واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: مديرعامل بانك قرضالحسنه مهر ايران:بانكقرضالحسنه را بهدنيا مىشناسانيم
مـراسـم گشايش بانك قرضالحسنه مهر ايران (شعبه نهاد رياست جمهوري) روز دوشنبه گذشته برگزار شد. در ابتداى اين مراسم غلامرضا مصطفىپور ـ مديرعامل بانك قرضالحسنه مهر ايران به عمر بانكدارى اسلامىدر كشور اشاره كرد و افزود: بانك قرضالحسنه مهر ايران اولين بانك ناب جمهورى اسلامىاست و بيش از نيمى از منابعى را كه جذب مىكند از جنس قرضالحسنه است.
وى ادامه داد: اين بانك با بهرهبردارى از قانون عمليات بانكدارى بدون ربا به عنوان يك بانك تخصصى فعاليت خود را آغاز كرده و دستورالعملهاى اجرايى اين بانك در 22 آذر 1386 توسط رئيس جمهورى انجام شد و در مدت شش ماه توانست تمام فراز و نشيبهاى لازم را طى كرده و در 300 شعبه مستقل خدمات بانكى خود را ارائه كند. به گفته او در ابتداى فعاليت اين بانك با سيستمهاى نسبتا كهنه همراه بود اما خوشبختانه بعد از مدتى تمام فعاليتها به صورت آنلاين انجام شد و اين شعبه نيز به صورت آنلاين تمام فعاليتهاى خود را ارائه و طراحى مىكند. وى با بيان اينكه سيستم بانكدارى جديد يكپارچهاى را طراحى كردهايم كه در دست اجراست، تصريح كرد: اميدواريم در اواخر شهريورماه اين سيستم به اجرا گذاشته شود. مديرعامل بانك قرضالحسنه بانك مهر ايران گفت: بانكدارى قرضالحسنه يك ارزش اعتقادى براى كشور ماست و هدف ما بر اين است كه فعاليتهاى اين بانك را گسترش دهيم و به تمام دنيا بشناسانيم. وى با بيان اينكه در كشور ما براى اولين بار است كه در مجموعه رياست جمهورى يك شعبه بانك افتتاح مىشود، اظهار كرد: افتتاح اين شعبه جزو افتخارات بانكى براى ماست كه خدمات بانكى در بالاترين مقام فعاليت مىكنند.
مصطفىپور درباره بانك قرضالحسنه مهر ايران توضيح داد: در راستاى سياستها اقتصادى دولت نهم و با تاكيد رئيس جمهورى بانك قرضالحسنه مهر ايران با ايجاد شبكه گسترده شعب و واحدهاى بانكى متشكل از 300 شعبه مستقل و 1700 واحد بانكى است و جمعا مشتمل بر 2000 واحد بانكى در سراسر كشور اقدام به جذب منابع قرضالحسنه، تسهيلات قرضالحسنه و ارائه ساير خدمات بانكى مىكند. به گفته او اين بانك امكانات لازم را در جهت ترويج فرهنگ قرضالحسنه به عنوان يك ارزش اعتقادى مبتنى بر آيات و روايات را فراهم مىكند به گونهاى كه آحاد مردم معتقد و مسلمان با اطمينان خاطر حاضر باشند در تقويت اين سنت الهى سهيم باشند. مديرعامل بانك قرضالحسنه بانك مهر ايران به موضوع فعاليت بانك قرضالحسنه بانك مهر ايران اشاره كرد و گفت: يكى از فعاليتها، تامين منابع است و بانك قرضالحسنه مهر ايران از بدو تاسيس با بهرهمندى از 10 هزار ميليارد ريال سرمايه نقدى و غيرنقدى فقط با جذب منابع مردمىدر حسابهاى پسانداز قرضالحسنه و جارى قرضالحسنه منابع خود را جهت پرداخت تسهيلات قرضالحسنه تجهيز مىكند. وى به بخش مصارف اين بانك اشاره كرد و افزود: بانك قرضالحسنه در بخش مصارف فقط به اقدام تسهيلات قرضالحسنه در زمينههاى كمك هزينه ازدواج و تهيه جهيزيه جوانانى كه قادر به تامين آن نيستند و كمك هزينه درمان و هزينههاى بيمارستاني، تحصيلات دانشگاهى و كمك هزينه سفرهاى زيارتى انجام مىدهد.
هدايت نقدينگى به سمت توليد هدف تحول ساختار بانكي
همچنين در خبرى ديگر صمصامىبا بيان اينكه برنامه تحول ساختارى در نظام بانكى با تائيد رئيس جمهور امسال اجرايى خواهد شد، گفت: هدف از تحول در ساختار بانكها فراهم كردن شرايط لازم براى هدايت نقدينگى به سمت فعاليتهاى مولد است.
صمصامىگفت: نظام بانكى ما با تصويب و اجراى قانون عمليات بانكى بدون ربا مسير خود را به سمت اسلامىشدن در پيش گرفته و با تمام مشكلات پيش رو، سعى كرده كه درچارچوب اين قانون عمل كند.
وى افزود: در شرايط فعلى و با داشتن تجربه بيش از 25 سال بانكدارى بدون ربا، وقت آن رسيده كه سيستم بانكى يكبار ديگر به گونهاى متحول شود كه نه تنها ضوابط و چارچوبهاى آن اسلامىباشد، بلكه به واقع نيز شاهد كمترين شبهه ربوى در آن نباشيم. صمصامىدر ادامه با اشاره به سنت قرض الحسنه گفت: بايد مبناى اصلى تامين نيازهاى بخشهاى مصرفى و توليدى خرد جامعه كه البته تعريف خواهد شد قرار گيرد و منابع مالى به گونه اى كارا در جهت فعاليتهاى مولد اقتصادى هدايت شود.
جرقه اوليه اين تحول، با دو حكم بسيار مهم رياست محترم جمهورى به معاون اول در خصوص تحول رفتارى و تحول ساختارى نظام بانكى در سال گذشته زده شد.
وى گفت: نتايج اوليه تحول رفتارى با ابلاغ نه آئين نامه ظاهر شد كه با پيگيري، دقت و تلاش مديران بانكى آثار آن در آينده نزديك در جامعه ظاهر خواهد شد. ما در وزارت اقتصاد نيز تمام توان خود را براى اجرايى شدن اين آئين نامهها كه در واقع سياستهاى اعلامىدولت نهم است، به كار خواهيم گرفت و سعى مىكنيم موانع اجرايى آن را برطرف كنيم. صمصامىافزود: در اين قسمت از مديران عامل بانكها مىخواهيم اجرايى كردن اين آئيننامهها را در اولويت برنامههاى كارى خود قرار دهند و با تعيين دستور العملها و يا ساختارهاى لازم اين امر را به طور مرتب پيگيرى كنند.
وى با اشاره به برنامه تدوين شده براى تحول در نظام بانكى كشور اظهار كرد: در خصوص تحول ساختارى نيز برنامهاى تدوين شده كه با تائيد رياست جمهورى امسال اجرايى خواهد شد. البته درخصوص برخى ظرافتها و نحوه اجرايى آن هنوز نكاتى وجود دارد كه هم به زودى با همكارى مديران عامل بانكها تكميل و در نهايت اجرايى خواهد شد. وى گفت: اصول حاكم بر اين تحول تفكيك فعاليت و خدمات بانكى سرمايه گذارى و معرفى ابزارهاى جديد تامين مالى است. قطعا تحول در اين بخش به گونهاى خواهد بود كه با نوآورى در روشها، ساختار و تشكيلات، قوانين، آئيننامه و بخشنامهها و غيره، ضمن حذف هر گونه فعاليتى كه شائبه ربوى بودن را ايجاد نمايد با گسترش فرهنگ قرض الحسنه باعث افزايش كارايى و كاهش هزينهها و همچنين موجب گسترش تعميق بازار سرمايه و هدايت نقدينگى به سمت توليد در كشور شود.
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]