واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: 85 سال با قرآن؛ بزرگداشت «زهرابيگم روستا» مدرس و مربي قرآن/ 2خواهرزاده«روستا»:زندگي خانم«روستا» سراسر قرآني است
گروه فعاليتهاي قرآني: خانم «روستا» به شدت از گناه پرهيز دارند و در يك كلام زندگي ايشان سراسر قرآني است.
«محمود آقاحسيني» خواهرزاده «زهرابيگم روستا» در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: من تا به حال فردي به پاكي ايشان نديدم، ايشان عرفان عملي دارند و از نظر اخلاقي و قرآني الگويي نمونه براي همه ما هستند.
وي تصريح كرد: رفتار خانم روستا طوري است كه دائماً مراقب هستند تا كسي از ايشان ناراحت نشود و به شدت از گناه پرهيز ميكنند، در يك كلام ايشان به حدي رسيدند كه گناه از ايشان پرهيز ميكند.
خواهرزاده روستا، زندگي ايشان را شبانهروز همراه با ياد خدا دانست و تأكيد كرد: من هفتهاي چند بار حضوري و روزي چندين بار تلفني از احوال خانم روستا جويا ميشوم، زندگي ايشان براي من سراسر پند و اندرز است و من از نزديك شاهد رفتارها و خصلتهاي خوب ايشان در زندگي شخصي و اجتماعيشان هستم.
آقاحسيني عنوان كرد: از بارزترين خصوصيات خانم روستا، نگرفتن كوچكترين وجهي براي تدريس و ترويج فرهنگ قرآني است ايشان حتي كادو و هدايايي كه براي تقدير از زحمات آموزشي و قرآنيشان ميآوردند نميپذيرفتند همچنين سيره پيامبر و ائمه اطهار را سرلوحه زندگي خود قرار دادند و در اين راه اهتمام فراوان داشتند و به شكر خدا موفق هم بودهاند.
وي در ادامه افزود: خانم روستا حقالله و حق الناسي به گردن ندارند و تمامي جلسات قرآني و تفسيري را با هزينه شخصي خود در منزلشان برگزار ميكنند البته از سال 41 مكاني به نام فاطميه وقف ايشان شده است و به طور مرتب جلسات آموزشي قرآن و تفسير را در آن مكان برگزار ميكنند.
آقاحسيني اظهار كرد: خانم روستا از محضر پدري عالم بهره بردند، پدر ايشان «سيدحسن سيدجلالالدين گنابادي» در طول 90 سال زندگي از علماي زاهد و متقي بودند كه در نوجواني جهت كسب معرفت و يادگيري علوم ديني به مشهد عزيمت كردند و پس از اتمام تحصيلات به تهران آمده و از جانب مرحوم شيخ «عبدالكريم حائري» به درجه اجتهاد رسيدند.
وي با اشاره به داشتن 4 فرزند دختر و 3 فرزند پسر مرحوم گنابادي تصريح كرد: سيد جمال الدين گنابادي مدت 40 سال در مدرسه عالي مطهري (سپهسالار) امام جماعت بودند و در آن زمان نسبت به ترميم بناي مدرسه اهتمام ورزيدند و در زماني كه توليت مسجد به دولت واگذار شد از امام جماعتي آن مكان صرف نظر كردند و با بي اعتنايي به مال دنيا عمر شريف خود را گذراندند و با سعادت از دنيا رحلت كردند و توسط فرزندشان «حاج اسماعيل» در قبرستان «واديالسلام» نجف اشرف مدفون شدند.
خواهرزاده اين خادم برگزيده قرآني تأكيد كرد: تمامي خواهر و برادرهاي خانم روستا تحصيل كرده و همگي فرهنگي و اهل قرآن بودند، همسر ايشان هم مرحوم «محمد روستا» رييس اداره پست داخلي تهران بودند، ايشان اهل قرآن و پايبند به برگزاري اعياد مذهبي در منزل بودند و تا اواخر عمرشان هم مطالبي درباره زندگي حضرت علي (ع) نوشته بودند كه فرصت چاپ پيدا نكردند و سال 1355 ديده از جهان فرو بستند.
وي در ادامه عنوان كرد: زهرا بيگم روستا علاوه بر تدريس در جلسات خصوصي و دبيرستانها و سخنراني در مراكز و مجامع اسلامي در جهت نشر فرهنگ اسلامي، در تربيت شاگردان، كه بسياري از آنان اكنون به درجات عالي علمي رسيدهاند و منشأ خدمات مذهبي و علمي هستند، همت گماشته است.
آقاحسيني با اشاره به مجموعه «راهنماي حج» تاليف زهرابيگم روستا اظهار كرد: خانم روستا از سال 1360 با مطالعه تفاسير مختلف قرآن به ويژه كتابهاي تفسير «صافي، مجمع البيان، الميزان و منهجالصادقين» مبادرت به نوشتن كتاب تفسير «بياني از قرآن» ورزيدند كه اين كتاب در زمستان 81 در سه جلد به همت آقاي «مسجدجامعي» وزير وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي توسط انتشارات «يوسف» چاپ و منتشر شد.
وي در پايان يادآور شد: سال 1381 دوره نهم خادمان برگزيده قرآن كه در نمايشگاه بينالمللي قرآن برگزار شد خانم روستا از دست حجتالاسلاموالمسلمين «خاتمي» رييس جمهوري آن زمان به عنوان خادم برگزيده قرآني لوح تقدير دريافت كردند و عمر با بركت ايشان سراسر به تعليم و تدريس قرآن كريم سپري شده است همچنين جلسات آموزشي تفسير قرآن، احكام و نهجالبلاغه ايشان هنوز هم هفتهاي سه روز در منزلشان برگزار ميشود.
يادآوري ميشود، محمود آقاحسيني بازنشسته سازمان ملي زمين و مسكن و كارشناس اقتصاد متولد 1330 فرزند استاد «علي آقاحسيني» شاگرد «عماد الكتاب» و يكي از بينانگذاران انجمن خوشنويسان ايران است.
يادآوري ميشود، زهرابيگم روستا در سال 1295 شمسي در محله سرچشمه تهران ديده به جهان گشود، دوران ابتدايي تا دبيرستان را در مدرسه «شمس المدراس» تهران گذراند، بعد از اخذ مدرك ديپلم در سال 1312 به علت ممنوعيت حجاب اسلامي در آن زمان از تحصيل دانشگاهي اجتناب كرد و در محضر پدر به مطالعه كتب ديني و عربي و تعليم علوم قرآني همت گماشت و از آن پس به تدريج به آموختن دروس حوزي مشغول شد سپس ادبيات مقدماتي را فرا گرفت و تاكنون به آموزش قرآن كريم مشغول است، از جمله آثار تفسيري وي نيز ميتوان به تاليف كتاب سه جلدي تفسير «بياني از قرآن» و كتاب «راهنماي حج» اشاره كرد، وي در نهمين دوره انتخاب خادمان قرآن به عنوان يكي از خادمان نمونه انتخاب و تجليل شد.
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]