واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مصاحبه دهنمكي با ساينسمانيتور درباره اخراجيها
كارگردان فيلم سينمايي "اخراجيها" اعتقاد دارد در اين فيلم كليشهها را در سينماي دفاع مقدس زير پا گذاشته و با خطوط قرمز بازي كرده، اما از مرزهاي آن فراتر نرفته است.
به گزارش رجانيوز به نقل از مهر، كريستين ساينس مونيتور اعلام كرد هر چند دفتر كار مسعود دهنمكي ديگر مثل گذشته به خطوط مقدم جبهههاي جنگ شباهت ندارد و كمتر نشانهاي از دوران عضويت او در انصار حزبالله و نويسندگي نشريات تندرو در آن مشهود است، اما دهنمكي هميشه يك سنتشكن بوده، گو اينكه اهداف ديگري را نشانه رفته است.
امروز اين رزمنده سابق به فيلمسازي تبديل شده كه اسطورههاي رايج درباره جنگ ايران و عراق را به چالش ميكشد. شايد دهنمكي در پانتئون فيلمسازان بااستعداد ايراني تنها كسي باشد كه ميتواند در فيلمي مانند "اخراجيها" تصويري ديگرگون از جنگ ارائه بدهد و او با اين كار نشان ميدهد تعبير قداست دفاع مقدس تا چه حد تغيير كرده است.
دهنمكي كه در 16 سالگي داوطلبانه به جبهه رفت و سه سال در خطوط مقدم بود، درباره "اخراجيها" گفت: پيام فيلم اين است كه اين كشور متعلق به همه با هر گرايش سياسي است. "اخراجيها" كليشهها را زير پا ميگذارد و خيليها اين كار را نپسنديدند. ما در اين فيلم ميدانستيم چطور بايد با خطوط قرمز بازي كنيم، اما از آن فراتر نرفتيم.
جهش دهنمكي از تقسيمبنديهاي سياسي و تبديل شدن به كارگردان فيلمي پرسر و صدا كه در 28 روز بيش از يك ميليارد تومان فروخت، آسان نبوده است. او پيش از "اخراجيها" نيز با دو فيلم مستند خون بعضيها را به جوش آورد و در يكي از آنها به نام "فقر و فحشا" موضوعي تابو را مورد توجه قرار داد.
"اخراجيها" نيز مورد انتقاد خيليها قرار گرفت و حتي همكاران سابق دهنمكي در انصار حزبالله در پاسخ به فيلم او فيلمي مستند ساختند. پيش از آنكه او "اخراجيها" را بسازد، نيويورك تايمز در مطلبي نوشت مستندهاي دهنمكي او را به عنوان "مايكل مور ايران" مطرح كرده است.
دهنمكي پشت صحنه "اخراجيها"
او دو سال پيش در جشنواره فيلم فجر به ناديده گرفته شدن ارزش كار همكاران خود در "اخراجيها" اعتراض كرد، اما حالا به واسطه استقبال تماشاگران خود را براي يك حركت جديد آماده ميكند. دهنمكي به زودي دنباله "اخراجيها" را ميسازد و قرار است فيلم او بيشترين تعداد بازيگر در تاريخ سينماي ايران را داشته باشد.
فيلمنامه "اخراجيها 2" به شكلي اغواكننده روي يكي از ميزهاي دفتر كار دهنمكي قرار دارد و تبديل اين پروژه به يك سهگانه كه در سينماي ايران بيسابقه است، در برنامه كاري اوست. دهنمكي گفت: حتي زمان عضويت در انصار هم يك سنتشكن بودم. تمام سعي خود را ميكردم واقعي باشم و واقعيت جنگ را نشان بدهم.
خالق پرفروشترين فيلم تاريخ سينماي ايران افزود: وقتي ترس را در كنار شجاعت و شكست را همراه با پيروزي نشان بدهيد، مردم آن را ميپذيرند. ما هشت سال مقاومت كرديم و دشمن را شكست داديم. اين براي همه ايرانيها مايه افتخار است.
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 289]