واضح آرشیو وب فارسی:فارس: "اجتماع مسلمانان فرانسه" برنده انتخابات شوراي فرانسوي آيين اسلام شد
خبرگزاري فارس: در انتخابات "شوراي فرانسوي آيين اسلام" كه روز يكشنبه در سراسر فرانسه برگزار شد جريان موسوم به "اجتماع مسلمانان فرانسه" بيشترين آراء را از آن خود كرد.
به گزارش خبرنگار فارس در پاريس، نتيجه انتخابات "شوراي فرانسوي آيين اسلام" كه روز يكشنبه در سراسر اين كشور برگزار شد از پيروزي تشكل جديد التاسيس "اجتماع مسلمانان فرانسه" حكايت دارد.
اين تشكل ديني وابسته به مسلمانان مراكشي كه بناي آن در سال 2006 گذاشته شد، در اين انتخاب با كسب 2/43 درصد آراء توانست بيشترين شمار كرسي هاي اين شورا را از آن خود سازد.
در همين حال "اتحاديه سازمان هاي اسلامي فرانسه" نيز 2/30 درصد و جريان وابسته به مسلمانان ترك نيز7/12 درصد آراء را به دست آوردند.
در انتخابات روز گذشته 4 هزار و 856 نماينده از يك هزار و 35 مسجد براي تعيين اعضاي 25 شوراي منطقه اي در سراسر فرانسه شركت داشتند.
قرار است انتخابات داخلي براي تعيين رييس شوراي فرانسوي آيين اسلام در 22 ژوئن صورت گيرد.
از ويژگي هاي انتخابات امسال تحريم آن از سوي "فدراسيون ملي مسجد بزرگ پاريس" است كه " دليل بوبكر"، مدير اين مسجد در اعتراض به شيوه تقسيم و توزيع نمايندگان براي هر حوزه از حضور در اين انتخابات كناره گيري كرد و شماري از مساجد مهم فرانسه از جمله مسجد بزرگ ليون نيز به اين تحريم پيوستند.
به رغم توصيه به تحريم، بسياري از مسلمانان وابسته به اين جريان در انتخابات شركت كردند و مجموع آراء ريخته شده به سود اين جريان تنها 15 درصد گزارش شده است.
هر چند جريان وابسته به مسجد بزرگ پاريس قديمي ترين سازمان و تشكل اسلامي در فرانسه را دارد اما در انتخابات هاي صورت گرفته هيچگاه جريان اكثريت نبوده است. حتي در سال 2003 يعني زمان تاسيس شوراي فرانسوي آيين اسلامي در فرانسه جريان وابسته به مسجد بزرگ پاريس در انتخابات جايگاه سوم را كسب كرد اما رياست آن به اصرار نيكلا ساركوزي، وزير كشور وقت فرانسه به دليل بوبكر سپرده شد و همين امر ريشه اختلافات زياد و عامل مهمي در عدم پاگيري بايسته اين شورا شد.
اين شورا همچنين از بدو تاسيس به صحنه رقابت مسلمانان الجزايري و مراكشي تبديل شده است. هر چند شمار مسلمانان الجزايري بيش از مراكشي ها است اما به دليل وجود مساجد مراكشي بيشتر آنها از حق بيشتري در داشتن نماينده كه براساس ميزان سطح مربع مساجد تعيين مي شود، برخوردارند.
شوراي فرانسوي آيين اسلام در سال 2003 بعد از سال ها تلاش دولت هاي مختلف و چپ نهايتا در دوره وزارت كشوري نيكلا ساركوزي تاسيس شود و به عنوان نماينده رسمي جامعه مسلمانان و مخاطب دولت شناخته شد.
در فرانسه اسلام با داشتن حدود 6 ميليون پيرو دومين دين رسمي بعد از مسيحيت به شمار مي رود.
انتهاي پيام/.
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]