واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كنستانتره آب هويج به روش تبخير توليد شد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): محققان دانشگاه صنعتي اميركبير اعلام كردند براي نخستين بار در كشور موفق شدند كنستانتره آب هويج را به روش تبخيري توليد كنند.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه اميركبير، دكتر "عبدالرضا اروجعليان" مجري اين طرح با اشاره به سابقه تهيه كنستانتره آب هويج افزود با توجه به پيچيدگي هاي موجود در تهيه كنستانتره آب هويج ،تا كنون اين توليد اين محصول درايران غيرممكن بوده است.
اين عضو هيات علمي دانشكده مهندسي شيمي و صنايع غذايي دانشگاه اميركبير افزود بطور كلي در ديگر كشورها نيز تهيه كنستانتره هويج تنها در اختيار چند شركت خاص قرار دارد.
وي با اشاره به اينكه آب هويج پس از 24 ساعت ترش شده و حالت لخته و ژله اي به خود مي گيرد و ماندگاري كوتاهي دارد در مورد كاربردهاي كنستانتره گفت، كنسانتره آب هويج به عنوان طعم دهنده در ديگر آبميوه ها استفاده مي شود ضمن اينكه خاصيت رنگ دهندگي بسيار خوبي دارد.
به گفته اروجعليان، در پروژه هاي گذشته با استفاده از عمليات حرارتي در دماي بالا آب هويج غليظ مي شود كه اين امر ضمن اينكه مستلزم حرارت بسيار زياد است و موجب خروج بسياري از مواد معطر از محصول توليدي مي شود.
وي افزود در آن روش كنستانتره توليدي به دليل انجام برخي واكنش هاي مضر از جمله واكنش هاي قهوه اي شدن و هم چنين توليد تركيبات بدطعم، كدر و بد طعم مي شود.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت، آزمايش تبخير تحت خلا و تبخير اتمسفر يك نشان مي دهد كه تركيبات فرار موجود در آب هويج در اثر تغليظ تحت شرابط اتمسفر يك از بين مي روند در حالي كه در تغليظ تحت خلا، تركيبات معطر كمتري از آب هويج جدا شده و كنستانتره حاصل طعم و عطر مطلوب تري خواهد داشت.
مجري اين طرح گفت براي آنكه تركيبات شيمايي عطر،طعم و خواص هويج، حفظ شود بايد عمليات تبخير در شرايط خلا و در دماي پايين تري انجام گيرد تا مواد معطر فرار در سيستم باقي بمانند و كنستانتره با طعم واقعي هويج تهيه شود.
اين پژوهشگر اظهار داشت استخراج آب از درون بافت هاي گياهي هويج كار دشواري است و در بسياري از مواد تفاله به دست آمده پر از آب هويج است در اين موارد اعمال فشار راه خوبي به نظر نمي رسد.
در چنين مواردي اضافه كردن اسيد موجب افزايش بازده نوليد و همچنين افزايش پايداري حالت ابري آب هويج مي شود كه اضافه كردن اسيد كيفيت رنگ و طعم آب هويج توليدي را كاهش
مي دهد.
به گفته وي اما در پروژه حاضر با افزودن آنزيم ها با شكسته شدن بافت گياهي هويج، بازده استخراج آب هويج افزايش يافت.
اروجعليان تاكيد كرد استفاده از آنزيم نه تنها موجب افزايش بازده توليد آب هويج مي شود بلكه با افزايش رنگ و كاهش ويسكوزيته موجب كاهش كدري و پايداري حالت آب هويج مي شود.
كنستانتره بدست آمده در دماي منفي 18 درجه سانتي گراد در حالت منجمد نگهداري مي شود به عنوان طعم دهنده در مخلوط آب ميوه ها بكار مي رود.
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 654]