واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفتگوي مشروح مهر بافرهاد رهبر/ايجاد دوره دكتري پيوسته در دانشگاه تهران / نحوه تعيين رؤساي دانشكده ها
رئيس دانشگاه تهران در گفتگوي مشروح با خبرگزاري مهر جديدترين سياستهاي آموزشي دانشگاه تهران، نحوه تعيين روساي دانشكده هاي دانشگاه تهران، ديدگاه دانشگاه تهران نسبت به بازنشستگي اساتيد، نحوه ارتباط اين دانشگاه با صنعت و ... را تشريح كرد.
دكتر فرهاد رهبر در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار مهر در حالي كه توجه به نخبگان را يكي از مهمترين برنامه هاي دانشگاه تهران عنوان كرد، گفت: قصد شعار دادن نداريم و فرصت براي عمل مي خواهيم، هرگاه برنامه ها به نتيجه رسيدند به طور حتم نتيجه عمل اعلام خواهد شد. اصولا برنامه هاي دانشگاه در دراز مدت به نتيجه مي رسد و اگر در حال حاضر عنوان شود فقط در حد يك خط (چند كلمه) مي شود اما ممكن است براي نتيجه گرفتن از آن برنامه ها به يك دهه پيگيري نياز داشته باشيم.
سياست جديد آموزشي دانشگاه تهران
رئيس دانشگاه تهران به سياست دانشگاه تهران براي ايجاد دوره هاي دكتري پيوسته اشاره كرد و گفت: اين سياست دانشگاه تهران از رشته بيوتكنولوژي شروع مي شود. بايد علاوه بر تقويت رشته بيوتكنولوژي در دانشگاه تهران در شيوه آموزش آن نيز بازنگري شود به اين تربيت كه دانشجويان از ديپلم تا مقطع دكتري به صورت پيوسته جذب شوند. در صورتي كه اين تجربه در بيوتكنولوژي موفق باشد به اين سمت حركت خواهيم كرد كه جذب دانشجو براي رشته هاي مختلف به صورت پيوسته از ديپلم تا كارشناسي ارشد انجام شود و حتي براي برخي رشته ها كه امكانش وجود دارد دانشجو به صورت پيوسته از ديپلم تا دكتري پذيرش شود.
وظيفه گروههاي دانشگاه تهران براي توسعه رشته اي
وي در خصوص برنامه توسعه رشته هاي دانشگاه تهران به مهر گفت: مديران گروههاي آموزشي موظف هستند برنامه هايي درباره راه اندازي رشته هاي بين رشته اي داشته باشند. هر گروه آموزشي در دانشگاه تهران حداقل يك مورد تدوين رشته بين رشته اي را در دستور كار دارد و شناسايي اين رشته ها با توجه به نيازهاي جامعه انجام مي شود. تدوين سرفصلهاي دروس رشته هاي بين رشته اي نيز توسط اعضاي هيئت علمي صورت مي گيرد و گروههاي آموزشي بايد در اعلام آنها فعال باشند.
نحوه تعيين مديران گروههاي آموزشي دانشگاه تهران
فرهاد رهبر در پاسخ به اين سوال كه "تعيين روساي گروهها و دانشكده ها در دوران رياست وي با برگزاري انتخابات ميان اعضاي هيئت علمي صورت مي گيرد يا اينكه به شكل انتصاب مستقيم از سوي رياست دانشگاه انجام مي شود؟" اظهار داشت: آئين نامه مديريت داخلي دانشگاه در خصوص نحوه تعيين روساي گروههاي آموزشي تصريح مي كند كه اعضاي هيئت علمي گروهها بايد با راي مخفي به انتخاب دو نفر از ميان خودشان اقدام كنند و اين دو نفر را به رئيس دانشگاه معرفي كرده و رئيس دانشگاه نيز يكي را از ميان آن دو به عنوان رئيس گروه منصوب كند.
رئيس دانشگاه تهران افزود: يك سنتي در دانشگاه تهران ايجاد شده كه تصريح مي كند روساي دانشكده ها انتخابي باشند، البته اين موضوع يك سري مسائل و مشكلاتي را در دانشگاه ايجاد كرده است اما همچنان در تعيين روساي دانشكدهها بحث نظرخواهي از اساتيد را خواهيم داشت و سعي مي كنيم افرادي انتخاب شوند كه هم در جمع مقبوليت داشته باشند و هم اينكه بتوانند سياست هاي مدنظر دانشگاه را عملياتي و اجرايي كنند.
بازنشستگي اساتيد
دكتر فرهاد رهبر درباره بحث بازنشستگي استادان دانشگاه تهران نيز به مهر گفت: قانون مي گويد اساتيدي كه بيش از 70 سال سن و 30 سال سابقه خدمت دارند بايد بازنشسته شوند. دانشگاه براي رعايت قانون در موارد اينچنيني موظف مي شود كه حكم قانون را اجرا كند. اجراي اين قانون بحث بازنشستگي استادان را بوجود مي آورد اما به هيچ وجه نمي خواهيم از خدمات استادان دانشگاه محروم بمانيم. دانشگاه از خدمات آن دسته از استاداني كه توانايي تدريس دارند و آنهايي كه در مشاورت دانشگاه موثر واقع مي شوند به طور حتم بهره خواهد برد.
وي افزود: قطعا از تجارب استادان بازنشسته استفاده خواهيم كرد زيرا آنها سرمايه هاي دانشگاه هستند و نمي توان گفت به دليل رسيدن به سن بازنشستگي بايد خانه نشين شوند. به هر ترتيب قانون مي گويد كه ممكن است دانشجو از كلاس درس استادي كه بر طبق قانون در موقعيت بازنشستگي قرار دارد بهره كمتري بگيرد لذا كلاس درس اين استادان را محدود كرده اما در جاي ديگري از آنها استفاده مي كنيم.
آيت الله عميد زنجاني شرايط بازنشستگي ندارد
رئيس دانشگاه تهران در حالي كه بر احترام به استادان تاكيد مي كرد در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد بازنشستگي آيت الله عباسعلي عميد زنجاني عضو هيئت علمي دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران و رئيس پيشين اين دانشگاه گفت: آيت الله عميد زنجاني 70 سال سن دارد اما سابقه وي 30 سال نبوده و مشمول بحث بازنشستگي نيستند.
دستگاهها را بايد متقاعد كرد
دكتر فرهاد رهبر به بحث ارتباط دانشگاه با صنعت و حل مسئله جامعه از طريق دانشگاه و برقراري ارتباط و ايجاد اعتماد بين جامعه و دانشگاه پرداخت و گفت: قراردادهايي ميان دانشگاه تهران با دستگاههاي مختلف از جمله وزارت نفت، وزارت صنايع، پتروشيمي، مخابرات و كشاورزي در شرف انعقاد است. در آن طرف (صنعت و دستگاهها) يك راههايي بسته است كه بايد براي باز كردن راهها تلاش كرد و آنها را متقاعد كرد و نشان داد كه اگر با دانشگاه همكاري كنند ضرر نمي كنند.
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2374]