واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ورزش - شانزده مدعي، يك جام
ورزش - شانزده مدعي، يك جام
مينا شرفي : در جامهاي جهاني اصولا شاهد قهرماني تيمهاي مدعي هستيم، اما در جام ملتهاي اروپا ممكن است هر اتفاقي بيفتد. چهار سال پيش بود كه يونان در عين ناباوري همگان قهرمان اروپا لقب گرفت يا در سال 1992 دانماركي كه به جاي يك تيم ديگر به جام ملتهاي اروپا راه يافت در نهايت قهرمان شد. اين در حالي است كه اتحاد جماهير شوروي سابق و اسپانيا تنها عنوان قهرماني ملي خود را در يورو به دست آوردهاند. چك هم در قالب چكسلواكي در سال 1976 با شكست دادن آلمان غربي در ضربات پنالتي قهرمان شد. تنها در آن دوره بود كه سرنوشت قهرمان با ضربات پنالتي مشخص شد. اكنون در شرايطي كه از ايتاليا، آلمان، فرانسه، پرتغال و حتي اسپانيا به عنوان شانسهاي كسب عنوان قهرماني ياد ميشود، اما آيا به قطعيت ميتوان گفت كه روماني، تركيه و حتي يونان نميتوانند در فينال 29 ژوئن جام قهرماني را بالاي سر ببرند؟
همه مدعي هستند
در دهه هشتاد شاهد بهترين و جذابترين دورههاي جام ملتهاي اروپا بوديم و هيچكس نميتواند قهرمانيهاي آلمان غربي، فرانسه و هلند را در آن سالها زير سوال ببرد. پس از آن زمان تاكنون يورو تحت تاثير جهاني شدن و ليگ قهرمانان اروپا تاثير و جذابيتهاي قبلي خود را از دست داده است، اما پس از جام جهاني بدون شك جام ملتهاي اروپا بهترين و بزرگترين تورنمنت فوتبال در جهان است. در شرايطي كه در جام جهاني بسياري از تيمهاي درجه دو جواز حضور در رقابتها را كسب ميكنند در جام ملتهاي اروپا مجموعهاي از بهترينهاي اروپا گردهم ميآيند. يكي از فاكتورهايي كه حدس زدن در مورد قهرمان يوروي مدرن را بيش از پيش دشوار ميكند حضور شانزده تيم درجه يك در قالب چهار گروه است. در اينجا ديگر خبري از ترينيداد و توباگو و كاستاريكا نيست. ضعيفترين تيمهاي يورو 2008 اتريش و سوئيس هستند، البته بازي كردن در خانه يك مزيت بزرگ براي آنها محسوب ميشود، بنابراين نبايد آنها را ناديده گرفت. يوآخيم لو مربي تيمملي آلمان در خصوص پيچيدگيهاي اين جام ميگويد: «يورو 2008 سختترين تورنمنت براي ما خواهد بود. همه تيمها در يك سطح هستند. به نظر من هر تيمي ميتواند تيم ديگر را شكست دهد، اما ما يك تيم منسجم و بابرنامه هستيم كه بهخوبي روي سيستم بازيمان كار كردهايم.» يا كاراگونيس هافبك يونان مدعي است: «من مطمئنم كه همه حريفانمان تكاليف خود را بهخوبي انجام دادهاند اما ما هم تيم بسيار قدرتمندي داريم.» در اين شرايط تنها يك پيشبيني قطعي ميتوان در مورد سرنوشت يورو 2008 كرد و آن اين است كه انگليس قهرمان اين تورنمنت نميشود. در حقيقت شگفتي بزرگ يورو 2008 پيش از شروع اين مسابقات رقم خورد و انگليس، مهد فوتبال در رسيدن به رقابتهاي اتريش و سوئيس بازماند. شگفتي بزرگ بعدي حذف يكي از تيمهاي فرانسه، هلند و ايتاليا در مرحله گروهي خواهد بود. هريك از اين تيمها ميتوانند يكي از تيمهاي حاضر در فينال باشند اما در گروه C كه روماني هم حضور دارد وضعيت براي اين چهار تيم بسيار دشوار خواهد بود. فيناليستهاي جام جهاني 2006 در زوريخ بازي نهايي گروه خود را انجام خواهند داد اما حتي اگر هر دو تيم جواز حضور در مرحله بعد را دريافت كنند شاهد تكرار فينال برلين در 29 ژوئن نخواهيم بود.
شانس ايتالياييها
اين احتمال وجود دارد كه ايتاليا در اين جام موفقتر از فرانسه باشد. آنها قهرمان جهان هستند و از سال 1968 تاكنون موفق به كسب جام قهرماني اروپا نشدهاند، در عين حال آنها عزم خود را جزم كردهاند كه موفقيت فرانسه در جام جهاني 1998 و يورو 2000 را اينبار به نام ايتالياييها ثبت كنند. انتقام فينال 2000 روتردام هم ديگر انگيزه بزرگ لاجورديپوشان است. ايتاليا تجربه و انگيزه لازم براي موفقيت در اين جام را دارد و در عين حال آنها از بهترين دروازهبان جام يعني جيجي بوفون هم بهره ميگيرند و با توجه به انديشههاي روبرتو دونادوني كه برخلاف ليپي چندان تدافعي نيست ميتوان ايتاليا را يكي از مدعيان اصلي اين جام دانست. برخلاف ايتاليا و فرانسه هلند شانس چنداني براي پشتسر گذاشتن گروه C ندارد. فوتبال هلند در حال حاضر در بحران به سر ميبرد چراكه ماركو فانباستن واقعا نميداند چگونه بايد از استعدادهايي كه دارد استفاده كند. نشاندن رودفن نيستلروي روي نيمكت دليلي بر اين مدعاست. در حاليكه انتظار زيادي از هلند نميرود فشارها و انتظارات از اين تيم هم بسيار كم است و شايد اين مسئله مزيتي بزرگ براي آنها باشد.
ديگر تيمهاي مدعي عبارتند از: پرتغالي كه در دوره قبلي به فينال رسيد، اسپانيا كه هميشه مدعي است اما هيچگاه به جايي نميرسد و كرواسي و آلمان. روي كاغذ اسپانيا حرف زيادي براي گفتن دارد. با ايكر كاسياس در درون دروازه، سسك فابرگاس در ميانه ميدان و فرناندو تورس در خط حمله اسپانيا تيمي شكستناپذير به نظر ميرسد. البته در واقعيت قهرمان شدن اسپانيا شگفتانگيزتر از قهرماني يونان خواهد بود. شانس قهرماني پرتغال هم به درخشش ستارهشان كريستيانو رونالدو وابسته است. كريس در فينال ليگ قهرمانان خيلي خسته به نظر ميرسيد و شايد نتواند در سوئيس و اتريش انتظاراتي كه از او ميرود را برآورده سازد. تنها مشكل كرواسي براي پيشروي در جام شايد مشكل گلزني در غياب ادواردو داسيلوا باشد. آنها بدون شك در صعود از گروه خود به مشكلي برنخواهند خورد. با توجه به قرعهكشي اين احتمال وجود دارد كه آلمان يكي از دو پاي فينال در وين باشد. در اين تورنمنت هم قرعه آساني به آلمان خورده؛ آنها پس از صعود به دور دوم از بين تركيه، چك، سوئيس، پرتغال و كرواسي بايد براي رسيدن به فينال با دو تيم از اين تيمها بازي كنند. آنها تا فينال با ايتاليا، فرانسه يا هلند برخورد نخواهند كرد. اين در حالي است كه آلمانها عملا در خانه بازي ميكنند. يوآخيم لو ميگويد: «ما دو سال است كه خودمان را براي اين تورنمنت آماده ميكنيم. ما واقعا براي اين رقابتها آماده هستيم. دوست دارم همين الان اين رقابتها آغاز شود.» اگر در اين جام اتفاقات عجيب و غريب نيفتد ميتوان حدس زد كه آلمان و ايتاليا فينال 29 ژوئن را برگزار كنند و شايد اينبار نوبت ايتاليا باشد كه پس از چهل سال بر بام فوتبال اروپا بايستد.
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]