واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جوانفكر: اين دولت حرف بزن كم دارد
مشاور مطبوعاتي رييسجمهور ادامه داد: عدهاي از روزنامهها و رسانهها مدعي هستند كه چرا بخش دولتي به آنها آگهي تبليغاتي نميدهد. بحث اين است كه در دنياي امروز براي جلب و جذب آگهي تبليغاتي بهترين اطلاعات بايد ارائه شود تا احساس شود كه رسانه حرف تازهاي براي گفتن دارد، در ايران اينگونه نيست و برخي آگهيدهنده را تحت فشار قرار ميدهند.
مشاور مطبوعاتي رييسجمهور گفت: روزنامههايي كه در دوران اصلاحات شكل گرفت به دنبال اهداف سياسي بودند و كار حرفهاي انجام نميدادند.
به گزارش ايسنا، علياكبر جوانفكر در جمع خبرنگاران در مسجد حجتابن الحسن(ع) مشهد خاطرنشان كرد: در دوره اصلاحات شاهد رشد روزافزون و توسعه كمي روزنامهها بوديم، ولي در عمق توسعهاي نداشتيم؛ چراكه اهداف سياسي را دنبال ميكردند، اين مشكل از همان زمان ريشهدار و عميق شد، به همين دليل گاهي شاهد پيدايش روزنامههايي بوده و هستيم كه دغدغه كار حرفهاي ندارند.
وي در عين حال خاطرنشان كرد: قانون اساسي آزادي مطبوعات را تضمين كرده است، به طوري كه بتوانند در اطلاعرساني به صورت شفاف وظيفه خود را انجام دهند و واقعيتها و حقايق را منتقل و از حقوق مردم دفاع كنند. اين هدف قانونگذار بوده است ولي وقتي جريانات سياسي در رسانه نفوذ ميكنند، اولين اتفاقي كه رخ ميدهد، اين اصل قانون اساسي نقض ميشود؛ چراكه خبرنگار و رسانه از دريچه تنگ حزب به پديدهها مينگرند، به طوري كه آن چيزي از واقعيتها را منعكس ميكنند كه حزب به آن تكيه ميكند و آنچه را كه نبايد ببيند، نميبيند و انعكاس نميدهد. رسانه حزبي نگاه حزبي دارد و از موضع منافع حزبي به جامعه مينگرد و آنچه كه به جامعه منتقل ميشود، بخشي از واقعيت يا جعل آن است.
وي درباره آسيبهاي ديگر ورود احزاب به رسانهها گفت: در اينگونه رسانهها چون دغدغه كار حرفهاي وجود ندارد، از زمان بستن صفحات روزنامه تا زمان رسيدن به دست خوانندگان 13-12 ساعت زمان ميبرد و زماني كه روزنامه به دست خواننده ميرسد مطالب تازهاي به آنها منتقل نميشود. هيچگونه رقابتي در اين رسانهها و مطبوعات براي اطلاعرساني جامع، كامل و تازهتر به مردم وجود ندارد، در حالي كه در دنيا و كشورهايي كه رسانهها پيشرفتهتر هستند، رقابت جدي وجود دارد و از منابع اطلاعاتي ميخواهند تا به صورت اختصاصي در اختيار آنها باشد، ولي براي برخي رسانههاي ما چون اين رقابت وجود ندارد، از موضع طلبكارانه توقع اطلاعرساني از سوي منابع اطلاعات را دارند و اين به معناي آسيب است.
مشاور مطبوعاتي رييسجمهور ادامه داد: عدهاي از روزنامهها و رسانهها مدعي هستند كه چرا بخش دولتي به آنها آگهي تبليغاتي نميدهد. بحث اين است كه در دنياي امروز براي جلب و جذب آگهي تبليغاتي بهترين اطلاعات بايد ارائه شود تا احساس شود كه رسانه حرف تازهاي براي گفتن دارد، در ايران اينگونه نيست و برخي آگهيدهنده را تحت فشار قرار ميدهند.
وي در ادامه درباره راهكارهاي رفع اين آسيبها گفت: راهكار دستوري نيست كه دولت دستور دهد، سپس اصلاح شود، ديكته نميتوان كرد، از درون خود رسانه بايد خيزش و ارادهاي صورت گيرد. در گذشته چندين مرتبه از اصحاب رسانه خواستهايم كه آسيب شناسي و براي برون رفت از مشكلات راه حل ارائه كنند.
وي در عين حال گفت: تنها راه حل اين است كه احزاب و گروههاي سياسي بايد رسانهها را به حال خود رها كنند و بايد اين اتفاق رخ دهد تا رسانه وظيفه ذاتي خود را انجام دهد، ولي تا زماني كه رسانه تحت نفوذ جريانات سياسي و سوءاستفاده احزاب است، اميدي به اصلاح وضع موجود نخواهد بود.
جوانفكر در پاسخ به سوالي مبني بر وضع ساماندهي سايتها اظهار كرد: وزارت ارشاد طرح ساماندهي سايتها را تدوين كرده تا اين مساله را قانومند كند و از همه دعوت كرده است تا موقعيت خود را اعلام كنند، اين هدف بود و اكنون نيز در حال پيگيري است، فعلا نقصي به آن نميتوان گرفت.
وي با اشاره به اينكه " سايتهاي رسمي دولت يكي سايت رياست جمهوري و ديگري سايت سخنگوي دولت است" خاطرنشان كرد: سايتهاي ديگر ربطي به دولت ندارد و موضع دولت تنها در اين سايتها اعلام ميشود. البته منبع خبري خبرگزاريهايي است كه از سوي دولت مجوز گرفتهاند و سايتهاي ديگر منبع خبري محسوب نميشوند و اين خود نوعي نابساماني است.
وي در پاسخ به پرسشي مبني بر وضع اقتصادي كشور و برنامههاي دولت عنوان كرد: برنامههاي اقتصادي دولت در حال پيگيري است، در يكي دو سال ابتدايي دولت وضعيت اقتصادي را كنترل كرد ولي بعدا به مشكلاتي نظير تورم جهاني و جنگ رواني در داخل برخورد كرد، اين جنگ رواني كمك كرد تا بيثباتي در وضعيت قيمتها ايجاد شود.
مشاور مطبوعاتي رييسجمهور با اشاره به اينكه " سال گذشته بيش از 20 ميليارد دلار صادرات انجام شده كه بسيار بينظير است" اظهار كرد: اين اقتصادي كه با دنيا در حال مبادله است به طور مستقيم از اقتصاد جهاني تاثير ميگيرد و خود را در بازار نشان ميدهد.
وي ادامه داد: از سويي در سه سال گذشته در ايران ثروت ايجاد شده است؛ به معني اينكه دولت سرمايههاي خود را در كل كشور به كار گرفته است، در صورتي كه در گذشته اين ثروت در جا و در دست عده محدودي بود.
وي خاطرنشان كرد: در دولت نهم سه برابر دولتهاي قبل و بعد از انقلاب كار شده و در حوزههاي مختلف داراي جهش بوديم به طوري كه در بحث سيمان به زودي توليد آن به 55 ميليون تن افزايش خواهد يافت و نزديك به 40 درصد افزايش توليد خواهيم داشت.
جوانفكر افزود: جهشهاي دولت نهم در حوزههاي مختلف اصلا قابل مقايسه با گذشته نيست و پول را وارد چرخه زندگي مردم كردهايم. كاهش سود بانكي به معني افزايش سرمايهگذاري در كارهاي توليدي است و اين اتفاق افتاد كه سرمايههاي مردم به سمت كارهاي اساسي هدايت شد، در گام بعدي نرخ بانكي تك رقمي ميشود.
وي با تاكيد بر اينكه " در كشور ثروت ايجاد شده و در پي آن تورم ايجاد ميشود" گفت: تورم في نفسه بد نيست و برخي تورمها خوب و برخي تورمها بد است. تورم در كارهاي لوكس اشكالي ندارد، تورم جايي بد است كه به اقلام مورد نياز مردم مربوط ميشود كه در اين زمينه دولت تلاش ميكند كاهش يايد.
وي ادامه داد: در بحث پودر لباسشويي دولت ورود نداشته است، احتكار عدهاي، كمبود مصنوعي و افزايش قيمت را در پي داشت و دولت با اين وضع، سوبسيد اين كالا را برداشت تا در جاي ديگر مورد استفاده قرار دهد، به زودي بازار از انواع پودرهاي شوينده پر خواهد شد.
مشاور مطبوعاتي رييس جمهور گفت: فعاليتهاي دولت به نحو مطلوب به گوش مردم نميرسد؛ بنابراين روابط عموميها را فعال كردهايم. طيف كمي از رسانهها اقدامات دولت را منعكس ميكنند و بخش صدا و سيما نيز فعاليت آنچناني ندارد و در اختيار دولت نيست و در برخي موارد آسيبزننده است.
وي در پاسخ به سوالي درباره توقيف سه روزه يك خبرگزاري گفت: در پنج روز گذشته در تهران نبودم ولي از طريق SMS مطلع شدم كه خبرگزاري فارس گزارشي را مبني بر اينكه پرويز داوودي جانشين مظاهري در بانك مركزي شده، ارسال كرده است كه در پي اين خبر طي سه روز به حالت تعليق درآمده است. در كار اطلاع رساني دو اصل صحت و سرعت بايد مورد توجه قرار گيرد، اگر خبر بياساس باشد، اعتبار رسانه از بين ميرود. هميشه بايد اصل بر اين باشد كه صحت خبر مقدم بر سرعت است. در اين ماجرا به مساله صحت خبر توجه نشده و اين اقدام به طور ذاتي به اعتبار آن خبرگزاري آسيب رساند، البته براي هر رسانهاي اين اتفاق رخ دهد، توقيف در پي خواهد داشت. اين برخورد يك تجربه جديد و درس عبرتي براي اين خبرگزاري در عرصه رسانه شد كه ضعف خود را شناسايي كند و ديگر آن را تكرار نكند و پيامي كه براي جامعه رسانهاي كشور دارد اين است كه با مراقبت بيشتر، به اصل صحت توجه بيشتري كنند.
وي درباره تعامل و توقعات دولت از مجلس هشتم گفت: تركيب مجلس هشتم طيفي از نمايندگان مجلس گذشته و نمايندگان جديد است كه اميدواريم با انتخاب هيات رييسه جديد، آنها در كنار دولت با همكاري و همياري در جهت مشكلات جامعه حركت كنند و انتظار همراهي و همكاري از مجلس هشتم داريم.
جوانفكر گفت: اين دولت از روز اول آستينها را بالا زده و در حال كار است و وارد مجادلات سياسي ـ چيزي كه در گذشته باعث فرصتسوزي شد ـ نشده است. اميدواريم با همين روحيه به اهداف خود برسد، دولت در انجام كارهاي تبليغاتي ناتوان است و به سمت كار گرايش دارد تا گفتن. آدم حرف بزن در دولت كم است، بر خلاف دولت گذشته كه حرف بزن زياد داشت اين دولت حرف بزن و سخنگو كم دارد.
وي ادامه داد: اميدواريم در سايه همكاري از سوي مجلس بتوانيم گامهاي بلندي را در حوزه اقتصاد برداريم و مجلس هشتم در انجام وظايف خود كارهاي نظارتي را افزايش دهد.
وي خاطرنشان كرد: در حوزه مطبوعاتي مهمترين كار اين است كه به سمت اصلاح وضع كنوني حركت كنيم و مجلس هشتم نيز در اين رابطه كمك كند تا معضل چنبره احزاب بر رسانهها را حل كند.
چهارشنبه 15 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]