واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سينما - آن روزها شادتر بوديم
سينما - آن روزها شادتر بوديم
گيلبرت كروز/ترجمه آرش فرحزاد: سيدني پولاك كارگردان نامدار آمريكايي كه چند روز پيش درگذشت، رابطه خاصي با رابرت ردفورد داشت. ردفورد در هفت فيلم پولاك از جمله «خارج از آفريقا»، «آن طور كه ما بوديم» و «سه روز كندور» به ايفاي نقش پرداخت. ردفورد در گفتوگو با تايم در مورد اين دوست قديمي و 73 سالهاش كه بر اثر سرطان درگذشت، صحبت كرده است.
چه مدت يكديگر را ميشناختيد؟
48 سال كه تقريبا نيم قرن ميشود. اولين بار سر صحنه يك فيلم در سال 1960 با هم ملاقات كرديم؛ فيلمي مستقل و سياه و سفيد كه با بودجهاي ناچيز ساخته ميشد به نام «غنيمت جنگي». هر دو بازيگر اين فيلم بوديم و اولين تجربه بازيگري من به شمار ميآمد. در همان فيلم بود كه رابطه ما نزديك شد. ما در مورد بسياري از نكات فيلمسازي اتفاقنظر داشتيم.
چه چيزي در پولاك تو را جذب همكاري با او ميكرد؟
پولاك از اينديانا آمده بود و علاقه زيادي به فرهنگ عامه داشت. او آنقدر باهوش بود كه به خوبي سليقه مردم را درك و از روشهاي مختلف از آن استفاده ميكرد. پولاك استعداد زيادي نيز در كار تجاري داشت و به همين دليل هميشه با ستارهها كار ميكرد. او در جامعهاي رشد كرد كه ستارگان نقشي بسيار مهم و تعيينكننده داشتند. او هميشه به من ميگفت: زماني كه كوچكتر بودم خيلي علاقه داشتم تا فيلمهاي ناتالي وود و جودي گارلند را ببينم. پولاك اين مسير را انتخاب كرد و به نظر من موفق هم بود.
پولاك مانند شما هم بازيگر بود، هم كارگردان و هم تهيهكننده آيا او واقعا از داشتن اين همه نقش لذت ميبرد؟
فكر ميكنم پولاك هميشه علاقه داشت كه روزي تهيهكننده شود. او در سالهاي آخر توانست در اين مسير قرار بگيرد و دليل آن هم شايد خسته شدنش از كارگرداني بود. زماني كه ما بهترين روزهايمان را در صنعت فيلمسازي ميگذرانديم اين صنعت تفاوتي اساسي با امروزش داشت. اگر ما امروز ميخواستيم كارمان را با هم آغاز كنيم ديگر فيلمهاي كمدي كه در كنار هم در دهههاي 60، 70 و 80 ساختيم را نميتوانستيم بسازيم. به اين دليل كه تقاضاي بازار تغيير كرده است. سيدني علاقه زيادي داشت تا همه چيز را تحت كنترل خود داشته باشد و بر همين اساس تهيهكنندگي نقش مورد علاقهاش بود. مسير من با او از اين زمان تغيير كرد و من بيشتر به سمت فيلمهاي مستقل جذب شدم. البته رابطه نزديكمان را همچنان حفظ ميكرديم و هر دو خانواده زمان زيادي را در كنار هم گذراندند.
سيدني پولاك حتي به عنوان كارگردان هم كارهاي بزرگي در كنار آنتوني مينگلا انجام داد. «آقاي ريپلي با استعداد» و «كوهستان سرد» از بهترين فيلمهايي بودند كه اين دو در كنار هم ساختند. شما هيچ وقت تلاش نكرديد كه سيدني را به توليد فيلمهاي مستقل ترغيب كنيد؟
علاقه و اشتياق سيدني به توليد فيلم تجاري بود. كارنامه او نشان ميدهد كه فيلمهاي بلندش با حضور ستارگان نامدار موفقيت بيشتري كسب ميكرد. چرا نبايد اجازه دهيم هر فردي در هر زمينهاي كه علاقه و استعداد دارد، فيلم بسازد؟
در اين سالهاي آخر صحبتي از اين نميكرديد كه از سال 1960 تاكنون چه مسيري را پشت سر گذاشتيد؟
در اين ماههاي آخر كه به ديدار سيدني ميرفتم به او ميگفتم كه «ميداني سيدني آن سالها سرزندهتر و طنازتر از امروز بودم. آن روزها بيشتر به ما خوش ميگذشت. كارهاي بديع انجام ميداديم و از هر اقتباسي كناره ميگرفتيم.» كارهاي بديع و ابتكاري طنز بيشتري در خود دارد. خودم كه از آن فيلمها بيشتر لذت ميبردم اما سيدني را نميدانم.
منبع: تايم
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]