واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اللهبداشتي: شخصيت فاطمه (س) تمسك واقعي به قرآن كريم است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - فقه
عضو شوراي مركزي مجمع محققين و مدرسين حوزهي علميهي قم گفت: شخصيت بينظير حضرت فاطمه (س) در ميان سرآمدترين زنان تاريخ و خروش سياسي او در مقابل مسايل سياسي روز نشانهي هوشمندي و درايت آميخته با عنصر شجاعت است كه انحرافات سياسي جامعهي آن روز را به خوبي دريافته بود.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، آيتالله ابوالحسن اللهبداشتي در مراسمي كه به مناسبت بزرگداشت حضرت فاطمه (س) در جمع فعالان سياسي و فرهنگي سخنراني ميكرد، اظهار داشت: خشنودي و آزار و اذيت حضرت فاطمه (س)، خشنودي و آزار و اذيت پيامبر خدا و خداوند متعال است و اين مقامي عالي و ملكوتي براي فاطمه (س) است كه تمام سخنان و مواضع او مطابق با رضايت خداوند متعال است و شايد از آن مهمتر حضور اجتماعي ايشان است كه بالاترين مرحلهي توحيد در يك انسان است و مطابق رضايت خداوند صورت گرفته است.
اللهبداشتي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ويژگيهاي شخصيتي حضرت زهرا (س) اظهار داشت: فاطمه (س) براي جلوگيري از انحراف فكري جامعهي پس از پدرش، با تمام وجود به صحنه آمد و مورد آزار و اذيت هم قرار گرفت ولي تكليف الهي و سياسي خود را به انجام رساند زيرا كجرويها و دوري از آرمانهاي پيامبر (ص) را درك كرده بود. با درايت تمام به ايجاد مواضع و واكنشهاي اعتراضي سياسي در جامعهي خود پرداخت و در محاجه با حاكم وقت نيز در حضور مسلمين تمام شگردهاي آنها را براي خنثي كردن اثرات خطبهي شيوايش نقش بر آب كرد.
وي افزود: متاسفانه امروز ما كه مدعي شناختن و پيروي از حضرت زهرا (س) هستيم دچار انحراف شديم و با اكثريت مسلماناني كه چندان به اهميت نقش فردي و اجتماعي حضرت فاطمه (س) در جامعهي مسلمين پي نبردهاند روبهرو هستيم. انحراف در بيان حقيقت شخصيت توحيدي و الهي حضرت فاطمه (س) از سوي مداحان، مانع آشنايي واقعي نسل جوان با اين زن بينظير تاريخ شده است.
وي با اشاره به مفهوم تطهير و مطهر بودن از منظر قرآن كريم تاكيد كرد: در آيات متعدد قرآن كريم كه علماي اهل سنت هم مراد از آن را تطهير از هر پليدي براي حضرت فاطمه (س)، اميرالمومنين و حسنين (ع) ميدانند را تاييد ميكنند اما هنوز به خوبي اين آيات و روايات بازخواني نشده است، وگرنه دچار چنين انحرافاتي در بيان شخصيت واقعي معصومين نميشديم.
عضو شوراي مركزي مجمع محققين و مدرسين حوزهي علميهي قم در ادامه افزود: پرداختن به معناي واژهي تطهير، فرصت مناسبتري ميطلبد اما به طور اجمال بايد گفت مراد از مفهوم تطهير، پاكي از نجاسات عادي نيست كه خداوند رجس و پليدي را براي كساني قرار ميدهد كه اهل تعقل نيستند يا قرآن در جاي ديگر ميفرمايد آنها اهل ايمان نيستند، پس خداوند در قرآن، اهل ايمان را همان اهل انديشه و تعقل ميداند و بيعقل را رجس و پليدي ميشمارد. بنابراين در اين آيات شريفه، خداوند ميخواسته است بيفكري را از اين خاندان دور كند. از سوي ديگر شرك مظهر پليدي است و در نتيجه ميتوان گفت اگر انسان موحد محض شد از لحاظ عقلي تنها خداوند را قدرت برتر هستي ميداند و اين همان معناي توحيد ذاتي و عملي است كه در شخصيتي چون فاطمه (س) تجلي مييابد و حضور اجتماعي او نيز حضوري توحيدي ميشود.
وي با اشاره به آياتي از قرآن كريم اضافه كرد: قرآن ميفرمايد فقط مطهرين قرآن را درك ميكنند پس فاطمه (س) حقيقت قرآن و بيان كنندهي قرآن واقعي است. هيچ بشري جز پيامبر، حضرت علي (ع)، فاطمه (س) و فرزندان او كه 14 معصوماند در جامعهي بشري، تجلي واقعي قرآن نخواهند بود. شخصيت فاطمه (س) تمسك واقعي به قرآن كريم است.
انتهاي پيام
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]