تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):صدقه بلا را برطرف مى كند و مؤثرترينِ داروست. همچنين، قضاى حتمى را برمى گرداند و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846434769




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

واگرايي سياست‌هاي بانكي


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: واگرايي سياست‌هاي بانكي
جام جم آنلاين: اين كه بارها و بارها، مسوولان و افراد دلسوز و علاقه‌مند به اعتلاي كشور و ارتقاي سطح امور اقتصادي آن گفته اند، شرايط تصميم‌گيري و ساز و كار فعاليت در اقتصاد ايران به گونه‌اي است كه بايد يك مسوول پاسخگو براي آن وجود داشته باشد، سخن كاملا موجهي است و به نظر مي‌رسد پاره‌اي از مشكلات فعلي كه دامنگير فعالان اقتصادي و عامه مردم ما شده ناشي از همين نكته است.


به عبارت ديگر در حالي كه اصل هماهنگي بين سياست‌هاي مختلف اقتصادي كشور يك ضرورت انكارناپذير است و هماهنگ شدن اين سياست‌ها با تصميم‌گيري‌هاي سياسي كشور نيز ضرورت و حتي الزام مهم ديگري است، به نظر مي‌رسد اين بديهيات ضروري به هر دليل از سوي مسوولان ذي‌ربط ناديده گرفته مي‌شود و به آثار و نتايج ناشي از اين نابساماني و بهم‌ريختگي واقعي يا حداقل واقع‌نما بر فعاليت‌هاي اقتصادي مردم و نوع سرمايه‌گذاري و تصميم‌گيري‌ آنان كمتر توجهي مي‌شود.

اين مقوله مهم را در بخش بانكداري كشور مي‌توان پيگيري و ردپاي مكتوبات و مقولات فراوان منتسب به مسوولان كشور را در اين عرصه مشاهده كرد.

در اين كه نظام پولي كشور و يكي از مجاري كاركرد آن يعني نظام بانكي دچار دوگانگي هويتي است، تحقيقا ترديدي وجود ندارد. از يك‌ سو قانون بر حضور و تداوم عملياتي بدون ربا در نظام بانكي كشور تاكيد مي‌كند و از سوي ديگر مجريان قانون با عناوين مختلف مطالبي بيان مي‌دارند كه بعضا مستظهر به حمايت‌هاي قانون نيست.

از جانب ديگر هم مطبوعات و مجامعي وجود دارند كه به‌‌رغم برخورداري از سطوح بالاي تحصيلي و قاعدتا در معرض اين نكته قرار داشتن كه در جوامع پيشرفته، اجراي قانون از مختصات پيشرفته بودن است، به دليل ناسازگاري مفاهيم قانوني با مضامين ذهني آنان در باب نظام پولي و بانكي، مدام بر اعتبار ذهنيات خود تاكيد مي‌كنند و پشتوانه نظري متناسب با قانون را به نحوي دچار كاستي و ضعف و فتور مي‌نمايانند كه شرايط را براي تصميم‌گيري به نفع محتواي قانوني به هم مي‌ريزند.

اين مهم ضمن اين كه با روح ديني حاكم بر جامعه ايران از آن حيث كه بهره و ربا را جايز نمي‌دانند مغايرت دارد، با رفتار مورد انتظار از مردم يك جامعه دمكراتيك هم سازگار نيست، ليكن اين مجموعه از افراد به عنوان يك طرف توليد گونه‌اي خاص از ادبيات پول و بانك در كار توسعه و تعميق ساختار دوگانه نظام پولي و بانكي فعالند.

در كنار اين واقعيت مخرب، طرف ديگري به نام دولت وجود دارد كه اگر از تصميمات و بيان مطالب ناسازگار درخصوص نظام پولي و بانكي كشور از سوي مقامات ارشد آن بگذريم، بر تصميم‌گيري متهورانه و معطوف به تحول در اين نظامات مهم اقتصادي كشور تاكيد مي‌كند ليكن مشكل كار آنجاست كه اولا قبل از آن كه بدانند چه مي‌خواهند بكنند، شبه تصميمي اعلام مي‌كنند و جامعه و اقتصاد را در معرض حدسيات و تحليل‌ها و جهت‌دهي‌هاي خاص قرار مي‌دهند و ثانيا درباره سازوكار و نحوه اصلاحات، اطلاعات لازم را به جامعه نمي‌دهند و حتي با به كار گرفتن واژه‌هاي بسيار كلان مثل تحول اقتصادي از همان آغاز به آشنايان مسائل اقتصادي كشور علامت مي‌دهند كه كار مهمي در پيش نيست، زيرا ايجاد تحول در نظام پولي و بانكي ما، هم احتياج به زمان لازم براي انتقال از وضعيت نابسامان فعلي به وضعيت سامان‌يافته معهود دارد و هم احتياج به افراد بصير و خبيري كه هم اقتصاد پول و بانك و هم جامعه ايران و هم نظامات و نهادهاي قانوني آن را بشناسند.

نتيجه آن ناسازگاري نظري و اين ناهماهنگي عملي شرايط موجود در نظام پولي و بانكي كشور را به طور اجتناب‌ناپذير به وجود مي‌آورد و بديهي است، آثار آن به صورت ركود در بررسي پروژه‌هاي سرمايه‌گذاري از سوي نظام بانكي و معطلي سرمايه و زمان سرمايه‌گذاران و ترسيم چشم‌انداز نه‌چندان شفاف در پيش‌روي جامعه خودنمايي مي‌كند.

آيا اين توقع كه مسئولان اقتصادي با هماهنگي تصميم بگيرند و بعد از آن كه مطالعاتشان به پايان رسيد با لحاظ زماني براي آمادگي اجرا، آن تصميم را اعلام كنند و نخبگان و كارشناسان ما هم لااقل از مصوبات مطابق قانون حمايت و از مخالفت با اجراي قانون مذمت كنند توقع زيادي است؟

حسن سبحاني‌
 دوشنبه 20 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن