واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: خانواده و سلامت جنسي / 19يك جامعهشناس:روحانيون ميتوانند با استنادات ديني خانوادهها را با اهميت سلامت جنسي آشنا كنند
گروه اجتماعي: نقش روحانيان در آگاهيبخشي به خانوادهها نسبت به مسائل جنسي ميتواند مفيد باشد زيرا اين گروه با اشراف بر مباحث ديني ميتوانند خانوادهها را با ضرورت آموزش مسائل جنسي آشنا و بدين ترتيب آنان را مجاب به توجه به اين مسأله كنند.
حجتالاسلاموالمسلمين سيد «محمد ثقفي» مدرس جامعهشناسي دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهرانمركز، با اشاره به تأكيدات ديني درباره سلامت جنسي گفت: با استناد به برخي از آيات قرآن و روايات منقول از امامان معصوم(ع) توليد نسل صالح يكي از اهداف تشكيل خانواده است كه دستيابي به اين مهم نيز نيازمند برخورداري زوجين از روابط سالم زناشويي است.
وي با اشاره به موانع موجود در آموزش مسائل جنسي افزود: علماي اخلاق حيا را به دو قسمت جهلي و عقلي تقسيم كردهاند بنابراين بيتوجهي به افزايش آگاهي درباره سلامت جنسي و ندادن آموزشهاي لازم در گروههاي سني مختلف حياي جهلي است كه متأسفانه دامن جامعه ما را گرفته و آسيبهاي زيادي را به خانواده و جامعه وارد كرده است.
اين استاد دانشگاه در ادامه تصريح كرد: آموزش مفاهيم مرتبط با سلامت جنسي امري ضروري و اجتنابناپذير است اما بايد به اين نكته نيز توجه كرد كه طرح مستقيم اين مسائل نيز ميتواند زمينه بروز ناهنجاريهايي را فراهم آورد لذا مسائل جنسي بايد توسط متخصصان امور تربيتي و متناسب با شرايط سني و جنسي به افراد ارائه شود.
ثقفي با اشاره به بيانات ديني و آداب تربيت كودكان از منظر دين اظهار كرد: در متون اسلامي آمده است كه فرزندان نبايد شاهد رابطه عاطفي و جنسي والدين خود باشند زيرا بيتوجهي به اين امر باعث بلوغ زودرس و مشكلاتي از اين قبيل است اما طرح اين نكته به اين معني نيست كه آموزش مسائل جنسي در خانواده مسكوت بماند بلكه پدر و مادر بايد از سن 10 سالگي مراحل بلوغ جنسي و بهداشت جنسي را به فرزند همجنس خود بياموزند.
اين دكتراي جامعهشناسي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايكنا مبني بر اينكه كدام نهاد صلاحيت آموزش مسائل جنسي را به نوجوانان دارد؟ گفت: سلامت جنسي موضوعي نيست كه با فعاليت يك نهاد اعم از خانواده، نهاد آموزشي، وزارت علوم، صدا و سيما و ... قابل دستيابي باشد بلكه فرآيند آموزش اين مسائل بايد در خانواده پايهگذاري شود و نهاد آموزشي و رسانههاي تصويري به تكميل آن بپردازند.
وي با اشاره به نقش مهم نهاد آموزشي بهويژه در مقطع قبل از دبيرستان افزود: همانطور كه از عنوان آموزش و پرورش نيز پيداست در اين نهاد بايد سوادآموزي و پرورش كودكان و نوجوانان مورد توجه باشد اما در حال حاضر مقوله پرورش كه مواردي همچون پايبندي به هنجارهاي جامعه كه برخورداري از سلامت جنسي نيز بخشي از آن است، مورد غفلت واقع شده است.
ثقفي تهيه فيلم و نمايش آن در محيطهاي آموزشي و تدوين كتابچههاي آموزشي مرتبط با عوارض نامطلوب غفلت از بهداشت جنسي را از جمله راهكارهاي مؤثر در افزايش سلامت جنسي جامعه و خانواده دانست و تصريح كرد: آموزشهاي جنسي بايد به تدريج و بهصورت مداوم به افراد ارائه شود زيرا طرح ناقص و دورهاي آن غير از تحريك افراد ثمره ديگري ندارد.
در اين بخش از گفتوگو خبرنگار ايكنا با استناد به صحبت برخي از كارشناسان مبني بر اينكه در گذشته جامعه روحانيت نقش مهمي در آموزش اين مسائل به خانوادهها داشت اما در حال حاضر شاهد اقدام مؤثري از سوي اين قشر از جامعه نيستيم نظر اين روحاني را جويا شد كه وي در پاسخ با تأييد اين مطلب، اظهار كرد: در گذشته آموزش و طرح مسائل جنسي يكي از دغدغههاي روحانيون بود و تأليفات حجج اسلام «عبدالمجيد رشيدپور»، «پاكنژاد» و «فلسفي» دليلي بر اين مدعاست اما در حال حاضر بيشتر روحانيون با فضاي كنوني آشنا نيستند ولي من نيز با اين مطلب موافقم كه روحانيون از مراجع تأثيرگذار در افزايش سلامت جنسي خانوادهها هستند.
اين استاد دانشگاه در ادامه گفت: حضور روحانيون در اين عرصه ميتواند نويدبخش باشد زيرا اين گروه با اشراف به مباحث ديني ميتوانند خانوادهها را با ضرورت آموزش مسائل جنسي آشنا كنند و بدين ترتيب آنان را مجاب به توجه به اين مسأله كنند.
ثقفي تصريح كرد: البته همگان نميتوانند به طرح اين مسائل بپردازند لذا ارائه آموزشهاي مرتبط با مهارتهاي ارتباطي و ايجاد نهضتي توسط اين قشر ميتواند در اين زمينه راهگشا باشد البته دستيابي به اين مهم همراهي همه نهادها و دستگاههاي فرهنگي كشور را ميطلبد تا با صرف امكانات و تجربيات خويش شرايط لازم را فراهم كنند.
وي در پايان اين گفتوگو با انتقاد از بيتوجهي دولت نسبت به مباحث تربيتي و فرهنگي در كشور گفت: دولت ميتواند در همه شئون زندگي مردم ارائه نظر كند اما در وضعيت كنوني برنامهها عمدتاً رويكرد سياسي دارد و از جنبههاي مهمي همچون تربيت و فرهنگ كه ارتقاي سلامت جنسي خانوادهها نيز بخشي از آن است، غفلت كرده است.
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]