واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: سمينار «ميراث امام خميني (ره) براي امت اسلامي» در داكا برگزار شد
گروه خبرنگاران افتخاري / دكتر سيد محمد رضا هاشمي: در آستانه سالروز رحلت معمار انقلاب اسلامي، سمينار «ميراث امام خميني (ره) براي امت اسلامي» در داكا برگزار شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در داكا، نام بلند امام خميني(ره) از افتخارات جهان اسلام بوده و همه مسلمانان در اقصي نقاط جهان به حماسهايي كه او خلق كرد ميبالند. همگان او را به عنوان امامي دلسوز، مجاهدي نستوه، فقيهي آگاه و روشنبين و رهبري مقتدر و فرهيخته ميشناسند و لذا هر سال به مناسبت سالگرد ارتحال آن حضرت مراسمي در بزرگداشت نام و ياد او برگزار ميشود.
مراسم نوزدهمين سالگرد ارتحال ملكوتي رهبر انقلاب اسلامي در كشور بنگلادش نيز همانند ساير كشورهاي جهان با حضور صدها تن از اقشار مختلف مردم در داكا مركز اين كشور برگزار شد.
جمعي از دوستداران آن حضرت در بنگلادش در روز شنبه يازدهم خردادماه و در نوزدهمين سالگرد فقدان آن مرد بزرگ گردهم آمدند تا بيشتر و بهتر با افكار والاي آن يار سفر كرده آشنا شوند.
اين مراسم با عنوان سمينار «ميراث امام خميني (ره) براي امت اسلامي» در سالن دادگاه عالي داكا برگزار شد.
بنابر اينگزارش، در ابتداي اين مراسم فيلم مستندي از زندگي مبارزاتي، علمي و فداكاريهايي كه آن حضرت براي تحقق آرزوهاي ديرينه امت و وقوع انقلاب اسلامي بود، براي حضار پخش شد.
اين فيلم يك ساعت و بيست دقيقهاي مروري بر نحوه شكلگيري شخصيت امام در كودكي و رشد و جواني او داشت؛ سپس به تفكر امام در مخالفت با كفر و ضديت با اسلام و آگاهي ايشان از توطئههاي مختلف جهان براي حذف اسلام در بلاد و مسلمين پرداخت و شروع مبارزه با طاغوت را به نمايش گذاشت؛ نمايش رهبري خردمندانه امام از خرداد چهل و دو تا پيروزي انقلاب اسلامي و هدايت كشتي انقلاب تا سال 1368 هجري شمسي از ديگر بخشهاي به تصوير كشيده شده در اين فيلم بود.
سپس با تلاوت آياتي چند از كلامالله مجيد سمينار رسماً افتتاح شد.
در اين سمينار، دكتر «هاشمي» رايزن فرهنگي ج.ا.ايران، «مبيد الرحمان» از روزنامهنگاران برجسته و جانشين سردبير روزنامه انقلاب، حجتالاسلام «موسويزاده» از دفتر مقام معظم رهبري، «حسن فرازنده» سفير ج.ا.ايران، پرفسور «جمال نذرالاسلام» از دانشمندان و اساتيد برجسته دانشگاه چيتاگنگ، مولانا «صلاحالدين» مدير سابق مدرسه عاليه داكا و پرفسور «شمشير علي» رئيس دانشگاه جنوب ـ شرق به ايراد سخن پرداختند.
رايزن فرهنگي ج.ا.ايران در بنگلادش اولين سخنران اين مراسم بود كه ضمن خوشآمدگويي به حضار و قدرداني از هيئت رئيسه از به خاطر حضور در مراسم، گفت: حضرت امام خميني (ره) را مصداق بارز آية «مثل كلمة طيبة كشجرة طيبة اصلها ثابت و فرعها في السماء تأتي أكلها كل حين بأذن ربها» دانست و گفت: او شجره پربار و طيبي بود كه ريشه در اسلام ناب داشت و لذا ثابت قدم و استوار بود و به تدريج شاخ و برگ دوانيد و سر بر آسمان كشيد و هر لحظه و هر روز به بار و بر نشست.
دكتر هاشمي افزود: سالگرد ارتحال آن حضرت كه از «ايام الله» است براساس آية «فذكّرهم بايام الله» ما را به تذكر و يادآوري و درسآموزي ميخواند كه موضوع امسال سمينار نيز «بررسي ميراث امام راحل براي امت اسلامي» در راستاي درسآموزي از آن ميراث گرانبهاست.
هاشمي در تبيين مختصر ميراث امام خميني(ره)، نخستين و مهمترين ميراث ماندگار امام را احياي نقشآفريني و تأثير گذاري دين در عرصه عمومي (Public Domain) با استقرار نظام جمهوري اسلامي در عصري دانست كه گروهي دين را افيون تودهها ميدانستند (چپگرايان) و گروهي نيز آن را مقولهاي از عرصه خصوصي و فردي قلمداد ميكردند (ليبرال-سكولارها).
رايزن فرهنگي ج. ا. ايران در داكا طرح «فقه سياسي» و حل مشكلات دولت ـ ملت (Nation-state) با اجتهاد پويا و مبتني بر نياز زمان و مكان و نيز «همگرايي امت اسلامي» حول محورهاي وحدتآفرين و اساسي اسلام يعني «كلمه توحيد» و «توحيد كلمه» را دو مشخصه و ميراث ديگر رهبري كاريزماتيك و پرجاذبه حضرت امام (ره)، و نگاه فراجناحي و فرامنطقهاي و جهانشمول ايشان (ره) دانست كه موجب وحدت اقوام، طوايف و اديان مختلف ايران و مورد پذيرش مسلمانان آزاده ديگر كشورها قرار گرفت.
رايزن فرهنگي ايران در داكا همچنين استقامت در مبارزه براي استقلال و رهايي از وابستگي به شرق و غرب، بازگرداندن عزت و عظمت به امت اسلامي براساس آموزه قرآني ««انّ العزة لله و لرسوله و للمؤمنين» و حمايت از آرمان بلند آزادي فلسطين در راستاي تقويت همگرايي اسلامي را از ديگر ميراثهاي قابل توجه امام خميني (ره) دانست.
بنابر اينگزارش، در ادامه اين مراسم، «مبيد الرحمن» معاون سردبير روزنامه انقلاب و از نويسندگان برجسته به ارائه مقاله خود پرداخت.
وي در آغاز مقاله با اشاره به ابعاد مختلف شخصيت حضرت امام خميني(ره) گفت: معمولاً انقلابهاي جهان ريشه در كمونيسم داشته ولي انقلاب اسلامي ايران نشان داد اسلام قدرت انقلاب دارد و امام خميني(ره) در اثبات اين نكته مهمترين نقش را داشت.
نويسنده مقاله در ادامه با بيان محبوبيت بينظير حضرت امام موضعگيري امام در بسيج مردم عليه استكبار تصريح كرد: در حالي كه معمولا بعد از انقلاب محبوبيت رهبران كاهش مييابد، محبوبيت حضرت امام خميني(ره) پس از يك دهه رهبري ملت افزايش يافت و بهترين گواه اين ادعا تشييع جنازه ايشان با حضور بيشترين جمعيت در طول تاريخ شخصيتهاي بزرگ جهان است.
مبيد الرحمن در ادامه نمونههاي ديگري از ميراث ارزشمند حضرت امام خميني(ره) براي امت اسلامي را مقابله و خنثيسازي توسطهها و خرابكاريهاي دشمنان بعد از پيروزي انقلاب، گردآوري امت اسلامي زير پرچم واحد و كشور واحد و تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي دانست.
اين روزنامهنگار و شخصيت فرهيخته همچنين برنامهريزي براساس مفاهيم اسلامي در مراكز و تأسيسات آموزشي، اجراي عمليات تصفيه در كليه بخشهاي دولت اعم از نظامي و غير نظامي، راهاندازي رسانه قوي براي توضيح حقايق و افشاي دروغهاي رسانههاي غربي و مبارزه با تهاجم فرهنگي را از ديگر تأثيرات ماندگار امام دانست.
سخنران در ادامه مقاله خود مهمترين ميراث حضرت امام را دعوت ايشان از تودههاي مستضعفان جهان براي قيام عليه استكبار و غرب در كشورهاي خود و سرنگون كردن حكومتهاي دست نشانده و تشكيل حكومتهاي اسلامي براساس حق و عدل دانست و گفت: استدلال امام اين بود كه استكبار هرگز خيرخواه مردم نخواهد بود.
سپس حجتالاسلام «موسويزاده» مقاله خود را به عنوان «ميراث امام خميني (ره) براي امت اسلامي» ارائه كرد.
ايشان امام خميني(ره) را پدري دلسوز براي امت اسلامي دانست كه در حياتش ملت را رهنمون ميداد و در مماتش ميراثي گرانبها براي ملت بر جاي نهاد.
اين سخنران يكي از ميراثهاي ارزشمند امام را توجه دادان امت اسلامي به اسلام ناب محمدي(ص) دانست و در تبيين ويژگيهاي اين اسلام آن را اسلام عدل و قسط، اسلام عزت، اسلام حمايت از ضعفا و محرومان، اسلام جهاد با دشمنان و سازشناپذيري با زورگويان و فتنهگران، اسلام اخلاق و فضيلت و معنويت دانست.
حجتالاسلام موسويزاده برخي ويژگيهاي اين نگرش را به عنوان ميراث بر جاي مانده امام مورد بررسي قرار داد و گفت: اسلام ناب محمدي(ص)، سياست را بخشي از دين و از آن جداناپذير ميداند و لذا اولين مشخصه مهم اسلام ناب از نظر ايشان دعوت مردم به حضور در سياست و فراخواني متدينين به درك و عمل سياسي است.
اين محقق اسلامي سپس با اشاره به استكبارستيزي گفت: اسلام ناب گفت اگر جمهوري اسلامي شعارهاي اسلامي را مدنظر ميداد، نماز و دعا و عبادت و قرآن را هم گرامي ميداشت امّا در مقابل استكبار سينه سپر نميكرد و گوش به فرمان ميبود؛ دشمن هيچ كاري با اين نظام نميداشت ولي اسلام ناب اسلامي است كه سينه سپر ميكند و زير بار دشمن نميرود و هرگز در خدمت صاحبان قدرت و استكبار عالم قرار نميگيرد.
موسويزاده اسلام ناب را داعيهدار بسط عدالت اجتماعي در جهان دانست و تأكيد كرد: استقلال و عدم وابستگي به شرق و غرب از توانمنديهاي اسلام ناب است كه در جريان انقلاب اسلامي و پيروزي شگفتآور آن نمايانگر شد.
اين سخنران در پايان با اشاره به اهميت وحدت به عنوان يكي از ميراثهاي اسلام ناب گفت: اكسير اسلام ناب، اتحاد كلمه براساس اسلام است كه جز با ارتباط با خدا و خالص كردن خود و دور شدن از ذايل اخلاقي، دستيابي به آن امكانپذير نيست و از اين رو مسلمانان بايد اوّل با ايجاد تحول در خود، مشكلات شخصيتي، نژادي، اجتماعي، سياسي را به عنوان موانع وحدت و عوامل تفرقه، از خود دور كنند.
يادآور ميشود، اين سمينار با رونمايي از ويراست دوم ترجمه بنگالي وصيتنامه سياسي الهي حضرت امام خميني(ره) با عنوان «آخرين پيام» و سخنراني صاحبنظران به كار خود پايان داد.
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 441]