واضح آرشیو وب فارسی:الف: دو گزينه اصلاحطلبان براي انتخابات 88
حجتالاسلام و المسلمين رسول منتجبنيا اظهار كرد: اتفاقاتي كه در آغاز كار مجلس هشتم رخ داده است در وضعيت انتخابات رياست جمهوري بسيار موثر خواهد بود؛ چراكه پيش از اين، اين تحليل وجود داشت كه حدادعادل همچنان رييس مجلس خواهد ماند؛ زمينه رياست جمهوري وي فراهم و به عنوان كانديداي شاخص مطرح ميشود. از سوي ديگر اين تحليل وجود دارد كه احمدينژاد براي دور دوم مطرح نيست.
به گزارش ايسنا، وي ابراز عقيده كرد: بعد از انتخاب لاريجاني به رياست مجلس با راي بالا از سوي اقليت و اكثريت مجلس، راي به حذف حدادعادل داده شد و وي از اوج ترقي سياسي به سطح پاييني تنزل كرد و در حال حاضر به عنوان يك شخصيت محترم فرهنگي، يكي از 29 نماينده مجلس است، اما از نظر سياسي به حاشيه رفت و لاريجاني به عنوان نيروي قدر وارد صحنه شده است.
اين فعال سياسي با اشاره به انتخاب حجتالاسلام ابوترابي به عنوان نايب رييس اول مجلس، اضافه كرد: همه تحليلها و نظرات جناح اصولگرا بر اين بود كه باهنر حداقل به عنوان نايب رييس اول مجلس مطرح ميشود، اما وي راي كافي را از سوي نمايندگان كسب نكرد و به عنوان نفر دوم مطرح شد. اين در حالي است كه همه ميدانند در بسياري امور مجلس و دولت، باهنر نقش موثري ايفا ميكرد و چه بسا در شكلگيري مجلس هشتم هم نقش بسزايي داشت. تغيير جايگاه قابل توجه باهنر دراين دوره مجلس هم از اتفاقات مهم درون مجلس هشتم بوده است.
وي خاطرنشان كرد: هر دوي اين اتفاقات در مجلس هشتم ميتوانند در رابطه با آينده رياست جمهوري موثر باشند؛ چراكه يك حريف و پشتيبان او از ميدان خارج شدهاند و در عوض لاريجاني مانده و مجلس هشتم و جالب اينكه اقليت اصلاحطلب مجلس نقش تعيين كنندهاي در اين اتفاقات داشتند و راي و تلاش آنها هم در رياست لاريجاني و هم در جابجايي باهنر موثر بود.
قائم مقام دبيركل حزب اعتماد ملي ادامه داد: در اردوگاه اصولگرايان يك حريف اصولگرا به حاشيه رانده شد و دو، سه نفر ديگر هم وضعيتشان تا چند ماه آينده مشخص ميشود كه كدام پيشرفت بيشتر و زمينه فراهمتري دارند؛ البته اختلاف نظر درميان اصولگرايان شديد است. لاريجاني قطعا به ميدان خواهد آمد، قاليباف هم همين طور. حدادعادل هم بعيد است كه بتواند مطرح شود.
وي در عين حال تاكيد كرد: درون اصلاحطلبان هم هنوز مباحث به طور جدي مطرح نشده و بحثهايي كه درباره آقاي عارف و دوستان ديگر مطرح ميشود حالت جدي به خود نگرفته است و گزينههاي جدي و قابل توجه آقايان كروبي و خاتمي هستند كه هر دو داراي شايستگي و صلاحيت هستند. به نظر ميرسد اصلاحطلبان بايد اختلاف سليقه را كنار بگذارند و به وحدت برسند؛ زيرا نتيجه حاصله براي آنها ميتواند از احتمال پيروزي زياد تا شكست قطعي متغير باشد.
منتجبنيا افزود: اگر همه وارد ميدان شوند، اختلاف سليقه را كنار بگذارند و كسي كه زمينه راي دارد و پذيرش حاكميت در مورد او بيشتر است، مطرح شود و همه پشت سر او قرار بگيرند، موفقيت از آن اصلاحطلبان خواهد بود و در غير اين صورت آرا مانند انتخابات رياست جمهوري نهم خرد ميشود. البته بزرگان اصلاحطلب نيز به اين نتيجه رسيدهاند و اين تصميم را دارند كه اختلاف نظرها را جمع، وحدت نظر ايجاد و سوءتفاهمها را برطرف كنند و روي يك فرد اتفاق نظر داشته باشند كه ريسك نباشد و مشكلي براي كل جناح اصلاحطلب ايجاد نشود.
اين عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي گفت: آنچه درون اصلاحطلبان مطرح است، كانديداتوري خاتمي يا كروبي است و اگر فرد ديگري مطرح ميشود، بايد اين دو نفر پشت سر او قرار بگيرند؛ زيرا محوريت اصلاحات را تشكيل ميدهند، البته آقاي هاشمي هم حامي بوده و هستند اما اين دو نفر ميتوانند درون اصلاحطلبان موثر باشند.
وي با بيان اين اعتقاد كه " در حال حاضر هيچ منصفي وجود ندارد كه بگويد مردم تحت فشار نيستند" ادامه داد: وجود مشكلات طاقتفرساي اقتصادي در جامعه ما امري غيرقابل انكار است و فرياد همه حتي اصولگرايان هم از شوري اين غذاي پخته بلند شده است و اين يك اصل مسلم و انكارناپذير است. حال قطعا گزينهاي كه براي رياست جمهوري آينده مطرح ميشود، بايد فردي باشد كه اين معضلات را برطرف كند.
منتجبنيا معتقد است: دو راه وجود دارد؛ يكي اينكه چهره جديدي كه با برخي روشها و سياستها مخالف باشد و اميد تحول از سوي او وجود داشته باشد وارد عرصه شود كه در اين صورت مردم هم وارد صحنه ميشوند و او را به صدارت ميرسانند، ديگر اينكه چنين گزينهاي نيايد كه به نظر ميرسد مردم وارد نميشوند و يا او با راي كمي صدارت را بر عهده ميگيرد و پشتوانه مرمي نخواهد داشت.
قائم مقام دبيركل حزب اعتماد ملي تصريح كرد: براي حل مشكلات تا به جايي نرسد كه غيرقابل حل باشد، چارهاي جز گزينه، فكر و روش جديد نيست تا بتواند با ترميم برخي سياستها مردم را به رفاه نسبي برساند. اگر گزينه خوبي از بين اصلاحطلبان مطرح شود، هم مردم به او دل ميبندند و وارد صحنه ميشوند و هم مشكلات موجود حل ميشود. در حقيقت، يا اصلاحطلبان متحد ميشوند و در نتيجه پيروز و يا متحد نميشوند و مشكلات بهبود نخواهد يافت.
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]