واضح آرشیو وب فارسی:مهر: همايش ايرانيان مقيم چك /هدف ايران جانشين كردن چرخه مغزها به جاي فرايند فرار مغزها است
در اولين همايش ايرانيان مقيم جمهوري چك كه با حضور معاون رئيس جمهور برگزار شد بر ضرورت بهره گيري از نخبگان ايراني سراسر جهان براي اعتلاي ايران و جانشين كردن چرخه مغزها بجاي فرايند فرار مغزها و جذب متخصصان براي كار در ايران تاكيد شد.
به گزارش خبرگزاري مهر ، نخستين همايش ايرانيان مقيم جمهوري چك با حضور اسفنديار رحيم مشائي جانشين رئيس جمهور در شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور، سيد محمد رسولي مدير كل امور ايرانيان خارج از كشور وزارت امور خارجه، دكتر زاده كمند رئيس سازمان وظيفه عمومي، دكتر ارسلان قرباني معاون همكاريهاي بين المللي وزارت علوم، تحقيقات وفناوري در سالن همايشهاي هتل ديپلمات شهر پراگ برگزار شد.
مجيد نيلي كاردار جمهوري اسلامي ايران در پراگ، در اين همايش ضمن تسليت به مناسبت سالروز رحلت حضرت امام (ره ) گفت : ايراني و ايران دوست در هر كجاي دنيا افتخار ايران است و اين شعار همايش ماست، به خصوص ايرانيان فرهيخته و ارجمندي كه با پايبندي خود به ارزشهاي اصيل و ديرينه ايران، ايراني زيبا و سرزنده را در چك به نمايش گذاشته اند.
وي افزود : هر چند سربلندي و سرافرازي كشورمان مرهون زير ساختهاي بي بديل، مستحكم و بالنده ايران برگرفته از تمدن هفت هزار ساله و نيز مذهب مبين اسلام است اما بدون ترديد آزادگي و اقتدار وطن ما با اراده مشترك ملت ايران در همه جاي عالم قوام يافته است. قطعا همدلي، همفكري و همصدائي براي ملتي كه شكوفايي و نوآوري و حركت رو به جلو زيبنده نام آن در طول تاريخ بوده يك نياز و ضرورت است.
رسولي مدير كل امور ايرانيان وزارت خارجه نيز در اين همايش به عزم جدي دولت براي حمايت و رسيدگي به امور ايرانيان مقيم خارج از كشور اشاره كرد و گفت: ديدگاه دولت نسبت به ايرانيان خارج از كشور ديدگاه فرصت محور بوده و بر اين اساس رئيس جمهور محترم در پيام انتصاب رحيم مشايي به عنوان جانشين رئيس جمهور در شوراي عالي امور ايرانيان خارج از كشور ضمن توجه به نقش و اهميت اين شورا خواستار اتخاذ تدابير شايسته، برنامه ريزي مطلوب، بهره گيري از همكاريهاي وزارتخانه ها و دستگاههاي دولتي و استفاده از نقطه نظرات انديشمندان و نخبگان براي تحقق وظايف شوراي مزبور شده است.
زاده كمند رئيس اداره وظيفه عمومي نيز به تشريح مسائل مربوطه به مشمولان ايراني خارج از كشور پرداخت و گفت : سياست دولت ارائه حداكثر تسهيلات ممكن براي تردد مشمولان مزبور مي باشد تا آنها بتوانند در سال يكبار و و هر بار تا سه ماه به ايران عزيمت نمايند.
وي گفت: نخبگاني كه نخبه بودن آنها به تائيد بنياد نخبگان رسيده باشد بدون هيچ محدوديتي مي توانند به ايران تردد داشته باشند، ضمن اينكه در راستاي تخصص خود نيز مي توانند يك پروژه تحقيقاتي انتخاب و در ازاي اتمام اين پروژه كارت پايان خدمت دريافت نمايند.
قرباني معاون اداره همكاريهاي بين المللي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري از ديگر مسولين حاضر در همايش گسترش ارتباط و همكاري با متخصصين ايراني خارج از كشور براي بهره مندي از توانمنديهاي ايشان در داخل كشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: هدف ما جانشين كردن چرخه مغزها به جاي فرايند فرار مغزها و جذب متخصصان براي كار در ايران است.
در ادامه رؤساي 3 گروه كاري علمي و فرهنگي، اقتصادي و دانشجوئي و كنسولي به ارائه گزارش كوتاهي از حوزه فعاليتهاي خود پرداختند.
بخش دوم همايش با تشريح مسائل مطرح شده در كار گروههاي مزبور آغاز شد و هر يك از رؤساي كار گروهها نتايج مذاكرات و موضوعات مطرح شده با مسئولين ذيربط را براي حضار تشريح و مشكلات و راهكارهاي پيشنهادي را مطرح كردند.
در ادامه مسئولان به پرسشهاي حاضرين پاسخ گفتند و رحيم مشايي ضمن توضيحاتي در خصوص سياستها و ديدگاههاي دولت در خصوص ايرانيان مقيم به تشريح شرايط جاري در صحنه بين المللي پرداخت و گفت : دنياي امروز در شرايط حساسي قرار دارد و ما بايد با تحليل درست از مسائل نسبت به سرنوشت كشورمان تصميم گيري كنيم.
وي همچنين توضيحاتي جهت تحليل مباني رفتاري جمهوري اسلامي ايران در صحنه سياست خارجي و روابط بين المللي و همچنين در دفاع از برنامه هسته اي كشورمان براي حضار ارائه كرد.
در پايان نيز از چند نفر از ايرانيان نمونه تقدير به عمل آمد.
اين همايش به همت كانون تازه تاسيس دوستداران ايران، جمعي از ايرانيان مقيم، گروهي از دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در دانشگاههاي چك، جمعي از تجار ايراني مقيم، بنياد تازه تاسيس علمي چك و ايران و سفارت جمهوري اسلامي ايران در پراگ برگزار شد.
چهارشنبه 15 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1100]