تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هر كس به خدا توكل كند، مغلوب نشود و هر كس به خدا توسل جويد، شكست نخورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827792894




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

لس آنجلس تايمز: عوامل جديد باعث تيرگي روابط نفتي آمريكا و عربستان شد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: لس آنجلس تايمز: عوامل جديد باعث تيرگي روابط نفتي آمريكا و عربستان شد
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): نيويورك - روزنامه آمريكايي لس آنجلس تايمز در گزارشي نوشته است: نوسان قيمت ها، به همراه ضعف دلار و عطش آسيا براي نفت ، باعث كاهش نفوذ آمريكا بر عربستان سعودي و در نتيجه تيرگي روابط ميان اين دو كشور شده است .


لس آنجلس تايمز نوشت: عربستان سعودي چندين دهه با آمريكا كه مشتري اصلي او است همكاري كرده تا ثبات بازارهاي نفت جهان را تامين نموده و اهداف سياسي مشتركشان را پيش ببرد.
به نوشته اين روزنامه ، بااين حال نوسانات بهاي نفت كه روز جمعه با افزايشي بيش از 10 دلار در هربشكه به بالاترين ميزان خود يعني 138 دلار و 54 سنت رسيد، نشان مي دهد كه آن دوران ديگر سپري شده است. عوامل جديد مانند ضعف دلار و عطش آسيا براي نفت ، باعث كاهش نفوذ آمريكا بر عربستان سعودي و درنتيجه تيرگي روابط ميان اين دو كشور شده است .
روزنامه لس آنجلس تايمز افزوده است: با افزايش بهاي بنزين ، كاخ سفيد بدون هيچ موفقيتي تلاش كرده تا عربستان سعودي را وادار به توليد بيشتر نمايد و كنگره آمريكا آنها را تهديد به تلافي كرده است اما موقعيت كنوني آمريكا اكنون به شدت با زماني كه اقتصاد اين كشور بر مسير بازار نفتي تسلط داشت ، تفاوت دارد.
"گرگ پريدي " كارشناس نفتي گروه "اورآسيا"واقع در نيويورك مي گويد: "اين مسئله به ما قدرت نفوذ مي داد، يقينا به نظر مي رسد كه معادله قدرت تغيير يافته است."
""تضعيف رابطه اقتصادي در زماني رخ داده است كه روابط امنيتي مهم ميان آمريكا و عربستان سعودي نيز تيره شده است .
در دهه 1980، رابطه آمريكا و عربستان سعودي كه باعث پايين ماندن بهاي نفت شده بود، با كمك به تضعيف اتحاد جماهير شوروي در طول جنگ سرد، همراه بود و اين امر كمك كرد تا پس از تهاجم سال 1990 عراق به كويت ، بازار هنوز ثابت باقي بماند اما دولت عربستان سعودي از پيامدهاي جنگ عراق و حمايت ضعيف دولت بوش از فلسطين به وحشت افتاده است .
درحالي كه مصرف روزانه آمريكا در طول سالهاي گذشته از يك سوم به يك چهارم كل توليد روز كاهش يافته است ، آمريكا با 20 ميليون بشكه در روز، هنوز هم بزرگترين مصرف كننده نفتي جهان است .
با اين حال آمريكا ديگر نمي تواند به تنهايي به توليد كنندگان تضمين دهد كه بازار لازم براي نفت خود را داشته باشند و عربستان نيز به تنهايي نمي تواند به قدري توليد خود را افزايش دهد تا قيمت نفت را به تثبيت برساند.
اكنون چين و ساير كشورهاي آسيايي حدود 17 ميليون بشكه در روز استفاده مي كنند. اين ميزان از سال 2003 تا كنون 20 درصد افزايش داشته و انتظار مي رود كه اين روند ادامه يابد.
كارشناسان مي گويند عربستان سعودي با تغيير در قدرت خريد، در حال پرورش خريداران مهم چيني است و اخيرا اين كشور 50 ميليون دلار به زلزله زدگان چين كمك و شاه "عبدالله " پادشاه اين كشور، از چين ديدار كرده است .
"پل ساندرز" كه در زمان رياست جمهوري بوش در سمت وزيرامورخارجه خدمت كرده و مدير مركز نيكسون است مي گويد:" كاملا واضح است كه اين رابطه به سرعت در حال گسترش است."
عربستان سالها بعنوان منجي صلح در داخل سازمان كشورهاي صادركننده نفت ، درمورد مسئله قيمت نفت ، به آمريكا كمك كرده است .
آنها مايل به افزايش چشمگيري در توليد بوده اند اما طرز برخوردها تغيير كرده است . بسياري معتقدند كه سعودي ها مايلند تا منابع خود را براي نسل هاي آينده حفظ نمايند و اطمينان دارند كه درصورت كاهش مصرف آمريكا، اقتصاد چين ، هندوستان و سايرين جاي آنرا خواهند گرفت .
در اواخر سال 2007 چنين به نظر مي رسيد كه سعودي ها ديگر به اين مسئله اعتقاد ندارند كه مي توانند با افزايش توليد، بر قيمت ها تاثير گذار باشند.
اكنون ، كارشناسان نفت سعودي معتقدند كه افزايش بهاي نفت به دليل عواملي مانند گمانه زني درمورد سرمايه گذاري ، ضعف دلار و بازده محدود توليدكنندگان كليدي مانند عراق ، ايران و ونزوئلا است .
"پريدي " Priddy گفت: "آنها گمان مي كنند كه بازار را از دست داده اند"، تضعيف روابط اقتصادي ميان آمريكا و عربستان سعودي هنگامي رخ داده است كه دولت سعودي تلاش كرده تا خود را از نظر سياسي از واشنگتن كنار بكشد.
حتي زماني كه آمريكا تلاش كرد تا كشورهاي خليج فارس را براي مقابله با ايران متحد سازد، مقامات عربستان سعودي نسبت به پيمان امنيتي با واشنگتن مردد بودند.
رهبران اين پادشاهي سني عرب ازاينكه تهاجم آمريكا به عراق امنيت آنان را تضعيف كرده و همچنين از تسلط مسلمانان شيعه در عراق نگران هستند.
"استفن هدلي " مشاور امنيتي كاخ سفيد اخيرا به خبرنگاران اظهار داشت كه جنگ ، براين روابط "فشار" وارد كرده است .
دراين ميان سعودي ها با استفاده از ضربه اقتصادي ناشي از افزايش بهاي نفت ، سعي دارند تا نقش هدايت كننده جديدي در جهان مسلمان داشته باشند.
آنها، اگرچه اغلب پنهاني ، در درگيري ميان اسرائيل و فلسطين و همچنين تلاش براي بازگرداندن ثبات به لبنان ، شركت كرده اند و مردم عادي عربستان سعودي ، از ثروت افزوده كشور خود و همچنين تقاضاي عاجزانه رهبران آمريكا، لذت مي برند چنانچه "هدي عمر" مدير مركز دوحه موسسه "بروكينگز" در مصاحبه اي از قطر گفت كه سعودي ها و همسايگان آنها "كاملا احساس رضايت دارند، آنها در حال لذت بردن از برتري خود در صحنه جهان هستند."
بوش در اواسط ماه مه ، براي دومين بار در سال جاري ، به عربستان سعودي سفر كرد تا خواستار افزايش توليد نفت گردد بااين حال مقامات در رياض پايتخت عربستان سعودي ، اظهار داشتند كه طرحي براي افزايش بالا وجود ندارد.
سناتور هيلاري كلينتون سناتور دمكرات ايالت نيويورك ، در مبارزات رياست جمهوري خود از بوش انتقاد كرد و گفت از نظر او اين مسئله كه يك رئيس جمهور از سعودي ها "گدايي " كند، شرم آور است .
درعين حال ، قانون گذاران آمريكا اقداماتي پيشنهاد كرده اند تا سعودي ها را وادار به افزايش توليد نمايند. يكي از اين اقدامات كه از طرف دمكرات هاي مجلس سنا حمايت مي شود، آنها را تهديد به بازپس گيري يك ميليارد و 400 ميليون دلار باقيمانده از فروش اسلحه مي كند.
سعودي ها به مقامات آمريكا اظهار داشته اند كه متوجه اين مسئله كه امسال سال انتخابات است مي باشند و به نظر مي رسد كه عمدتا اين طرز بيان را التيام بخشيده اند. با اين حال به نظر مي رسد كه آمريكا آنها را تحت فشار قرار داده است.
ساندرز اظهار داشت كه اگر سعودي ها به درخواست آمريكا عمل نكنند، تلاش هاي ديپلماتيك بي ثمر خواهند بود. يكي از مواردي كه تحت تاثير قرار خواهد گرفت ، پافشاري بوش براي دسترسي به قرارداد صلح خاورميانه ، پيش از اتمام دوره رياست جمهوري وي در ماه ژانويه است .
وي مي گويد:" درصورتي كه سعودي ها از آمريكا جدا شده باشند، شما نمي توانيد انتظار چنداني از يك معاهده صلح داشته باشيد".
اروپام 2252/360
 دوشنبه 20 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن