پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848152768
آهني: تمام مواد اتمي ايران تحت نظارت آژانس است
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: آهني: تمام مواد اتمي ايران تحت نظارت آژانس است
جام جم آنلاين: دكتر علي آهني سفير جمهوري اسلامي ايران در پاريس در يك نشست مطبوعاتي با جمعي از نمايندگان رسانه هاي خارجي مقيم فرانسه شركت كرد. وي در اين نشست به تشريح مواضع جمهوري اسلامي ايران در مورد گزارش اخير محمد البرادعي ، مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي ، بسته پيشنهادي ايران و ديگر موضوعات مهم منطقه پرداخت و در پايان نيز به سوالات خبرنگاران حاضر پاسخ داد.
مشروح اين مصاحبه كه چهارشنبه شب توسط بخش مطبوعاتي سفارت جمهوري اسلامي ايران در پاريس در اختيار ايرنا قرار گرفت به شرح زير است:
آهني سفير جمهوري اسلامي ايران در پاريس در اين نشست خبري گفت : در گزارش البرادعي نكات مهمي است كه مورد توجه است.
وي در گزارش خود به بازرسي هاي سرزده اي اشاره كرده است و مي گويد كه در كنار بازرسي هاي معمول آژانس ، از مارس 2007 ميلادي 14 بازرسي سرزده صورت گرفته است .
آهني افزود: در گزارش ضمن اشاره به ماهيت صلح آميز و شفاف برنامه هسته اي ايران اعلام شده است كه هيچ مدركي دال بر انحراف برنامه اتمي ايران به سوي فعاليت هاي نظامي ديده نشده كه اين نكته مهمي از نظر ما است .
وي اضافه كرد: آژانس بين المللي انرژي اتمي در گزارش خود همچنين آورده است كه تمام مواد اتمي ايران در مراكز غني سازي همچنين آبشارهاي نصب شده در ايران تحت نظارت مستمر آژانس قرار دارد و آژانس هر لحظه مي تواند آن ها را كنترل كند. آژانس تاكيد دارد كه پاسخ تمام مسايل حل نشده، داده شده است .
آهني يادآور شد: در ماه اوت ايران توافقي با آژانس منعقد كرد كه بر اساس آن شش مورد ابهامي پاسخ داده نشده بايد پاسخ داده شود كه اين كار صورت گرفت و اين گزارش در همين ارتباط به همكاري جدي ايران و به اين امر كه ايران امكان دسترسي براي بازرسان آژانس به تاسيسات و افراد را فراهم كرده است ، اذعان دارد.
آمريكايي ها ميخواهند مجازات ها عليه ايران را تشديد كنند. اين كه واكنش كشورهاي اروپايي ، روسيه و چين چه خواهد بود مسلم آن است كه الزاما در مسير آمريكا نخواهند بود. خصوصا روسيه و چين.
وي افزود: اين گزارش همچنين اشاره دارد كه تمام مواد UF6 (هگزافلورور اورانيوم) توليدي در اصفهان تحت كنترل آژانس قرار دارد و ايران دسترسي آژانس به گزارش حسابرسي در مورد مواد و فعاليت هاي اظهار شده خود را فراهم آورده است و از اين رو آژانس امكان تاييد و بررسي عدم انحراف مواد هسته اي اظهار شده را داشته است.
سفير ايران در پاريس گفت : بعد از پاسخ به شش سوال مورد نظر آژانس و تاييد ماهيت صلح آميز برنامه هسته اي ايران از سوي آژانس و بررسي و نظارت آژانس ، فعاليت هاي هسته اي ايران در چارچوب ان پي تي و موافقتنامه جامع پادمان قرار دارد و ديگر نه ابهامي و نه نگراني در مورد برنامه هسته اي ايران نبايد وجود داشته باشد.
وي تصريح كرد: در نتيجه اجراي موافقتنامه جامع پادمان آژانس در ايران اين آژانس بايد روال عادي خود را از سرگيرد و موضوع هسته اي ايران در دستور كارعادي قرار گيرد.
آهني با اشاره به برخي اتهامات وارده گفت : اتهامات برخي كشورها به ويژه آمريكا بدون پايه و اساس است . در حالي كه بررسي اين اتهامات در چارچوب شش مساله مورد اشاره نبود اما ايران يك بار ديگر براي نمايش حسن نيت خود و تمايل به همكاري حاضر شد مدارك مربوط به اين اتهامات را مورد مطالعه قرار دهد و ارزيابي خود را به آژانس اعلام كند.
وي اظهار داشت : اما كشورهايي كه اين مدارك را در اختيار آژانس گذاشتند حاضر نيستند به آژانس اعتماد كنند و تمام مدارك و اطلاعات مورد ادعا را در اختيار آژانس قرار نداده اند.اين يك مساله مهم است زيرا تا زماني كه آژانس اجازه نيافته باشد اين مدارك را در اختيار ايران بگذارد چگونه از تهران مي توان انتظار داشت به اين سوالات پاسخ دهد.
وي اضافه كرد: با اين حال ايران اين مسايل ادعايي را مورد بررسي قرار داد و در 23 مه ارزيابي و پاسخ خود را در اختيار آژانس گذاشت .
آهني با تاكيد گفت : از اين پس طول دادن موضوع هسته اي ايران و مانع شدن از آژانس در بررسي موضوع هسته اي ايران به عنوان يك موضوع عادي بر اساس مفاد موافقتنامه جامع پادمان و فعاليت آژانس امري سياسي و غيرقابل قبول است كه موجب وارد آمدن خدشه به اعتبار آژانس مي شود.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران همواره تاكيد كرده كه موضوع اتمي ايران بايد در سطح آژانس يعني تنها ارگان ذي صلاح وابسته به سازمان ملل متحد و همچنين به دور از هرگونه تهديد و فشارهاي سياسي بررسي و حل و فصل شود.
سفير جمهوري اسلامي ايران همچنين دربخش ديگري از اين نشست به بسته پيشنهادي ايران اشاره كرد و گفت : بسته پيبشنهادي ايران در قالب پارادايم هاي مشتركي شامل مسايل سياسي ، موضوعات اقتصادي و هسته اي همچنين امنيت انرژي تهيه شده است .
وي گفت : جمهوري اسلامي ايران معتقد است كه در قالب بسته پيشنهادي ايران بررسي و كمك به حل شمار زيادي از مسايل منطقه اي و بين المللي در زمينه سياسي و اقتصادي وجود دارد و اين بسته مي تواند فرصت هاي مهمي را براي همكاري هاي سازنده در چارچوب فضاي اعتماد متقابل ايجاد كند.
حزب ا.. گروهي سياسي و نيروي مقاومت در لبنان است كه براي دفاع از اين كشور و مشكلات آن تلاش مي كند.
آهني خاطرنشان ساخت : ايران به عنوان كشوري مسوول در عرصه بين المللي اميدوار است كه بسته پيشنهادي اش به عنوان پايه مذاكرات سازنده قرار گيرد به طوري كه به كشورهاي مختلف امكان دهد تا از حقوق مشروع خود در چارچوب معاهدات بين المللي برخوردار شوند. ما اميدواريم اين بسته پيشنهادي نقشه راهي به منظور حل مشكلات بين المللي از جمله مساله خلع سلاح جهاني ، تقويت مكانيسم هاي بين المللي به ويژه معاهده «ان.پي.تي» و دسترسي كشورها به فناوري هسته اي صلح آميز باشد.
وي با بيان اين كه بسته پيشنهادي ايران مبناي جامع و متنوعي براي مذاكرات و پيشرفت آن مي باشد، افزود: از همين رو جمهوري اسلامي ايران با ارايه اين بسته پيشنهادي عملا اراده جدي خود را براي دنبال كردن مذاكرات و تبادل سازنده بر مبناي احترام و اعتماد متقابل به عنوان منطقي ترين روش حل مسايل و مشكلات بين المللي از جمله موضوع هسته اي ايران نشان داده است.
وي تاكيد كرد: به منظور آغاز مذاكرات مفيد و سازنده ضروري است كه اين امر بدون هيچ پيش شرطي صورت گيرد و مذاكرات در شرايطي برابر و بدور از هر گونه تهديد آغاز شود.
وي در مورد بسته پيشنهادي گروه 1+5 تاييد كرد: خاوير سولانا قرار است بزودي به ايران سفر كند و بسته گروه 1+5 را به مقامات ايراني ارايه كند. ارايه بسته هاي پيشنهادي به طرفين امكان مي دهد تا وارد مرحله مذاكرات جامع به منظور حل مشكلات منطقه اي و بين المللي بشويم.
سفير ايران در مورد تاريخ سفير سولانا به تهران گفت : تاريخ سفر وي در حال تنظيم است و احتمالا طي روزهاي آينده اين سفر انجام خواهد شد.
سفير جمهوري اسلامي ايران در پاريس در خصوص اين سوال كه سولانا پيشنهادات خود را دارد و شما پيشنهادات خود راد، كار به چه شكلي خواهد بود افزود: ما پيشنهادات خود را ارايه كرديم و در انتظار پاسخ مساعد و واكنش گروه 1 + 5 هستيم و بديهي است كه پيشنهادات آنان را نيز بررسي مي كنيم .
وي در خصوص اين كه بسته پيشنهادات ايران شامل چه مواردي است، اظهار داشت : من در اظهارات خود به محورهاي اين بسته اشاره كردم و اين بسته فراتر از موضوع هسته اي است. در اين بسته مباحث ديگري از جمله مباحث منطقه اي ، جهاني ، اقتصاي ، انرژي ، تروريسم ، مهاجرت و مسايل متعددي است كه به اعتقاد ما مي توان در شرايط برابر و با احترام متقابل به بحث و حل آنها پرداخت .
سفير جمهوري اسلامي ايران در مورد اين كه آيا هدف اين پيشنهاد آمريكا است ، گفت : خير اين بسته به سولانا به عنوان نماينده كشورهاي 1 + 5 ارايه شده است. بديهي است كه آمريكا نيز در جمع اين گروه مي باشد.
وي در مورد اين كه اگر بسته پيشنهادي ايران رد شود آيا ايران نيز بسته پيشنهادي گروه 1 + 5 را رد مي كند، پاسخ داد: اميدوارم چنين نشود ما انتظار عكس العمل مثبتي از كشورهاي ياد شده داريم . اگر آن ها پاسخ مثبتي ندهند طبيعي است كه ما نيز همانگونه عمل خواهيم كرد.
آمريكا حاضر نمي شود كه مدارك براي بررسي به ما يا حتي به آژانس داده شود.
آهني در خصوص اين كه ايران با ارايه اين بسته عملا آمادگي خود را براي حل برخي موضوعات با باراك اوباما يا رييس جمهوري آينده آمريكا نشان نداده است ،گفت : اين بسته براي شخصيت خاصي تهيه نشده است . اين پيشنهادات حاوي موضوعات متعددي است كه بين ايران و كشورهاي گروه 1 + 5 قابل بررسي مي باشد.
وي با تاكيد بر حقوق مسلم ايران از جمله مساله غني سازي در جواب به اين پرسش كه اگر 1 + 5 حاضر به مذاكره در صورت تعليق غني سازي حاضر به مذاكره شود شما به آن عمل مي كنيد، پاسخ داد: اگر به اظهارات من دقت كرده باشيد گفتم ورود به مذاكرات بر مبناي انجام بدون هيچ پيش شرطي مي باشد. در نتيجه بايد واقع بين بود. چگونه مي توان در مذاكرات براي حل مشكلات و رسيدن به هدف پيش شرط قرار داد يا از مجازات و تهديد براي پيشبرد مذاكرات استفاده كرد.
سفير ايران در پاريس در مورد عوامل جديد از جمله غني سازي در جاي ديگر ،گفت : ما كاملا باز رفتار كرديم و در اين مورد نيز آماده بررسي هستيم. بحث كنسرسيوم در جاهاي مختلف از جمله ايران نيز قابل بررسي است.
آهني در خصوص اين كه آيا هنوز طرح روسيه روي ميز است و آيا ايران حاضر است غني سازي را در روسيه انجام دهد، گفت : اين طرح هيچ گاه رد نشده است و ما آماده ايم هر طرحي را كه حقوق تعريف شده ما در ان پي تي را رعايت كند بررسي كنيم. اگر حقوق ما رعايت شود ما هر راه حل پيشنهادي را مبني بر اين كه به حقوق ما خدشه وارد نسازد، مورد مطالعه قرار خواهيم داد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد اين كه آيا به طور مثال شما انتظار داريد كه تمام كشورهاي منطقه نظير اسراييل به «ان.پي.تي» بپيوندند و به بازرسي هاي آژانس تن در دهند و اين از نظر شما يك شرط است ، گفت : اين شرط ما نيست ما خواستار تشويق همه كشورها به پيوستن به آژانس هستيم. ما طرفدار فن آوري غير نظامي هسته اي مي باشيم و بديهي است اگر كشوري تحت نظارت آژانس نباشد اين امر نه فقط براي ما براي تمام كشورها موجب نگراني است .
سفير جمهوري اسلامي ايران در پاريس در خصوص برخي موارد ادعايي از سوي آمريكا گفت : براي بررسي اين موارد ادعايي بايد امكان بررسي مدارك را داشت .
وي افزود: اين كار دشواري نيست كه حتي به فرانسه اتهام وارد ساخت كه يك آزمايش هسته اي جديد انجام داده اما بايد بتوان آن را اثبات كرد ولي آمريكا حاضر نمي شود كه مدارك براي بررسي به ما يا حتي به آژانس داده شود.
وي يادآور شد: گروه البرادعي دو الي سه بار به ايران سفر كردند. در اين تماس ها آن ها مداركي را نشان دادند كه به اعتقاد ما ساخت چنين مداركي كار خيلي سختي نيست. آن ها با اين كار مي خواهند مانع از بسته شدن موضوع ايران شوند.
وي تصريح كرد: ما آماده همكاري جدي با آژانس هستيم اما در عين حال بايد حسن نيت داشت و از اين امر سوءاستفاده نكرد. اگر آمريكايي ها صادق بودند بايد مدارك خود را در اختيار آژانس قرار مي دادند.
وي در خصوص اين كه آيا فكر مي كنيد برخي افراد آژانس مانند دوره قبل از حمله آمريكا به عراق با آمريكا همكاري مي كنند، گفت : من نمي خواهم در اين مورد قضاوتي داشته باشم اما همه چيز ممكن است. «شما مي دانيد كه آمريكا فشار سنگيني را بر گروه البرادعي وارد مي آورد تا اجازه ندهد اين موضوع بسته شود».
وي در مورد رفتار اولي هاينونن گفت: رفتار و عكس العمل هاينونن خصوصا در اين مورد سبب تعجب بسياري در اين زمينه شد زيرا وي وارد مرحله اي غيرمعمول در روال آژانس شد به گونه اي كه اعضاي آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز به انتقاد از وي پرداختند. «به نظر ما بايد موقعيت آژانس را رعايت كرد و صادق بود. نبايد اجازه داد اطلاعات آژانس به بيرون درز كند زيرا يكي ازضرورت هاي همكاري صادقانه با آژانس وجود اعتماد به آن است».
وي در مورد اين كه آيا در بسته پيشنهادي ايران به مساله فلسطين نيز اشاره شده است، گفت : فكر مي كنم كه اين موضوع يكي از موضوعات مهم سياسي در منطقه است وما به دنبال حل اين مشكل كه متاسفانه 60 سال به طول انجاميده هستيم . بايد راه حلي براي اين مساله يافت شود.
وي اظهار داشت : در همين راستا است كه ما راه حلي بر اساس همه پرسي ارايه داده ايم . ما معتقديم بايد ميان تمام فلسطيني هاي سرزمين اشغالي چه مسلمان ، چه مسيحي و چه يهودي با حضور تمام فلسطينيان آواره اي كه مايل به بازگشت هستند، يك همه پرسي برگزار شود و نتيجه آن هرچه بود جامعه بين المللي به آن تن در دهد.
وي در خصوص عراق افزود: عراق دولت خود را دارد كه بر اساس قانون و به روش دمكراتيك انتخاب شده است . اين كشور مشكلات داخلي دارد. مشكلاتي نيز با آمريكا دارد. من معتقدم بايد به اين كشور كمك كرد و به گمان ما همسايگان عراق مي توانند در يافتن راه حل براي اين مشكلات كمك كنند.
وي افزود: بايد به عراق كمك كرد تا آن ها حل مشكلات را خود برعهده گيرند از جمله آموزش و آماده سازي نيروهاي انتظامي و ارتش. جالب اين جا است كه در اين زمينه آمريكا حتي حاضر نشده كمكي كند. حضور آن ها بهانه اي براي افزايش خشونت ها شده است و از طرفي آن ها نيز در مبارزه با مخالفان ناتوانند. شما مي دانيد امروز آمريكايي هاي حتي مخالف آن هستند كه پرونده مبارزه با تروريسم در دست دولت عراق باشد زيرا اين موضوعي حساس است كه به آن ها امكان مي دهد مسايل را آن گونه كه خود مي خواهند، پيش ببرند.
آهني در مورد علت عدم ادامه ملاقات با سفير آمريكا در عراق گفت: براي ادامه چنين مذاكراتي بايد حسن نيت داشت اما هر بار خصومت و رفتار آمريكا مانع از ايجاد جو مساعد شده است. اگر آن ها صادق بودند امكان آن بود كه به اين مساله فكر كرد.
وي در پاسخ به سوالي در مورد حوادث شيراز تاكيد كرد كه عوامل دستگير شده اعتراف كرده اند كه آن ها برنامه اي براي ايجاد اختلال در ايران داشته اند و از سيا دستور گرفته اند و اين مطلب موثق است.
وي در مورد حوادث اخير خوزستان و عوامل پشت پرده آن افزود: بر اساس تحقيقات ما آن ها هيچ پايگاهي در ايران ندارند و به جرياني كه از خارج تامين مالي مي شوند ، وابسته هستند.
وي در خصوص توافق سوريه و اسراييل و بازپس دادن جولان و احتمال دور شدن سوريه از ايران گفت : ما در صورت موفقيت سوريه به بازپس گيري جولان به اين كشور تبريك مي گوييم. در خصوص مناسبات خود با سوريه، ما به آن ها اعتماد كامل داريم و با اين كشور مناسباتي محكم و استراتژيك برقرار كرده ايم.
آهني در خصوص ترور شهيد مغنيه و دخالت احتمالي سوريه در آن گفت : بايد ديد كه چه كسي از اين ترور سود مي برد. بر اساس شواهد موجود اين اسراييلي ها هستند كه از اين اقدام سود مي برند. آن ها قبلا هم تلاش كرده بودند كه حزب ا... را منفعل سازند. بر اساس اطلاعات موجود اسراييل پشت اين ماجرا قرار دارد.
وي در مورد حزب ا... و نقش اين گروه در لبنان افزود: حزب ا.. گروهي سياسي و نيروي مقاومت در لبنان است كه براي دفاع از اين كشور و مشكلات آن تلاش مي كند.
سفير ايران در مورد كمك جمهوري اسلامي ايران به برپايي نشست گروه هاي لبناني در پاريس و كمك به فرانسه در اين مورد افزود: ما نقش مهمي در كمك به فرانسه در گردآمدن تمام گروه ها داشتيم زيرا در ابتدا حزب ا.. مايل به مشاركت در اين نشست نبود و ما در تشويق آن ها براي شركت در اين اجلاس سهم موثري داشتيم.
جمهوري اسلامي ايران همواره تاكيد كرده كه موضوع اتمي ايران بايد در سطح آژانس يعني تنها ارگان ذي صلاح وابسته به سازمان ملل متحد و همچنين به دور از هرگونه تهديد و فشارهاي سياسي بررسي و حل و فصل شود
وي اضافه كرد: در خصوص نشست دوحه نيز شما از نقش ايران مطلعيد و همه در شرايطي كه احتمال شكست اين نشست را مي دادند، به اين امر اذعان داشتند كه ايران نقش مهمي ايفا كرد.
آهني تاكيد كرد: ما هميشه تمام گروه ها را به تفاهم و حل مشكلات خود تشويق كرديم . ما از همان ابتدا مخالف بين المللي شدن مشكل لبنان بوديم و معتقديم تمام كشورهايي كه در لبنان نفوذ دارند بايد گروه هاي لبناني را به حل مشكلات خود تشويق كنند.
وي در همين حال تاييد كرد: بديهي است كه فرانسه تعلقات خود به لبنان را داشته باشد. ايران نيز علاقه مندي هاي خود به اين كشور را دارد. فرانسه مي تواند در حل مشكلات لبنان مفيد باشد اما اين امر به ميزان بي طرفي فرانسه بستگي دارد اگر فرانسه بي طرف باشد اين امر مي تواند خيلي كمك كند.
وي در مورد شيطنت آمريكايي ها در لبنان گفت : فرانسه مايل بود كه به حل مشكلات لبنان كمك كند و ابتكاراتي نيز قبل از نشست دوحه انجام داد اما بر اساس اطلاعاتي كه داريم بعد از برخي پيشرفت هاي اوليه از سوي فرانسه ، آمريكايي ها مانع اين پيشرفت شدند زيرا منافع آمريكايي هايي در لبنان با منافع فرانسه متفاوت است . آن ها به راستي مايل به حل مشكل لبنان نيستند و بيش از همه به منافع اسراييل فكر مي كنند.
وي در خصوص برداشت هاي بعدي از گزارش البرادعي و اين كه آيا هدف بسته پيشنهادي ايران جلوگيري از تصويب قطعنامه ديگري عليه ايران نيست، گفت : براي قضاوت در مورد گزارش البرادعي بايد تمام گزارش وي را خواند.
آمريكايي ها همه كاري مي كنند كه اين مساله حل نشود و مي خواهند مجازات ها عليه ايران را تشديد كنند. اين كه واكنش كشورهاي اروپايي ، روسيه و چين چه خواهد بود مسلم آن است كه الزاما در مسير آمريكا نخواهند بود. خصوصا روسيه و چين .
وي افزود: اقدام به ارايه احتمالي قطعنامه اي جديد عليه ايران به ويژه در زمان بررسي بسته هاي پيشنهادي كاري غير معقول است.
جمعه 17 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-