واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: در نشست «ويژگيهاي شخصيتي و رهبري امام خميني(ره)» در حسينيه شيعيان دالان داكا عنوان شد:زندگي، عرفان و شجاعت امام(ره) ريشه در تبعيت او از قرآن و سيره معصومين (ع) داشت
گروه خبرنگاران افتخاري / دكتر سيد محمد رضا هاشمي: زندگي، عرفان و شجاعت امام (ره) به عنوان عبد صالح و كسي كه شايد بيش از ديگران در عصر حاضر به باريتعالي نزديك بود، ريشه در تبعيت ايشان از قرآن و سيره معصومين (ع) داشت.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در داكا، در اين مراسم كه از سوي هيأت امناي حسينيه دالان و شيعيان منطقه و با شركت گسترده آنان برگزار شده بود پس از اقامه نماز و مناجات، فيلم مستند دوبله شده توسط توسط رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در داكا درباره زندگي مبارزاتي، علمي و فداكاريهايي كه آن حضرت براي تحقق آرزوهاي ديرينه امت و وقوع انقلاب اسلامي بود، براي حضار پخش شد.
اين فيلم مروري داشت بر نحوه شكلگيري انقلاب اسلامي و زندگي و مبارزات امام در مخالفت با كفر و ضديت با اسلام و آگاهي ايشان از توطئههاي مختلف جهان براي حذف اسلام در بلاد و مسلمين؛ نمايش رهبري خردمندانه امام از خرداد سال 1342 تا پيروزي انقلاب اسلامي و هدايت كشتي انقلاب تا سال 1368 هجري شمسي از ديگر بخشهاي به تصوير كشيده شده در اين فيلم بود.
بخش پاياني فيلم نيز درباره روزهاي پاياني عمر با بركت امام و ارتحال ايشان و مراسم به خاك سپاري و بازتاب آن در ميان مردم به تصوير كشيده بود.
اين براي نخستين بار است كه اجازه پخش فيلم در اين مركز ديني صادر ميشود و آنهم به خاطر نقش بيبديل امام خميني(ره) در ارتقاي بينش مسلمانان و نيز پيگيريهاي مكرر رايزني و ديگر شخصيتها و دوستداران حضرت امام خميني(ره) و موافقت هيأت امنا با اين عمل بود.
سپس آياتي چند از كلامالله مجيد تلاوت شود و پس از آن مجري برنامه گوشههايي از وصيتنامه سياسي ـ الهي امام (ره) كه توسط رايزني به بنگالي منتشر شده است، براي حضار خواند.
بنابر اينگزارش، سيد «آفتاب نقوي» امام جمعه حسينيه ميرپور نخستين سخنران مراسم بود كه ضمن تسليت مصيبت ارتحال امام و گراميداشت خاطره ايشان گفت: پيروزي ملت ايران حاصل تقليد و تبعيت مردم ايران از مرجع تقليدشان بود كه آن را در در مقاطع مختلف بروز دادند.
سخنران در همين ارتباط اعلام حكومت نظامي توسط رژيم شاه در21 بهمن 1357 و لغو آن به دستور امام خميني(ره) و تبعيت مردم از اين دستور را نمونهاي از اين تبعيت پيروزيآور دانست كه همه مردم، پير و جوان، زن و مرد به خيابانها ريختند و اگرچه برخي از آنان مصدوم و يا شهيد شدند ولي با تبعيت از امام خود به پيروزي رسيدند و نتيجه آن نيز سرنگوني رژيم سلطنتي و برقراري حكومت اسلامي شد.
دومين سخنران حجتالاسلام «نقي امام»، امام جمعه مسجد شيعيان محمدپور بود كه در سخناني به بيان ديدگاههاي نوين امام كه با نطريات ديگر مراجع متفاوت بود، پرداخت و تصريح كرد: طبق نظر حضرت امام (ره) نظر اكثريت مردم در مورد انتخابات ملاك است و جمهوريت حاصل تصميمگيري مردم است.
وي، مخالفت امام با نظام دوقطبي حاكم بر جهان از ديگر ويژگيهاي متفاوت امام دانست و گفت: ايشان نظام دوقطبي را قبول نداشتند و به دليل عدم قبول جدايي دين از سياست، اسلام و جهان اسلام را قطب مهمي در دنياي سياست و تصميمگيري به شمار ميآوردند.
نقي امام با تأكيد بر نقش آگاهي مردم تصريح كرد: برنامههاي مجلس جمهوري اسلامي ايران براي همگان پخش ميشود و مردم مستقيما در جريان امور قرار ميگيرند و حتي اقليتهاي ديني مسيحي، كليمي و زرتشتي داراي نماينده هستند.
سخنران با تأكيد بر نقش مهم حضرت امام (ره) در دفاع مقدس گفت: طبق نظر امام دفاع از كشور و اسلام وظيفه ملت است و شكست يا پيروزي فرع بر قضيه است و لذا معتقد بود حتي يك وجب از خاك كشور اسلامي نبايد در دست متجاوزان باشد.
سخنران در ارتباط با شيوه حكومتي مورد نظر امام ابراز كرد: نظام سلطنتي موروثي مورد تأييد امام نبود و ايشان جمهوري اسلامي را به جاي آن مستقر كرد و در اين نظام نيز هرگز هيچ منصبي به فرزند خود نداد و به همين دليل او مورد پذيرش مردم بود و همگان گوش به فرمان او بودند.
سومين سخنران اين نشست، دكتر «محمدرضا هاشمي» رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در داكا بود.
وي در ابتدا از مسئولان برگزاري اين مراسم و به ويژه هيأت امناي حسينيه دالان تشكر كرد كه اجازه دادند هم مراسم برگزار شود و هم فيلم مستند ارتحال حضرت امام براي همگان به نمايش گذاشته شود.
رايزن فرهنگي ايران در داكا سپس به تبيين برخي ويژگيهاي شخصيتي و رهبري امام خميني(ره) پرداخت و با بيان اين كه يكي از مهمترين ويژگيهاي حضرت امام شخصيت كاريزماتيك ايشان بود، گفت: كاريزما جذابيتي است پُر نفوذ كه در مردم شور و اشتياق بيحد و حصر ايجاد ميكند و اين شور و اشتياق و عشق و دلدادگي مردم نسبت به امام در شكلگيري و ادامه انقلاب اسلامي نقشي بس شگرف داشت و در مراسم ارتحال نيز همانگونه كه در فيلم ديده شد، به خوبي نمايان بود.
دكتر هاشمي سپس ضمن عنوان كردن دو واژه قرآني «روح الله» و «بقيت الله» درباره آن حضرت گفت: او «روح الله» بود زيرا به كالبد فسرده مسلمانان ايران دميد و و آنان را زنده كرد و «بقيت الله» بود زيرا ذخيره الهي براي قرن بيستم بود تا مسلمانان را درس بدهد.
رايزن فرهنگي ايران در داكا افزود: «آقا روح الله» كه نامش در كُنج مدرسهها و حوزهها محصور بود، سقف كوتاه حوزهها و مدرسهها و شهرها و روستاهاي ايران را شكافت و نامش قلمرو ايران را درنورديد و از كشورهاي اسلامي نيز فراتر رفت و عنوان «امام خميني» را يافت.
سخنران در پايان خطاب به جوانان حاضر در مراسم گفت: وصيت امام خميني(ره) به جوانان بازگشت به هويت اسلامي و خودباوري بوده است و لذا بايد از همين راه به سربلندي دست يافت.
براساس اينگزارش، «فرازنده» سفير جمهوري اسلامي ايران در بنگلادش به ايراد سخن پرداخت و ضمن تشكر از برگزار كنندگان مراسم و حضار، گفت: همراهي شما و عزاداري شما نشانه همبستگي و اخوت ديني شما با عزاداران ميليوني نوزدهمين سالگرد رحلت حضرت امام(ره) در ايران است.
ايشان سفر دنيا و آمادگي براي جهان باقي را از الطاف الهي به بندگان دانست و گفت: زندگي، عرفان و شجاعت امام (ره) به عنوان عبد صالح و كسي كه شايد بيش از ديگران در عصر حاضر به باري تعالي نزديك بود، ريشه در تبعيت ايشان از قرآن و سيره معصومين (ع) داشت و لذا ايشان چراغ هدايت و يكي از الطاف الهي به شمار ميرود.
سفير ايران در داكا در ارتباط با شرايط جهاني در زمان انقلب گفت: امام در شرايطي سكان انقلاب را به دست گرفت كه استكبار در نهايت قدرت و مسلمانان در حضيض ذلت و وابستگي به فرهنگ منحط غرب بودند و در اين شرايط امام به عنوان موساي قرن بيستم معادلات استكبار و فرعونيان زمان را بر هم ريخت و ما شاهد سقوط سلطنت شاه در ايران بوديم و در خارج از مرزهاي ايران هم تأثيرات افكار امام را به عينه ديدهايم به ويژه در جنگ سي و سه روزه كه منجر به شكستن اسوه شكستناپذيري اسرائيل به دست حزب الله شد.
فرازنده با اشاره به اهميت معنويت گفت: دغدغه مسلمانان نيازهاي مادي و دنيايي نيست بلكه اعتقاد و آخرت است و دليل ان اين است كه حتي فقيرترين مسلمان هم حاضر نيست دين و اعتقاد خود را با ماديات عوض كند و لذا حضرت امام پس از پيروزي فرمودند امروز دنيا تشنه فرهنگ اسلام ناب محمدي (ص) است و مقام معظم رهبري فرمودند قرن بيست و يكم، قرن اسلام است و اين واقعيت را به صورت رشد سريع اسلامگرايي در جهان ميبينيم به گونهاي كه مفسّر خبري بيبيسي از آمادگي جهان براي پذيرش اسلام به طور كامل و سراسري خبر ميدهد.
فرازنده رمز پيروزي انقلاب را وحدت مردم و توحيد كلمه و رهبري حضرت امام دانست كه به حق فرمان ميداد و به طور طبيعي مورد پذيرش واقعي مردم قرار ميگرفت و لذا ديديم كه مردم چگونه در غم فقدان آن رهبر بزرگ به سوگواري نشستند.
سخنران بعدي حجتالاسلام «زيدي» امام جماعت و جمعه حسينيه دالان بود كه با اشاره به آيه «انّ صلاتي و نُسُكي و محياي و مماتي لله ربّ العالمين» گفت: اگر همه زندگي و مرگ ما در راه خدا باشد ديگر پيروزي يا شكست در آن مهم نيست و كليه اولياي خدا و حضرت امام خميني(ره) در طول ساليان عمر با بركتشان همين وظيفه را انجام دادهاند و نتيجه هم گرفتهاند و نتايج به دست آمده توسط ملت ايران در طول انقلاب اسلامي نيز به خوبي قابل مشاهده است.
حجتالاسلام زيدي با ذكر خاطرهاي از ديدار با امام در زمان طلبگي و تحصيل در نجف كه 3 دينار خمس مال خود را خدمت امام تقديم كرده و ايشان نصف آن را با دست مباركشان به وي برگرداندند، گفت: امام در نجف هرروز به زيارت اميرالمؤمنين (ع) ميرفتند ولي يك شب به زيارت نرفتند و وقتي از ايشان علت اين امر را جويا شدند ايشان جواب داده بود چون نماينده شاه ايران براي زيارت آمده بود من به زيارت نرفتم و از اين اقدام امام ميتوان استنباط كرد كه ايشان از همان وقت از طاغوت بيزار بوده است.
سخنران پاياني اين مراسم حجتالاسلام «موسويزاده» بود.
ايشان در آغاز سخنان خود ضمن تشكر و تقدير از برگزاري اين مراسم در مهمترين مركز شيعيان در داكا گفت: تبيين ابعاد مختلف زندگي حضرت امام در چنين جلسهاي ممكن نيست و لذا به بررسي برخي از ابعاد مهم شخصيت ايشان پرداخت.
ايشان دشمن شناسي را از مهمترين ويژگيهاي امام دانست كه ملت ايران را با دشمنان خود آشنا كرد و ملت را به مقاومت شجاعانه در برابر دشمن دعوت كرد و حتي در سال 42 كه مأمورين شاه ايشان را از قم به تهران ميبردند و برخي از مأموران هراس داشتند امام به آنها دلداري ميداد و اين نشان شجاعت امام بود.
موسويزاده سپس در تببين نمونههايي از همراهي و كمك خدا به ملت ايران به شكست طرح حمله آمريكا به تهران و آزاد كردن جاسوسان امريكايي از طريق طبس اشاره كرد و همراهي شنهاي بيابان و زمينگير شدن متجاوزان و انهدام تجهيزات آنان را كمك الهي دانست و گفت: فرداي آن روز وقتي تعدادي از مسئولان به محضر امام رسيدند و گفتند گزارش اين واقعه را دادند امام (ره) فرمودند اگر شما خواب بوديد خدا بيدار بود و لطف او شامل حال ملت ايران شد.
موسويزاده در تبيين عدم هراس امام خميني (ره) از دشمن و تشويق ملت ايران به شجاعت گفت: امام بعد از شهادت مطهري در فيضيه فرمودند «ملت ما از شهادت هراسي ندارد، بكشيد ما را ملت ما بيدارتر ميشود» و نتيجه اين سخنان آن بود كه جوانان از امام درخواست ميكردند براي رسيدن به فيض شهادت برايشان دعا كند.
سخنران در ادامه سيل حركت جوانان ايراني به جبهههاي جنگ با عراق براي دفاع از مرزهاي ايران اسلامي و دستيابي به پيروزي را نمونههاي ديگري از شجاعت ايرانيان دانست كه نتيجه سخنان امام خميني (ره) بود كه ميفرمود «ملتي كه نترسد پيروز است».
ايشان در ادامه به گوشهاي از وصيت حضرت امام به جوانان اشاره كرد و گفت: جوانان مسلمان بايد خوب اسلام را بشناسند و آن را سرلوحه برنامههاي خود سازند چرا كه امام فرمود تنها راه نجات انسانها اسلام است و اسلام به ملتها ميآموزد كه چگونه روي پاي خود بايستند.
موسويزاده ضمن گراميداشت ايام سوگواري فاطميه در بخش پاياني سخنان خود گفت: امام خميني(ره) ارادتي خاص نسبت به ائمه به ويژه حضرت زهرا (س) داشتند و هنگام ذكر مصيبت آن بانوي دو عالم در جماران همه ميديدند كه شانه هاي ايشان بر اثر گريستن ميلرزيد.
اين مراسم با ذكر مصيبت به مناسبت ايام شهادت حضرت زهرا (س) و دعا براي شادي روح پرفتوح امام خميني(ره) به پايان رسيد.
در پايان از شركتكنندگان چند صد نفري با غذاي گرم پذيرايي به عمل آمد.
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 394]