تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842191726




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مجسمه‌هاي متحرك فقر، نگاهي به پديده تكديگري در كرمانشاه (بخش دوم)


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مجسمه‌هاي متحرك فقر، نگاهي به پديده تكديگري در كرمانشاه (بخش دوم)
رييس سازمان بهزيستي استان كرمانشاه در اين خصوص گفت : تكدي گري يك بحث قديمي است.

دكتر "فرهاد صفايي" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: تا آنجا كه ما از مدنيت مطلع هستيم هر جا اجتماع كوچك يا بزرگي تشكيل شده هميشه يكسري تفاوتها در بحث درآمدها وجود داشته است.

وي گفت: براين اساس مردم به طور طبيعي به طيفهاي خاصي شامل متمكن، متوسط، ضعيف و ناتوان يا مستاصل تقسيم مي‌شده‌اند.

وي افزود: وظيفه انساني ايجاب مي‌كند ما جامعه را به ديد كل نگاه كنيم نه جزئي نگر، در ديد كلي وظيفه حمايت و سرپرستي افراد ضعيف در ذات قضيه بر عهده افراد متمكن است.

وي تصريح كرد: حالا اگر در يك جامعه مدني كه داراي يكسري تشكيلات ديوان سالاري باشد بخواهيم تقسيم وظايف كنيم بايد كل درآمدهاي اين اجتماع در جهت حفظ سلامت و اهليت اجتماع در جايي ساماندهي شود.

وي افزود: اگر در برهه‌اي از زمان قرار بگيريم كه وضعيت اقتصادي يا در آمدها از وضعيت مطلوبي برخوردار نباشد و يكسري جدايي در انجام وظيفه باشد و افراد جامعه وظيفه حمايت از افراد ضعيف را تنها به دولت واگذار كنند اين اشتباه است.

وي گفت: اين اتفاق اكنون در جامعه ما خواسته يا ناخواسته افتاده و اگر مسوولان دولتي هم بگويند كه اين كار تنها به عهده ما نيست يا اگر بر عهده ما باشد يكسري برنامه‌هاي ناقص را اجرا كنند نتيجه‌اش تفاوتي در خود موضوع براي ما ندارد.

وي افزود: يعني چه گروه سازمان يافته اقدامي انجام دهد يا ندهد آسيبهاي اجتماعي به قوت خود باقي مانده و چه بسا در حال پيشرفت باشد.

صفايي گفت: اكنون در جهان متمدن ثابت شده تمام اين مشكلات چون ريشه در اجتماع دارد بايد اجتماع محور اساسي حل مشكلات قرار گيرد.

وي افزود: ما، در فرهنگ ديني و ملي خود هم اين را داريم ، بسياري از دستورات ديني ما و آداب ملي ما مشتمل بر اين موضوع است كه مردم تك تك وظيفه دارند و براي قرب الهي بايد در اين مسير گام بردارند و قرب الهي در مسير ساماندهي و سالم‌سازي محيط اطراف و اجتماع قرار دارد.

وي گفت: موضوع متكديان يكي از آسيبهاي اجتماعي است كه محوريت موضوع مردم هستند و محور حل موضوع مردم، يعني هم مشكل در اجتماع است و هم راه حل مشكل.

وي افزود: ما اگر به عنوان يك سيستم دولتي بخواهيم دخالت كنيم بهترين حالت زماني است كه ما نظارت كنيم.

وي تصريح كرد: اگر يك موضوع خاص اجتماعي را به يك گروه خاص اجتماعي با شرح وظايف خاص و تعهد و مسووليت پذيري تحويل دهيم نتايجش قطعا" بهتر از اين است كه فقط با سيستم دولتي بخواهيم مشكل را برطرف كنيم.

رييس سازمان بهزيستي كرمانشاه با ارايه آماري از وضعيت تكديگري در استان گفت: بر اساس بررسي كه سال ‪ ۸۵‬از سوي بهزيستي انجام شد متكديان كرمانشاه معمولا" پنج گروه معتادان خياباني، معلولان جسمي ، بيماران مزمن رواني ، سالمندان و افراد فقير و در راه مانده تقسيم مي‌شوند.

وي افزود: اين تقسيم بندي اساسا" شامل دو گروه است، يكي معتاد خياباني و بقيه نيازمند.

وي گفت: معتاد خياباني را نيازمند نمي‌ناميم زيرا وي با يكسري اقدامات مي تواند از تكدي گري دست بردارد اما بقيه افراد نيازمند هستند.

وي اشاره كرد: اما يك گروه اصلي در اين ميان وجود دارد كه متكديان حرفه‌اي هستند كه نيازمند يا معتاد نيستند و پولدار هم هستند.

وي گفت: اينجا بايد به تكدي گري به عنوان يك جرم نگاه كنيم، يعني مجرمي در مقابل ما قرار گرفته كه جامعه را با عوام فريبي سركيسه مي‌كند.

وي افزود: اين گروه اعمال خلاف خود را در شكل تكدي گري مي‌پوشانند كه ما بايد يك برخورد قهري با آنها داشته باشيم ، اما متكديان نيازمند را بايد با يكسري اقدامات حمايتي توانمند كنيم كه نياز به تكدي گري نداشته باشند.

وي با اشاره به اينكه طرح ساماندهي متكديان استان كه از هفته گذشته آغاز شده گفت: در قالب اين طرح يك گروه متمركز كه متشكل از كارشناسان بهزيستي، شهرداري ، كميته امداد ، نيروي انتظامي ، فرمانداري ، دانشگاه علوم پزشكي ، استانداري است فعال هستند.

وي تعداد متكديان كرمانشاه را حدود يك هزار و تا يك هزار و ‪ ۵۰۰‬نفر اعلام كرد و گفت: اين آمار شامل همه كساني است كه ولگرد هستند و كساني كه تكدي گري انجام مي‌دهند.

وي افزود: از اين تعداد ‪ ۷۰‬تا ‪ ۸۰‬درصد معتاد، پنج تا ‪ ۱۰‬درصد معلول ، پنج تا ‪ ۱۰‬درصد بيمار رواني مزمن، پنج تا ‪ ۱۰‬درصد افراد فقير و بي‌خانمان هستند.

وي گفت: ‪ ۱۰‬تا ‪ ۱۵‬درصد متكديان زن هستند.

به گفته وي در اين افراد قطعا" متكديان حرفه‌اي وجود دارند كه در يكسري اقدامات در آينده شناسايي خواهند شد.

وي محل تردد متكديان را اطراف مراكز خريد و پزشكي و رستورانها، چهار راه‌هاي اصلي شهر ، ميادين ، ايستگاه‌هاي اتوبوس و تاكسي عنوان كرد.

وي در خصوص طرح سامان دهي متكديان گفت : شهرداري موظف است با كمك اجراييات در شهر افراد متكدي را جمع‌آوري كند كه مركزي به نام چشمه‌سفيد جمع‌آوري مي‌شوند.

وي افزود: چشمه سفيد محل نگهداري اوليه است كه ظرفيت پذيرش حدود يكصد نفر را به مدت يك هفته دارد.

وي گفت: كارشناسان دانشگاه علوم پزشكي و بهزيستي هم دو گروه هستند كه گروهي آمار متكديان را تهيه مي‌كنند و گروهي مشاوره و كار كارشناسي بر روي متكديان را انجام مي‌دهند.

وي اشاره كرد: در بحث آماري مشكلي كه در گذشته وجود داشت اين بود ، فردي كه دستگير مي‌شد مدارك هويتي نداشت و اسمي كه مي‌گفت ممكن بود در نوبتهاي بعدي دستگيري آن را تغيير دهد.

وي گفت: براي جبران اين نقيصه در قالب اين برنامه سيستمي طراحي شده افرادي كه بازداشت مي‌شوند انگشت نگاري شده و اثر انشگت آنها توسط كارشناس رايانه در رايانه ثبت مي‌شود و اسمي كه اظهار كرده ثبت مي‌شود و اگر در بازداشتهاي بعدي اسم را هم تغيير دهد شناسايي مي‌شود و ما به آمار واقعي نزديك تر مي‌شويم.

وي گفت: پس از جمع‌آوري متكديان، توسط تيم كارشناسي دانشگاه و بهزيستي تشخيص داده مي‌شود كه كجا فرد بايد ساماندهي شود.

وي اظهار داشت: براي ساماندهي متكديان ، اعتبارات بهزيستي كافي نيست و براي استمرار اين موضوع بايد اعتبار لازم از سوي مراجع ذي صلاح تامين شود در غير اين صورت از ادامه كار ناتوان هستيم.

وي با اشاره به افزايش تعداد متكديان در كرمانشاه گفت: آسيبهاي اجتماعي در حجم نمونه بايد در رنج خاصي قرار گيرد اما اگر از اين رنج بالاتر رفت بايد اقدام به كنترل اسيب اجتماعي كرد.

وي تصريح كرد: با توجه به اعلام پايگاه‌هاي ديده‌وري بهزيستي در خصوص افزايش متكديان در شهر كرمانشاه، آمارهاي گذشته و شكايات مردمي ضرورت اجراي اين طرح ايجاد شد.

وي گفت: ما يك برنامه سه ساله را سامان دهي كرده‌ايم براي ارتقاي رفتاري جامعه هدف كه متكديان هستند.

وي افزود: اين طرح مستمر است و پس از انجام مرحله اول اين طرح بر اساس آمارها و اطلاعات مي‌توانيم رويكردهاي جديدي را داشته باشيم.

وي تاكيد كرد: براي كاهش و كنترل اين آسيب اجتماعي دستگاهها و مردم بايد دور هم جمع شوند و اقدام كنند و بايد براي افراد نيازمند رويكردهاي حمايتي در جهت تغيير رفتاري در راس كار قرار گيرد.

وي با اشاره به نقش بسيار موثر سازمانهاي مردم نهاد در اين خصوص گفت:
بايد موسسه‌هاي خيريه فعال به منظور انجام خدمات عام‌المنفعه نه به منظور كسب اشتغال در خصوص اين آسيب وارد عمل شوند.

وي گفت: چنين موسساتي در كرمانشاه وجود ندارد و اميد است با آگاه‌سازي و حساس‌سازي جامعه بويژه از طريق رسانه‌ها حضور مردم در اين عرصه را بيشتر ببينيم.

معاون سياسي اجتماعي فرماندار كرمانشاه نيز گفت: در هفته نخست اجراي طرح جمع‌آوري متكديان از سطح شهر ‪ ۸۰‬متكدي در كرمانشاه جمع‌آوري شده است.

"سعيد اميري" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: طرح جمع‌آوري متكديان براساس مصوبه شوراي عالي اداري از چند سال پيش در كشور و استان در چند مرحله به طور مقطعي انجام شد.

وي افزود: اين بار تصميم گرفته شده طرح جمع‌آوري متكديان به صورت جدي و مستمر تداوم يابد تا به چهره زشتي كه حضور متكديان به شهر داده براي هميشه پايان داده شود.

وي گفت: در اجراي اين طرح كه با همكاري ارگانهاي ذي ربط اجرا مي‌شود متكديان پس از جمع‌آوري به مركز چشمه‌سفيد منتقل شده دو روز را در قرنطينه سپري مي‌كنند و سپس مرحله جداسازي متكديان اجرا مي‌شود.

وي تصريح كرد: متكديان نيازمند زيرپوشش كميته امداد قرار خواهند گرفت ، متكدياني كه مشكل رواني يا معوليت دارند به بهزيستي ارجاع داده مي‌شوند و با متكديان حرفه‌اي از طريق مراجع قضايي برخورد خواهد شد.

وي گفت: اجراي اين طرح با همكاري همه جانبه دستگاه‌هاي ذي ربط انجام شده و در سال جاري تاكنون اعتباري براي اجراي اين طرح تخصيص نيافته است.

اميري افزود: ما كار را شروع كرده‌ايم اما براي ادامه كار نيازمند تخصيص اعتبار هستيم و تامين اعتبار به استمرار طرح كمك خواهد كرد.

معاون سياسي اجتماعي فرماندار كرمانشاه با تاكيد بر اينكه اين طرح به طور مستمر ادامه دارد گفت: مردم شهر كرمانشاه تا چند ماه آينده ديگر شاهد حضور متكديان در سطح شهر نخواهند بود.
 دوشنبه 20 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 449]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن