واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس قوه قضاييه خواستار بازنگري در قانون محيط زيست شد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): آيت الله "محمود هاشمي شاهرودي" رييس قوه قضاييه روز يكشنبه خواستار بازنگري در قانون حفظ محيط زيست شد و گفت: هم اكنون قانون محيط زيست جامع نيست و از اثر بخشي لازم برخوردار نيست.
وي در همايش "حقوق محيط زيست و تعالي همه جانبه كشور" در تهران گفت: بايد راهكارهاي قانوني براي اثربخشي قانون محيط زيست تدوين شود.
رييس قوه قضاييه با بيان اينكه "آيين نامه ها و دستورالعمل هاي قانون ساختار محيط زيست بايد در دستور كار قرار گيرد"، گفت: بايد راهكارهاي مناسب براي جلوگيري از تخريب محيط زيست تدوين شود .
"هاشمي شاهرودي" با اشاره به اصل 50 قانون اساسي تاكيد كرد: قوانين موجود در مورد محيط زيست نياز به يك بازنگري و جامع نگري دارد.
وي گفت: در بازنگري اين قوانين بايد مانع افراط و تفريط ها شد و تحت عنوان محيط زيست نمي توان استفاده از منابع و فرصت ها تعطيل كرد.
"هاشمي شاهرودي" با اشاره به اينكه بحث محيط زيست دامنه بسيار گسترده اي دارد و زيست انسانها را نيز شامل مي شود،گفت: بايد از فناوري پيشرفته و علمي براي تسخير عالم طبيعت استفاده كرد.
وي گفت : امروزه سوء استفاده از طبيعت و استفاده از آن به نفع نظام سلطه و منافع اقتصادي، نظامي و صنعتي به جايي رسيده است كه جهان در معرض تخريب قرار گرفته است.
رييس قوه قضاييه گفت: اگر اين روند مهار نشود و لجام گسيخته ادامه يابد، نفسانيت سلطه گران قطعا تهديدي براي كل زيست انسان در زمين خواهد بود.
"هاشمي شاهرودي" با اشاره به برخي از آيات قرآن كريم كه در آن شيطان قسم خورده است تا انسان را به انحراف بكشاند، افزود: نظام سلطه امروز ما را به آنجا كشانده است.
وي مساله محيط زيست را فقط يك مساله عاطفي و احساسي ندانست و گفت: اين مساله يك مساله حقيقي و حياتي است و سرنوشت انسانها به آن بسته است.
رييس قوه قضاييه گفت: خداوند در عالم خلقت همه فرصت هاي مادي و معنوي را براي تعالي و توسعه پايدار انسانها خلق كرده است و بايد از اين فرصت ها براي رفاه مادي و معنوي خود استفاده كنند.
"هاشمي شاهرودي" با اشاره به اينكه استفاده كردن از منابع طبيعي اگر ناموزون باشد و خارج از فرمول هاي درست و صحيح نظام هاي مادي و معنوي بكار گرفته شود، ممكن است لذت موقت حاصل شود، اما آثار مادي آن براي انسان مخرب خواهد بود.
وي افزود: اگر از محيط زيست بدون پايبندي به ارزشها استفاده شود، نتيجه آن تخريب محيط زيست خواهد بود.
رييس قوه قضاييه با اشاره به اينكه نظام خلقت نظام متعادلي است، اظهار داشت: اين تعادل بايد در قانون محيط زيست حفظ شود.
"هاشمي شاهرودي" تاكيد كرد: فقط با ممنوع كردن نمي توان نظام محيط زيست را نهادينه كرد و اگر قانوني بخواهد، احيا شود، بايد ساختارهاي آن به درستي تدوين شود.
وي با بيان اينكه "تنظيم و اجراي يك قانون جديد نياز به ساختار سازي و فرهنگ سازي دارد"، گفت: ساختاري كه ممنوعيت ها را در جامعه شكل دهد، ولي نتواند اين ممنوعيت را اجرا كند، مناسب نخواهد بود.
رييس قوه قضاييه با اظهار تاسف از اينكه بسياري از قوانين در كشور بدون ساختارسازي ايجاد مي شود، مشخصا به قوانين مربوط به انبوه سازي مسكن اشاره كرد و گفت: اگر ساختارهايي براي اين قوانين ايجاد مي شد، مشكلات امروز انبوه سازي در مسكن وجود نداشت.
"هاشمي شاهرودي" با اشاره به مشكلات صدور چك در ايران گفت: قانون نظام چك را نوشته شده است، اما ساختار مناسب آن در بانك ها ايجاد نشده است.
وي گفت: اگر توانستيم قوانين محيط زيست تنظيم شود، اما ساختاري براي آن وجود نداشته باشد و ممنوعيت ها بدون ايجاد ساختارها تعريف شود، موفق نخواهيم بود.
رييس قوه قضاييه با اشاره به اينكه بايد فرصت ها و استعدادهاي بالقوه در تنظيم قانون محيط زيست نيز توسعه يابد، گفت: اگر در جايي به تخريب يك جنگل يا صيد و شكار حيوانات مجبور شديم، بايد در جهت ديگر دولت را مجبور كنيم تا به احياي جنگل ها و توسعه شرايط رشد و تكثير حيوانات اقدام كند.
"هاشمي شاهرودي" همچنين به فرهنگ سازي در جهت رعايت قوانين محيط زيست اشاره كرد و گفت: بايد از رسانه ها و آموزش و پرورش در جهت گسترش فرهنگ صحيح استفاده از محيط زيست استفاده كرد.
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]