واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سيدحسن خميني درمراسم سالگرد ارتحال امام(ره): جاي دين و دينداران در پستوها نيست شرط تبعيت از امام ترديدنكردن در حضور دين در عرصه اجتماع و حكومت است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
حجتالاسلام والمسلمين سيد حسن خميني، گفت: حكومتي ارزش دارد كه از آن صالحان باشد و خداوند چنين حكومتي را به واسطهي امام عزيز به مردم ارزاني داشت و صداي او را در پهناي جهان طنينانداز كرد و ذكر خير او را بر زبان ملتها جاري ساخت.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، فرزند يادگار امام راحل كه در مراسم بزرگداشت نوزدهمين سالگرد ارتحال رهبر كبير انقلاب اسلامي در ميان خيل ميليوني زائران و عاشقان بنيانگذار نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران سخن ميگفت، 14 خرداد را روز جانكاهي دانست و اظهار داشت: امروز يكي از تلخترين روزها در ذائقه، جان و فكر مردم شريف ايران و همه آزادگان جهان است. بيشك چه در اين روز و چه در سالهاي بعد بايد بيش از هر زمان ديگري ياد و خاطرهي امام، شهدا و فرزندان امام عظيمالشان آيتالله شهيد سيد مصطفي و مرحوم حاج سيد احمد آقا و همه كساني را كه دلشان براي امام و انقلاب ميتپيد و امروز در ميان ما نيستند، گرامي داشت.
سيد حسن خميني با بيان اينكه امام داراي سجاياي اخلاقي و خصلتهاي والاي بسياري است و هر كس ميتواند ايشان را در قالب يكي از اين سجايا معرفي كند، گفت: شخصيت بزرگوار امام به گونهاي جامعهي امروز ما و جهان كنوني را تحت تاثير قرار داده است كه هر كسي اين توانايي را دارد كه امام را با عنايت به يكي از خصوصيات والاي ايشان مانند منش، تدبير، تقوا، جهانبيني، آشنايي با شرايط جهاني، هوش و ... مورد تحليل قرار دهد.
وي دينداري و دينمداري را وجه ممتاز شخصيت امام دانست و خاطرنشان كرد: همه جهانيان با هر نگاه، طرز فكر و جهانبيني كه دارند جوهره دينداري را به عنوان شاخص امام ميدانند. عنصر دينمداري و دينداري بيترديد يكي از عناصر پررنگ و بيبديل آن شخصيت بزرگ و نوراني است.
يادگار امام با اشاره به ايام فاطميه و شهادت فاطمه زهرا (س)، گفت: بيشك اين شخصيت بزرگ و اين بانوي عظيمالشان اسلام، پرچم، نماد و الگوي دينداري، آزادگي و پايبندي به دين در همه اعصار و جوامع است.
حجتالاسلام والمسلمين سيد حسن خميني با تاكيد بر مطالعه آثار رهبر كبير انقلاب اسلامي و عمل به فرامين ايشان، وصيتنامهي الهي – سياسي امام خميني را سفارشي براي امروز، فردا و هميشه تاريخ دانست و با تشريح وجوه دينداري امام از تقيد ديني به عنوان وجه نخست دينداري رهبر كبير انقلاب اسلامي ياد كرد و اظهار داشت: امام در رفتار شخصي خود يك ديندار به تمام معنا بودند. پايبندي امام به مباني، ظواهر ديني و احكام شريعت، امري است كه هيچكس در هيچ دورهاي در اين خصوص ترديد نكرده است.
وي افزود: امام به همه شعائر ديني از واجبات اوليه مانند نماز و روزه گرفته تا واجبات دقيقتر همچون پايبندي به حقوق ملت، تاكيد به راي مردم و احترام به شعور انسانها و تكريم آنان عميقا معتقد بود.
يادگار امام تصريح كرد: هيچكس، هيچوقت از امام غيبت نشنيد. امام هرگز به كسي تهمت نزد و هيچگاه تحت هيچ شرايطي در طول دوران مبارزه دروغ نگفت و كاري نكرد كه هدف، وسيله را توجيه كند. ايشان هميشه ديگران را به حفظ واجبات و ترك محرمات سفارش ميكرد.
وي افزود: امام به آن چيزي عمل و توصيه ميكرد كه با حجت شرعي قطعي كه از ناحيهي حضرت محمد مصطفي (ص) وارد شده بود سازگاري داشته باشد. ايشان هرگز اهل اذكار و وردهايي كه در بازار مكاره امروزه رايج شده، نبود.
يادگار امام با بيان اينكه انساني ميتواند بر زندگي ديگران تاثير بگذارد و محبوب دل مردم باشد كه به اخلاق پايبند باشد، گفت: «منيت» در وجود امام مرده بود. «من» كه سر منشا همه رذائل است به شهادت همگان در وجود امام از بين رفته بود و غضب او جز براي خدا نبود.
سيد حسن خميني، در ادامه به وجه سوم دينداري امام پرداخت و تصريح كرد: جنبهي سوم دينداري امام كه از جنبههاي مهم در بازشناسي انديشههاي امام است، آوردن دين به عرصهي جامعه و ايجاد حكومت اسلامي در عصري بود كه تعبير "دين افيون تودههاست" رواج داشت و دينداران روزگار، دين را امري شخصي ميدانستند و توانايي ارايهي آن را به صورت راهگشا به جامعه نداشتند.
وي اظهار داشت: كار بزرگ امام كه ايشان را كاملا از ساير هم عصرانشان ممتاز ميكند، آوردن دين به عرصهي اجتماع و حكومت و به تبع آن نهادينه كردن احكام شرعي و اخلاق ديني بود.
فرزند يادگار امام با بيان اينكه امام در هر سه حوزهي دينداري ممتاز بود، گفت: امام با هيچ توجيهي هيچ حرامي را بر خود حلال نكرد. هرگز اخلاق را زير پا نگذاشت و با هيچ توجيهي از هدف بزرگ خود يعني آوردن دين به عرصهي جامعه و حكومت، دست برنداشت.
سيد حسن خميني تاكيد كرد: امروز ما در كنار بارگاه امام تنها و تنها به شرطي ميتوانيم صادقانه به امام بگوييم كه رهرو راه او هستيم كه پايبند به هر سه وجه دينداري امام باشيم هم پايبندي خود را به احكام الهي و ظواهر دين و اخلاق ديني حفظ كنيم و هم اعتقاد راسخ به حكومت دين در جامعه داشته باشيم.
وي با بيان اينكه ظواهر دين به اين معني نيست كه آنها را كنار بگذاريم بلكه به اين معنا است كه اين ظواهر براي دينداري كافي نيستند، گفت: معنويتي كه امروز در دنيا معرفي ميشود يك معنويت بيشريعت و از نظر امام باطل است. امام ما آن امامي است كه 70 سال نماز شب خود را ترك نكرد. امام ما آن امامي است كه يك لحظه هم غيبت نكرد. امام بزرگ بود و با بزرگي خود جامعه بزرگي را دلباخته خود كرد.
حجتالاسلام والمسلمين سيد حسن خميني با بيان اينكه امروز به شرطي ميتوانيم ادعا كنيم تابع امام هستيم كه نسبت به حضور دين در عرصهي اجتماع و حكومت ترديد نكنيم، تاكيد كرد: جاي دين و دينداران در پستوها نيست. نماد دينداري ائمه اطهار (ع)، حضرت فاطمه زهرا (س) و در راس آنها حضرت محمد مصطفي (ص) هستند. اگر پيامبر را مبدا دين بدانيم اولين عارف به او علي (ع) است كه واصل به خدا و عارف عرصه جهاد بود نه عارف بيغولهها.
يادگار امام راحل با اشاره به دعاي حضرت ابراهيم در قرآن كريم كه از خدا ميخواهد "حكم" به او عطا كند و در زمره صالحان قرارش دهد، اظهار داشت: حكومتي ارزش دارد كه از آن صالحان باشد. خداوند اين دعا را حق امام عزيز مستجاب و صداي او را در پهناي جهان طنينانداز كرد. ذكر خير او را در ميان مردم جاري ساخت و انشاءالله او را وارث بهشت قرار داد.
وي در پايان با سپاس از حضور رهبر معظم انقلاب اسلامي، اقشار مختلف مردم از اقصا نقاط كشور، مهمانان خارجي و مسوولان لشگري و كشوري در حرم مطهر، از تلاشهاي همه دستاندركاران برپايي باشكوه مراسم نوزدهمين سالگرد ارتحال امام خميني (ره) قدرداني كرد.
انتهاي پيام
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]