تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نصيحت را بپذيرد، از رسوايى به سلامت مى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827579590




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بي‌حرف اضافه؛ تعطيلات زياد


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: بي‌حرف اضافه؛ تعطيلات زياد


اوقات فراغت- بالاخره بايد با تعطيلات زياد كشور چه كار كرد؟

جلب نظرات كارشناسان و مردم

عفت شريعتي كوه‌ بناني نماينده مردم مشهد و كلات در مجلس شوراي اسلامي: نظر من اين است كه بايد كارشناسان امور اجتماعي، سياسي و فرهنگي يك برنامه‌ريزي از منظر كارشناسي و با در نظر گرفتن همه جهات از جمله بهره‌وري اقتصادي داشته باشند. يعني تعطيلات را كيفي قرار بدهند، كه همه موجبات آسايش و آرامش مردم را فراهم كند و هم موجب ضرر و زيان اقتصادي نگردد. كه اين كار مستلزم يك كار كارشناسانه وسيع مي‌باشد و حتي بايد قبل از اينكه اين طرح به قانون تبديل شود بايد از سوي رسانه‌ها و مطبوعات مطرح و يك فضاسازي صورت بگيرد و نظرات كارشناسانه مردم جلب شود، زيرا تصويب هر قانوني در جهت جلب رضايت مردم است.

فرق تعطيل با غيرتعطيل

محمدحسين فرهنگي نماينده مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي: به نظر مي‌رسد در اين خصوص بايد با بررسي‌هاي روان‌شناختي به گونه‌اي عمل شود كه مقاومت‌ها در برابر بازنگري‌ها به حداقل برسد. زيرا گاهي كه از بازنگري صحبت مي‌كنيم دچار كج‌سليقگي‌ مي‌شويم. مثلا دست مي‌گذاريم دقيقا روي روزي كه فردايش عيد نوروز است و مي‌گوييم بايد اين روز تعطيل حذف شود در صورتي كه معلوم است كه در اين روز همه به فكر عيد نوروز هستند و بايد تعطيل باشد و يا مثلا مي‌گوييم كه فلان روز يك تعطيلي ديني است را بايد حذف كنيم كه در جامعه نسبت به آن روز حساسيت ديني وجود دارد. اخيرا دولت يك شيوه بازنگري را از بخش خصوصي در جهت تغيير و جابه‌جايي ساعات كار شروع كرد كه احساس بنده اين است كه حساسيتي از خود نشان نداد كه به اين صورت مي‌توان برنامه‌ريزي‌هايي جهت تغيير در سيستم عمومي داشته باشيم. واقعيت اين است كه اگر اين اتفاق نيفتد باعث ضرر و زيان زيادي خواهد شد.

همچنين بايد براي زمان‌هاي غيرتعطيل نيز فكري كرد، يعني بايد بازدهي را در روزهاي غيرتعطيل بالا برد تا مردم فكر نكنند كه زمان تعطيل با غيرتعطيل فرقي نمي‌كند. بنابراين ما نيازمند اين بازنگري هستيم كه بايد با همفكري جامعه‌شناسان و روانشناسان و كساني كه از تجربه اين كار در ساير كشورها مطلع‌اند انجام شود تا مقاومت با احساس ناخوشايندي به وجود نيايد و براي اين قبيل كارها بحث تقنيني و روش‌هاي عامرانه خيلي مناسب نيست بلكه بايد از سمت تصميمات عامرانه و قانونگذاري به سمت بسترسازي اجتماعي رفت كه در اين زمينه تاثير رسانه‌ها و مطبوعات كمتر از مجلس نيست. زيرا بايد بحث‌هاي كارشناسانه در اختيار مسئولان اجرايي كشور قرار گيرد.

رسانه‌هاي ارتباط‌جمعي مطرح كنند

نيره اخوان نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي: مجلس هفتم خواست تا در اين خصوص تجديدنظر بكند ولي هنوز اين طرح وارد صحن علني نشد و فقط بحث آن در كميسيون اجتماعي مطرح بود. اين قضيه ترديدناپذير است و عملا نمي‌توان در اين خصوص كاري انجام داد و بهتر است اين كار را از سطح جامعه شروع كرد و بسترسازي از جامعه صورت گيرد، زيرا هر چه را كه از خود مردم بگيريم و نهادينه كنيم اثر و بازدهي آن در فرهنگ عمومي بيشتر است و بايد رسانه‌هاي ارتباط‌جمعي و مطبوعات اين سؤال را مطرح كنند تا يك نياز و ضرورت ايجاد شود و جامعه همراهي كند.

شروع كار با دولت

حشمت‌ا... فلاحت‌پيشه نماينده مردم اسلام‌آباد در مجلس شوراي اسلامي: من معتقدم كه علت زيادي تعطيلات در كشور ما زيادي مناسبت‌ها است، يعني براثر يكسري شرايط خاص مناسبت‌هاي ملي و مذهبي در زندگي مردم جاري است. عقيده من بر اين است كه بايد تعطيلات را سامان‌دهي كرد نه اينكه مسئله كمي يا زيادي آن را مطرح ساخت، مثلا در كشورهاي غربي كه تعطيلات از كشور ما كمتر است، تعطيلات معنا دارد يعني ايام غيرتعطيل واقعا ايام پركاري است. بنابراين بايد تعطيلات را به گونه‌اي سامان‌دهي كرد كه با مشخصات فيزيولوژي و روحي، رواني مردم ما مطابق باشد. به نظر من بايد بعضي از مناسبت‌هايي كه جنبه شادي بيشتر دارند تعطيل باشند و ساير مناسبت‌ها كمتر تعطيل شود و برگزاري مناسبت‌هاي ديگر را به اماكن عمومي آورد تا كشور در تعطيلي مطلق فرو نرود. شروع اين كار بايد از دولت باشد و دولت مي‌تواند در حدي كه در اختيارش است با همفكري كارشناسان و مجلس اين ساماندهي را برعهده بگيرد. ما اقتصاد و رابطه تجاري به هم پيوسته با دنيا داريم كه اين مورد نبايد ناديده گرفته شود.

توجيه عمومي

محمدرضا تابش نماينده مردم اردكان در مجلس شوراي اسلامي: حتما بايد در اين خصوص كاري انجام شود. اين برنامه قرار بود در مجالس قبل و دولت قبل و دولت نهم در دستور كار قرار بگيرد منتها اختلاف سليقه و ديدگاه‌هايي كه وجود داشت موجب شد اين امر ميسر نشود و به تعويق بيفتد، در صورتي كه اين تعويق افتادن‌ها فرصتي است كه از دست كشور مي‌رود و همه مسئولان بايد توجيه شوند و تبعات سوءاقتصادي كه اين تعطيلات به همراه دارند را به اطلاع گروه‌هاي مرجع، حوزه‌هاي علميه، علما و نخبگان و مردم رسانده شود و جامعه توجيه شود تا واكنش منفي نسبت به اين قضيه صورت نگيرد. به عقيده من مجلس يا دولت به تنهايي نمي‌تواند در اين خصوص كاري بكند. مثلا اگر بخواهند تعطيلات مذهبي را تغيير بدهند مراجع و حوزه‌هاي علميه واكنش نشان مي‌دهند و اگر بخواهند تعطيلات نوروز و باستاني را تغيير دهند يك توده از مردم واكنش نشان مي‌دهند، بنابراين بايد بسترسازي و فرهنگ‌سازي شود و همه گروه‌ها توجيه شوند تا اين كار انجام شود.

در غرب هم تعطيلات كم است و همه به نحوه بهينه از تعطيلات استفاده مي‌شود كه ما هم مي‌توانيم ساز و كاري را فراهم سازيم تا استفاده بهينه از تعطيلات در كشور ما هم صورت بگيرد، زيرا اين تعطيلات پراكنده خيلي مفيد نيست. همانطور كه تعطيلات جهت تمدد اعصاب و استراحت جامعه براي فعاليت و كار بهينه‌تر است، مطمئنا اگر در ايام شادي باشد، بهتر است ولي ما چند روز تعطيل مذهبي داريم كه اجتناب‌ناپذيرند. در مسير فرهنگ‌سازي تنها يك نهاد نمي‌تواند مفيد واقع شود، بلكه نهادهاي فرهنگي و شوراي عالي انقلاب فرهنگي و در راس آنها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مي‌تواند با همكاري و همفكري كارشناسان در اين مسير گام بردارد.

تاريخ درج: 19 خرداد 1387 ساعت 14:35 تاريخ تاييد: 19 خرداد 1387 ساعت 20:51 تاريخ به روز رساني: 19 خرداد 1387 ساعت 20:31
 يکشنبه 19 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن