تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اطاعت خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با معصيت خدا بدبخت نمى‏گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816648608




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حلقه‌اي ناشناخته‌ در اطراف ستاره مرده


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: حلقه‌اي ناشناخته‌ در اطراف ستاره مرده
اين حلقه بايد هنگامي كه مگنتار با درخشش عظيمي فوران كرد به وجود آمده باشد. كه طي ان ، پوسته سطحي شكافته و زبانه‌اي از انرژي ساطع است.
تلسكوپ فضايي اسپيتزر حلقه ناشناخته‌اي را در اطراف بقاياي يك ستاره مرده كشف كرد. چگونگي تشكيل اين حلقه پرسشي است كه پاسخ آن مشخص نيست.
تصاوير تلسكوپ فضايي اسپيتزر حلقه ناشناخته‌اي را در اطراف بقاياي مغناطيسي يك ستاره نشان مي‌دهد. ستاره قبلا در طي انفجاري تكه تكه شده است. بقاياي آن كه SGR 1900+14 خوانده مي‌شود، در مجموعه «مگنتار»ها (Magnetar) دسته‌بندي شده‌ است.
مگنتارها هسته‌ ستارگان سنگيني هستند كه دچار انفجار ابرنواختري مي‌شوند،‌ اما‌ بر خلاف بقيه ستارگان مرده به آرامي پرتو X تابش مي‌كنند و ميدان مغناطيسي بسيار قوي‌اي دارند. در واقع مگنتارها ستارگان نوتروني با ميدان‌هاي مغناطيسي بسيار قدرتمند هستند.
حلقه‌ مذكور با ابعاد هفت در سه سال نوري، مسطح و دو بعدي به نظر مي‌رسد اما احتمال سه بعدي بودن آن منتفي نيست. پيش از اين چنين حلقه‌اي در اطراف ستارگان مشاهده نشده بود.
به عقيده دانشمندان اين حلقه بايستي در سال 1998 ، هنگامي كه مگنتار با درخشش عظيمي فوران كرد به وجود آمده باشد. احتمالا در طي اين فرآيند، پوسته سطحي مگنتار شكافته شده و زبانه‌اي از انرژي ساطع شده، كه با پس زدن غبار اطراف، حلقه‌اي از غبار به وجود آورده است.
چيزي بايد عامل روشنايي اين مگنتار باشد وگرنه ما نمي‌توانستيم آن را رصد كنيم. ستاره‌هاي نزديك محتمل‌ترين اجرام براي گرم و روشن كردن غبار هستند و اين نشان مي‌دهد كه مگنتار كه دقيقا در مركز حلقه قرار دارد، متعلق به خوشه‌اي از ستارگان جوان و سنگين است. احتمالا قسمتي از يك منطقه تشكيل ستاره‌هاي سنگين. با مطالعه جرم ستاره‌هاي خوشه شايد بتوان جرم ستاره مولد مگنتار را برآورد كرد.
حلقه و كره در كيهان بسيار فراوان است. ستاره‌هاي داغ جوان با فوران در قالب حباب‌هايي،‌ غبار اطراف را خميده كرده و اشكال كروي به وجود مي‌آورند.
همچنين،‌ وقتي ستاره‌ها در طي انفجار ابرنواختري مي‌ميرند،‌ بقايايشان در فضا تكه تكه شده و گوي‌هاي كم دوام زيبايي را مي‌سازند كه «باقي‌مانده ابرنواختري» (supernova remnant) ناميده مي‌شوند. حلقه‌ها مي‌توانند در اطراف ستاره‌هاي منفجر شده‌اي تشكيل شوند كه پوسته منبسط شده‌شان، در يك حلقه‌ غبار كه از قبل موجود است نفوذ مي‌كند و باعث برافروختگي و تابش آن مي‌شود. باقي‌مانده ابرنواختر 1987A يكي از اين موارد است.
اما حلقه اطراف SGR 1900+14 جزو هيچ‌ كدام از اين دسته‌ها نيست.
باقي‌مانده‌هاي ابرنواختري و حلقه‌هاي اطراف 1987A پرتو X و امواج راديويي تابش مي‌كنند، اما‌حلقه‌ SGR 1900+14 تنها در طول موج‌هاي خاصي از فروسرخ تابش مي‌كند. ابتدا تصور مي‌شد كه اين حلقه، «پژواك فروسرخ» است. پژواك فروسرخ هنگامي رخ مي‌دهد كه انرژي ساطع شده از يك جرم، در مسير خود غبار را گرم مي‌كند و غبار گرم شده با نور فروسرخ تابش مي‌كند. اما هنگامي كه دانشمندان مجددا به مشاهده SGR 1900+14 پرداختند متوجه شدند كه حلقه حركت نمي‌كند،‌ در حالي‌كه اگر اين يك پژواك ‌بود، حلقه بايد با انتشار انرژي به سمت بيرون گسترش مي‌يافت. مطالعات بيشتر نشان داد كه حلقه احتمالا يك حفره در ابري از غبار است. چنين پديده‌اي بايد در جهان كم‌ياب باشد زيرا تاكنون ديده نشده بود. با اين حال دانشمندان تصميم دارند نمونه‌هاي بيشتري بيابند.
براي ابرنواختر شدن، جرم ستاره بايد از حد مشخصي بيشتر باشد اما‌ هنوز مشخص نيست كه ميزان جرم ستاره اوليه، در تبديل شدن به مگنتار يا ستاره‌ نوتروني مهم است يا خير؟ كشف اين پديده به دانشمندان كمك مي‌كند تا پاسخ اين پرسش را بيابند.
 شنبه 18 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 279]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن