واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ابوظبي ميزبان سينماي ايران/نمايش 9 فيلم از مهرجويي، مجيدي، مخملباف و بنياعتماد در امارات
اداره فرهنگ و ميراث ابوظبي در برنامه يكماهه تابستاني خود 9 فيلم از سينماي ايران را در كنار فيلمهايي از سينماي ايتاليا در تعطيلات آخر هفته ماه ژوئن براي علاقمندان به نمايش ميگذارد.
به گزارش خبرنگار مهر، ميدل ايست آنلاين اعلام كرد اين برنامه كه از هفته آينده آغاز ميشود و روزهاي پنجشنبه تا شنبه به سينماي هنري ايران و آثار فيلمسازاني چون داريوش مهرجويي، مجيد مجيدي و خانواده مخملباف و يكشنبهها به شاهكارهاي متفاوت سينماي نئورئاليست ايتاليا اختصاص دارد.
برنامه نمايش فيلمهاي ايران و ايتاليا در امارات متحده عربي بخشي از اهداف اداره فرهنگ و ميراث ابوظبي براي تاكيد براي سينماي معاصر و تاريخي دنياست كه راهي براي نمايش در مجتمعهاي بزرگ سينمايي اين كشور عربي پيدا نميكنند. مسئولان فرهنگي ابوظبي قصد دارند در برنامههاي خود فيلمهاي پيچيده و آگاهيبخش اجتماعي به نمايش بگذارند.
رنگ خدا
در اين برنامه روزهاي پنجشنبه تا شنبه 23 تا 25 خرداد به ترتيب فيلمهاي سينمايي "ليلا" ساخته داريوش مهرجويي، "رنگ خدا" مجيد مجيدي و "هنرپيشه" به كارگرداني محسن مخملباف و از 30 خرداد تا اول تيرماه به ترتيب "تخته سياه" سميرا مخملباف، "درخت گلابي" مهرجويي و "گبه" مخملباف به نمايش درخواهد آمد.
پايانبخش اين برنامه هم نمايش فيلمهاي سينمايي "چند روز بعد" ساخته نيكي كريمي، "خونبازي" رخشان بنياعتماد و "آتشبس" به كارگرداني تهمينه ميلاني است كه به ترتيب روزهاي پنجشنبه ششم تا شنبه هشتم تيرماه براي علاقمندان به سينماي ايران در ابوظبي روي پرده ميرود.
نويسنده ميدل ايست آنلاين در تحليلي بر سينماي ايران از هنر هفتم در كشور ما با عنوان "طعم بهشت" ياد كرده و افزوده است: امروز بسياري از منتقدان سينماي هنري ايران را يكي از مهمترين سينماهاي ملي در دنيا ميدانند و حركت آن را در دهههاي اخير با سينماي نئورئاليست ايتاليا مقايسه ميكنند.
سينماي ايران كه از اواخر دهه 80 ميلادي حركت رو به پيشرفت خود را آغاز كرده بود، سال 1997 با بردن برترين جوايز جشنوارههاي معتبر كن، لوكارنو و مونترال به نقطه اوج نمادين رسيد. اين سينما در يكي دو دهه اخير بيش از 300 جايزه از جشنوارههاي بينالمللي برده و با نامهايي چون عباس كيارستمي در دنيا مطرح شده است.
توليد سالانه سينماي ايران از ميانگين 15 فيلم بلند در سال 1982 به متوسط 52 فيلم در چند سال اخير رسيد و سينماي انديشمند و هنري آن از اواخر دهه 60 با پرداختن به مسائل مهم اجتماعي توجه دنيا را به خود جلب كرد. در اوايل دهه 70 سينماي ايران تحت تاثير سينماي هنري اروپا با آثار كيارستمي، بهرام بيضايي، مهرجويي و امير نادري درخشيد.
فيلمسازان ايراني همچنان با آثار هوشمندانه و برجسته خود مخاطبان سينماي جهان تحت تاثير قرار ميدهند و در فيلمهايشان مسائل واقعي انسانهاي را به تصوير ميكشند.
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]