرودي مسائل اقتصاد اسلامي را بسيار مهم خواند وافزود: در مسائل اقتصادي نبايد فقط به موارد حكمي و صرفا تصويب قانون توجه شود بلكه بايد تشكيلات ، ساختار و شكل اجرا نيز مورد توجه قرار گيرد و اگر اين كار نشود ، به اهداف اقتصاد اسلامي از جمله رهايي از ربا و عدالت اقتصادي نخواهيم رسيد.
وي با بيان اينكه امروزه بحث هاي اقتصاد اسلامي در جهان اسلام ،محافل علمي و مراكز تحقيقاتي و حتي در جهان غرب مطرح است گفت.. در كشور ما بحث اقتصاد اسلامي ،از همان پيروزي انقلاب در ابعاد مختلف قانونگذاري ، اجرايي ، اكادميك و تحقيقاتي در حوزه و دانشگاه ،مورد توجه ، پيگيري و مطالعه قرار گرفت .
ايت الله شاهرودي با اشاره به وجود فرازونشيبها در بحث اقتصاد اسلامي افزود: اقتصاد اسلامي هنوز نياز به تحقيق و پژوهش بيشتري دارد .
رئيس قوه قضائيه گفت: پيچيدگي اوضاع اقتصادي و روابط پيچيده جديد كه در مسائل اقتصادي پديده امده ،نيازمند تحقيقات جديد و پاسخهاي جديد است .
ايت الله هاشمي شاهرودي افزود.. علي رغم تلاشهاي گسترده در دانشگاهها ،حوزه ها ودستگاههاي مختلف و قانونگذار در خصوص مسائل اقتصاد اسلامي ، هنوز اختلاف نظرها در اين باره كم نيست .
وي با بيان اينكه تحليلها ونتيجه گيريهاي مختلف در مسائل اقتصادي زياد است گفت: اين پژوهشكده براي دست يابي به موفقيت نيازمند برنامه ريزي خاص در استفا ده از نيروها و منابع انساني نخبه چه در داخل و چه در خارج از كشور و نيز استفاده از دستاوردهاي عظيم جهان اسلامي در زمينه اقتصادي است .
رئيس قوه قضائيه بر استفاده از نظرات اقتصاددانهاي مسلمان در اين پژوهشكده تاكيدكرد وگفت.. بايد از نظرات علما و فقهايي كه در خصوص مسائل اقتصادي كار كرده اند استفاده شود .
وي بر استفاده از تجربيات دستگاههاي تحقيقاتي ، علمي و قانونگذاري كشور در اين پژوهشكده تاكيد كرد و گفت: كارهاي زيادي درباره اقتصاد اسلامي در دولت ، مجلس ودستگاههاي ديگر انجام شده كه بايد به ان توجه شود .
ايت الله هاشمي شاهرودي با بيان اينكه نبايد همه اين اقدامات راناديده گرفت و كار را از صفر شروع كرد افزود: بايد بحثهاي متفاوت را كه ابزار شناخت ان مختلف است از هم تفكيك كنيم .
وي با اشاره به اينكه در مسائل اسلامي ، گاهي مسائل گوناگون باهم خلط مي شوند گفت: تفكيك علوم مختلف از هم بسيار مهم است و اگر تفكيك نشوند باعث اختلاف نظر مي شوند و مسئولان اين پژوهشكده بايد در روش خود ، اين تفكيك علوم از هم را لحاظ كنند .
رئيس قوه قضائيه افزود: براي رسيدن به نظام مطلوب اسلامي در بخشهاي مختلف از جمله اقتصاد و فرهنگ ، تنها اوردن مباحث عقلايي كافي نيست بلكه اين يك گام است و بايد اقدامات بسياري در كنار اين محتوا انجام شود تا بتوانيم به اهداف اقتصاد اسلامي برسيم .
وي گفت: مجرد تدوين قوانين اقتصادي مبتني بر مباني فقهي در بحث اقتصاد اسلامي كافي نيست بلكه بايد به روش اجرا ، ساختار و تشكيلات نيز توجه شود .
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]