واضح آرشیو وب فارسی:موج: اختصاصيعضو كميسيون اقتصادي مجلس هفتمعدم موفقيت مجلس هفتم به دليل نبود مهندسي قوانين و استراتژي خاص بود
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد صنعت و بازرگاني نبود مهندسي قوانين و استراتژي و عدم پافشاري براي اجراي طرح ها و برنامه ها مهمترين علل شكست مجلس هفتم است.
ايرج نديمي نماينده مجلس هفتم در گفت وگو با خبرنگار موج در خصوص عملكرد مجلس با اعلام اين مطلب اظهار داشت: مجالس شوراي اسلامي به سه پارامتر مجالس قبلي ،عملكرد و انتظارات مردمي همواره مي توانند مورد ارزيابي قرار بگيرند .
وي افزود:نمايندگان مجالس هفتم و هشتم بر خلاف مجالس ديگر با شعارهاي اقتصادي كه در آن رفع گره اقتصادي مردم لحاظ شده بود انتخاب شدند بنابراين ميزان موفقيت مجالس هفتم و هشتم را بايد با برآورده شدن نيازهاي اقتصادي مردم بايد سنجيده شود .
نديمي گفت :مجلس هفتم در ابتداي كار خود ماده 3 برنامه بودجه را كه در راستاي تثبيت نرخ كالا بود را در اولويت قرار داد اما با اتمام دوره فعاليت مجلس نتوانست به اين هدف خود دست پيدا كند .
عضو كميسيون اقتصادي مجلس هفتم ادامه داد:انتخاب اين شعار و برنامه براي مجلس به دليل عدم برنامه ريزي دقيق و كارشناسي و عدم شناخت واقعيات اجتماعي و اقتصادي موجب شد تا اين هدف مجلس به عنوان پاشنه آشيل مجلس هفتم مطرح شود.
وي پرداخت نظام هماهنگ را از ديگر برنامه هاي مجلس هفتم برشمرد كه اجرايي نشده و اذعان داشت:اين طرح در راستاي هماهنگي ميان نظام پرداخت دستمزد و حذف تبعيض عنوان شد كه طولاني كردن روند تصويب اين طرح از سوي مجلس هفتم و ناهماهنگي ميان مجلس و قواي مجريه مي تواند از دلايل عدم اجراي اين طرح باشد كه اين مسائل موجب خودزني مجلس هفتم شد .
نديمي ادامه داد:نبود نگاه جامع اقتصادي از سوي مجلس هفتم ،عدم شناخت ساختارها و ظرفيتهاي اقتصادي ، عدم تعامل مناسب با قوا و جا نكردن سياست از اقصاد منجر شد تا مجلس هفتم در عملكرد خود و اجراي طرح ها وبرنامه هايش با شكست مواجه شود .
عضو كميسيون اقتصادي مجلس هفتم اذعان داشت : مجلس با توجه به تمام ناآشناييهايي كه با وضعيت موجود داشت فكر مي كرد نوشتن چند طرح كه مطابق قانون باشد تنها وظيفه مجلس است .
نماينده مجلس هفتم ادامه داد : استراتژي مجلس هفتم و هشتم اصلاح ساختار اقتصادي كشور بر اساس اقتصاد جهاني است و اين در حاليست كه نمي توان براي ايران بدون ملاحظات سياسي ،اجتماعي ،اقتصادي و فرهنگي و وضع موجود برنامه ريزي كرد .
نديمي در پاسخ به اين سوال كه تا چه ميزان تصميمات مجلس هفتم از سياست زدگي تاثير گرفته است ،گفت :آنچه از گذشته تا حال زمينه بروز مشكلات عمده اي را براي كشور فراهم آورده تاثير پذيري تمامي برنامه ها از سياست بوده تا جايي كه ما در تمامي زمينه و در ابعاد كلان دچار سياست زدگي شده ايم .
نديمي ادامه داد:در برنامه چهارم توسعه اقتصادي برنامه توسعه اقتصادي،اجتماعي و فرهنگي داريم اما قبل از اجراي اين برنامه آنچه در عملكرد ها مورد توجه است ارتباط با مراكز سياسي است .
نماينده مجلس هفتم خاطر نشان كرد: متاسفانه تاثير سياست در مجالس به حدي است كه نمايندگان براي حفظ خود و عدم حذف از صحنه و پيروزي در دوره هاي بعدي انتخابات گاها تصميمات اتخاذ مي كنند كه هيچ ارتباطي با واقعيات و وضع موجود ندارد بنابراين بايد گفت كه سياست در تمامي ابعاد تاثير بسزايي دارد تا جايي كه مي تواند در كارآمدي افراد نيز موثر واقع شود .
وي در پاسخ به اين سوال كه سياست زدگي تا چه ميزان در عدم استيضاح وزير بازرگاني دخالت داشت ،تصريح كرد :عمدتا مباحث نظارتي مجلس با سه هدف ايجاد تحرك در مديريت مديران فعلي فضا سازي براي اتخاد تصميمات جديد وقوانين نو و يا تحقق اهداف فردي و جمعي برخي از نمايندگان كه در اصطحكاك با اهداف كلي است موجب اتخاذ چنين تصميماتي مي شود.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس هفتم در خصوص گفته هايي مبني بر وجود منافع فردي در مطرح شدن استيضاح وزير بازرگاني تصريح كرد: پاسخ اين سوالات را بايد از اهالي فن پرسيد .
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]