واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: مجلس ششم عبور از نظام را دقيق ساماندهي و تئوريزه ميكرد
سخنگوي دولت در نهمين همايش دفتر پژوهشهاي فرهنگي گفت: حدود قانون گذاري را در كشور بايد از لحاظ نظام اسلامي تبيين كنيم.
به گزارش سرويس سياسي برنا، غلامحسين الهام در نهمين همايش دفتر پژوهشهاي فرهنگي با عنوان بررسي مطالبات مقام معظم رهبري از مجلس هفتم و چشم انداز مجلس هشتم در شهر قم اظهار داشت: حيطه قانون گذاري را بايد در قانون روشن كرد چون اگر اين مسايل تبيين نشود يك هم عرضي تناقض آميز ميان مجلس و دولت ايجاد ميشود و اين امر مشكلات مديريتي بوجود ميآورد.
وي با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار اداري دركشور خاطرنشان كرد: اصلاح ساختاري اگر شان قانون گذاري است دولت نبايد وارد شود و اگر نيست مجلس نبايد وارد شود.
الهام دربخش ديگر سخنانش به بررسي عملكرد مجالس بعد از انقلاب اسلامي پرداخت و گفت: چالشيترين مسايل را در مجلس ششم داشتيم كه ساختارسازي براي عبور از نظام در آن رخ داد و بحث دو پارچه كردن نظام وانحلال بخش اسلامي نظام در اين مجلس مطرح گرديد.
سخنگوي دولت اظهار داشت: مجلس ششم عبور از نظام اسلامي را دقيق ساماندهي و تئوريزه ميكرد و اگر ديوار شوراي نگهبان نبود بحث آنان جدي بود.
وي خاطرنشان كرد: چالش سنگيني بين شوراي نگهبان و مجلس ششم وجود داشت كه به خواست خدا از اين فضاي سنگين عبور كرديم و به مجلس هفتم اصولگرا و انقلابي رسيديم.
الهام با بيان اينكه دولت نهم با مجلس هفتم تعامل خوبي داشت، تصريح كرد: عدم راي اعتماد به چهار وزير در ابتداي كار دولت حق مجلس است ولي چنين موضع گيري در همه دورههاي مجلس بيسابقه بود.
وي افزود: عدم راي اعتماد به چند وزير پيشنهادي نيز درحوزه وزارت نفت نيز سابقه نداشته است.
سخنگوي دولت ادامه داد: در مدت دو سال ونيم دو وزير استيضاح شدند و وزيران كشور و بازرگاني نيز تا مرحله استيضاح رفتند.
وي خاطرنشان كرد: دولت نهم در بحث نظارت از حيث كابينه در وضعيتي حساس، وقت گير و شكنندهاي با مجلس هفتم قرار داشت.
سخنگوي دولت تصريح كرد: درحوزه قانون گذاري نيز همين مشكلات را داشتيم و دولت بارويكرد اميدبخش براي توجه به جوانان و كمك به محرومان شروع بكار كرد ولي دراولين گام لايحه صندوق مهر رضا در مجلس تصويب نشد.
وي به مسئله بودجه اشاره كرد و گفت: اگر بخواهيم به چشم انداز 20 ساله برسيم نيازمند بودجه هستيم و اين چشم انداز چهار برنامه دارد و هر برنامه پنج بودجه ميخواهد.
الهام تصريح كرد: اعداد و ارقام پيش بيني شده در بودجه بايد علمي باشد و كار كارشناسي عميق در اين امر بايد انجام شود.
وي با بيان اينكه در حالي كه بودجه را خود مجلس تغيير داده بود مي گفتند بودجه تورم زاست افزود: مجلس تغييرات بودجه را بايد با هماهنگي دولت انجام دهد.
سخنگوي دولت تاكيد كرد: بايستي مبناي مشتركي بين دولت و مجلس تعريف شود.
وي در ادامه با بيان اينكه برخي ازاقلام غذايي تا 400 درصد در جهان افزايش قيمت داشته است، گفت: دراين راستا سال گذشته دولت از مجلس تقاضا كرد كه مبلغ يك ميليارد و 200 ميليون دلار از حساب ذخيره ارزي براي خريد برخي از اقلام برداشت كند كه اين مسئله تاكنون در مجلس به تصويب نرسيده است.
الهام درباره ابلاغ مصوبات مجلس اظهار داشت: اين مصوبات در زمان خود به دستگاههاي اجرايي ابلاغ شده بود و اگر دراينباره اشكال از روزنامه رسمي است ، نبايد آن را به دولت ارتباط دهيم.
وي خاطرنشان كرد: چالشهاي زيادي همچون انحلال شوراها در جهت كوچك كردن دولت، وقت دولت و مجلس را گرفت كه بايستي با نگرش جديد وارد فضاي مثبت و تعامل شويم.
سخنگوي دولت گفت: انتظار داريم نظارت مجلس با تعامل همراه باشد.
الهام افزود: تجارب گذشته نشان ميدهد حركت به سمت تعامل سازنده به دور از مصالح كشور نيست و اين امر منويات مقام معظم رهبري را محقق ميكند.
وي اظهار داشت: بايد از اين ظرفيتها براي تحقق احياي گفتمان امام خميني (ره ) و بحث عدالت استفاده كنيم.
وزير دادگستري افزود: نبايد بگذاريم اين فرصت تاريخي از بين برود ،بايستي با تعامل دوسويه در احياي اين گفتمان تلاش نماييم.
الهام خاطرنشان كرد: دولت از مشكلات مردم غافل نيست و درصدد حل مشكلات معيشتي است و در مسئله مبارزه با فقر، فساد، تبعيض و بيعدالتي جدي است.
وي گفت: بحث تعالي و رسيدن به افق مطلوب فرهنگي با مبارزه با فقر و بي عدالتي موثر است.
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]