واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: لهستانيها روياي انتقام از آلمان را در سر مي پرورانند
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): تيم ملي فوتبال لهستان در مسابقات فوتبال جام ملتهاي اروپا در سال 2008 در تلاش است تا با شكست تيم آلمان انتقام رقابتهاي 2006 را بگيرد
تيم ملي لهستان اگر چه تا كنون در چند دوره از مسابقات جام جهاني فوتبال حضور داشته و حتي دو بار به مقام سوم جهان رسيده است، اما اين نخستين باري است كه توانسته در صف 16 تيم حاضر در دور نهايي جام ملتهاي اروپا قرار گيرد.
مليپوشان لهستان قصد دارند، در نخستين ديدار خود در مسابقات قهرماني اروپا كه آنهم در برابر آلمان خواهد بود، طلسم را بشكنند و بر آلمانها غلبه كنند. به ويژه شكست يك بر صفر لهستان از آلمان در مسابقات جام جهاني 2006، كابوسي است كه هنوز هم مزاحم بازيكنان لهستان است و از اين روست كه آنان، روياي انتقام را در سر دارند.
لهستان در كنار تيم ملي فوتبال اتريش، يكي از دو ميزبان بازيها، تنها تيمي است كه براي اولين بار قدم به دور نهايي رقابتهاي جام ملتهاي اروپا ميگذارد و اين در حالي است كه مليپوشان لهستان در برخي دورههاي جام جهاني فوتبال حرفي براي گفتن داشته و به موفقيتي نسبي دست يافتهاند.
تيم ملي لهستان بزرگترين موفقيتهاي خود را در بين سالهاي 1974 تا 1986 جشن گرفته است، البته فقط و فقط در مسابقات قهرماني جهان.
مليپوشان لهستان در جام جهاني 1974 آلمان، به مقام سوم دست يافتند، در جام جهاني 1978آرژانتين، به دور نيمه مياني صعود كردند، در جام جهاني 1982اسپانيا، بار ديگر سوم شدند و در جام جهاني 1986 مكزيك، توانستند به مرحله يكهشتم نهايي راه يابند.
از آن زمان تا كنون، فوتبال لهستان در عرصه بينالمللي روزگار چندان خوشي را به چشم نديده است، در دو دوره اخير جام جهاني، 2002 در كره و ژاپن و 2006 در آلمان، لهستانيها در همان مرحله گروهي، رقابتها را وداع گفتند و راهي خانه شدند.
تيم ملي فوتبال لهستان در رقابتهاي جام ملتهاي اروپا علاوه بر كرواسي و اتريش با آلمان نيز همگروه است اين تيم همواره تجربه تلخ و ناگواري با مليپوشان آلمان داشته است.
آلمان و لهستان در طول تاريخ خود، 15 بار روياروي هم قرار گرفتهاند كه هيچيك از اين ديدارها به سود لهستان خاتمه نيافته است، 11 پيروزي براي آلمانها و 4 تساوي ميان دو تيم، حاصل اين پيكارها بوده است.
در سال 2006 در ديدار بين لهستان و آلمان "اليوور نوويل" ، مهاجم ريزاندام تيم ملي فوتبال آلمان موفق شد، لحظاتي پيش از به صدا درآمدن سوت پايان، گل پيروزي را وارد دروازه لهستان كند و صعود تيمش را به دور يكهشتم نهايي مسجل نمايد.
از آن گذشته لهستان در مرحله نيمهنهايي جام جهاني 1974 هم يك بر صفر مغلوب آلمان، ميزبان بازيها، شده و به همين خاطر هم مسئله تسويه حساب با آلمانها، هميشه مشغله ذهني مليپوشان لهستان بوده است.
لئو بينهاكر، سرمربي هلندي تيم ملي لهستان و ستاره واقعي تيم ملي بعد از حضور ناموفق لهستان در جام جهاني 2006 آلمان، سكان كشتي اين تيم بحرانزده را به دست گرفت.
البته فدراسيون فوتبال لهستان در آن زمان ناگزير بود، براي بهره بردن از خدمات بينهاكر 66 ساله، بهاي سنگيني را بپذيرد.
تا آن زمان، ميزان درآمد سالانه سرمربي تيم ملي لهستان بر حدود 120 هزار يورو بالغ ميشد، اين در حالي است كه بينهاكر سالانه پنج برابر مبلغ مذكور حقوق ميگيرد و بدين ترتيب، حقوق او 600 هزار يورو است. درخور توجه آنكه فدراسيون فوتبال لهستان براي تامين اين مبلغ، ناگزير است از كمكهاي مالي يك شركت آبجوسازي ياري گيرد.
بينهاكر كه مانند بسياري از مربيان هلندي، "رينوس ميشل" اسطورهاي را سرمشق خود ميداند، تا كنون در كشورهاي مختلف جهان فعاليت داشته است، از جمله در ترينيداد و توباگو، مكزيك، عربستان سعودي، تركيه، سوئيس و اسپانيا.
ياچك چينووك يكي از مهرههاي كليدي لهستان در خط مياني او نخستين مربي خارجياي است كه سرمربيگري تيم ملي فوتبال لهستان به او محول شده. زماني كه فدراسيون فوتبال لهستان تصميم گرفت اين وظيفه سنگين را به او بسپارد، شك و ترديد صاحبنظران در داخل آن كشور زياد بود. در اين ميان اما، بينهاكر به همان اندازه نزد بازيكنان لهستان محبوب است كه نزد طرفداران فوتبال در لهستان.
"والدمار ماتيسيك" ، مليپوش سابق لهستان كه خود زماني در باشگاه آلماني هامبورگ توپ ميزده، در باره نقش لئو بينهاكر ميگويد: «او با توجه به وجهه و تجربهاش و نيز انضباط و نظم تاكتيكياي كه ميان بازيكان جا انداخته، جايگاه بسيار مهمي دارد. بينهاكر براي مليپوشان به يك پدر ميماند و بازيكنان نيز از آنچه او ميگويد، پيروي ميكنند.»
بينهاكر بعد از آنكه سرمربيگري تيم ملي لهستان را بر عهده گرفت، دست به تغيير و تحولات مهمي زد و كوشيد كه در كنار استفاده از مهرههاي قديمي و كاركشته، به استعدادهاي جوان لهستان نيز فرصت دهد تا تواناييها و قابليتهاي خود را به نمايش گذارده و در خدمت تيم ملي كشورشان قرار دهند.
رتور بوروتس، دروازهبان شماره يك لهستان در جام ملتهاي اروپا است كه در خدمت باشگاه اسكاتلندي سلتيك گلاسكو قرار دارد و يكي از دروازبانان كامل اروپا محسوب ميشود.
در خط دفاع چهرههايي قديمي چون "ياچك باك" (92 بازي ملي) و "ميشائل تسولاكوو" (75 بازي ملي) نقش مهمي در سازماندهي و استحكام ديوار دفاعي لهستان بازي ميكنند.
در ميانه ميدان نيز بايد از "ياچك چينووك" (Krzynowek) ياد كرد كه براي باشگاه آلماني ولفسبورگ توپ ميزند. اين هافبك با تجربه كه تا كنون 77 بازي ملي براي لهستان انجام داده، نه تنها در نبرد تن به تن قدرتمند است و بازيكني خلاق به حساب ميآيد، بلكه در كنار گل ساختن، خود نيز ميتواند خطرآفرين باشد و گل بزند.
"ياكوب بوشچيكووسكي" ، هافبك تهاجمي 22 ساله تيم ملي لهستان از باشگاه آلماني بوروسيا دورتموند، از استعدادهاي جواني است كه در دريبلزني و بازيسازي مهارت خاصي دارد و تواناييهاي خود را هم در رقابتهاي باشگاهي و هم در بازيهاي ملي به نمايش گذاشته است.
از ميان مهاجماني كه از تجربه بينالمللي برخوردارند، بايد از "ابي اسمولارك" نام برد كه در ليگ دسته اول اسپانيا توپ ميزند و تا كنون گلهاي مهمي براي تيم ملي لهستان به ثمر رسانده است.
مربي تيم لهستان اميدوار است با استفاده از تجارب خود و بهره گيري از بازيكناني با استعداد رويايي پيرزوزي را به واقعيت نزديك كند.
مسابقات فوتبال جام ملتهاي اروپا يورو 2008 از روز شنبه 18 خرداد ماه در كشورهاي سوييس و اتريش آغاز مي شود.
پنجشنبه 16 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]