واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تشريح فعاليت مراكز وابسته به دفتر آيتاللهالعظمي فاضل لنكراني(ره)
گروه خبرنگاران افتخاري / امير محسن سلطان احمدي: حجتالاسلاموالمسلمين «جواد فاضل» به تشريح فعاليتهاي دفاتر آن مرحوم در قم و شهرستانها و مراكز فقهي ائمه اطهار(ع) در داخل و خارج كشور پس از ارتحال اين مرجع فقيد پرداخت.
به گزارش خبرنگار افتخاري ايكنا به نقل از مركز خبر حوزه، حجتالاسلاموالمسلمين «جواد فاضل» فرزند آن مرحوم اظهار كرد: دفتر مرحوم آيتاللهالعظمي فاضل لنكراني در زمان حيات ايشان با توجه به وجود مقلدين فراوان در داخل وخارج كشور، بسيار فعال و مرتبط با مردم بود و با ارتحال ايشان فكر ميكرديم اين ارتباطات به طور محسوسي كاهش پيدا كند، اما اكثر مقلدين ايشان برتقليد از آن مرحوم باقي ماندهاند.
وي افزود: بعد از چهلم ايشان، تصميم داشتيم كه دو دفتر آن مرحوم در تهران را تعطيل كنيم، اما با وجود بقاي اكثر مقلدين ايشان و ضرورت ادامه فعاليتهاي دفتر، از اين كار صرفنظر كرديم.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به فعاليت دفتر آن مرحوم در واقع در خيابان پاسداران تهران در پاسخگويي به سئوالات اعتقادي گفت: در طي فعاليت اين دفتر در زمان حيات مرحوم والد، صدها نفر از مسيحيان با رجوع به اين دفتر، گرايش خود به اسلام را اعلام كردهاند و فعاليتهاي اين دفتر طي سال گذشته در اين راستا ادامه داشته است.
وي با بيان اينكه مراكز قضايي، مجامع علمي و مردم، سئوالات كتبي خود را به دفتر قم ارسال ميكنند، گفت: اعضاي دفتر در پاسخ به اين نامهها، تنها نظرات مرحوم آيتاللهالعظمي فاضل لنكراني را منعكس ميكنند.
حجتالاسلاموالمسلمين فاضل با اشاره به وجود مقداري از امانات شرعي نزد ايشان و وجوهات نزد وكلا گفت: طبق وصيت آن مرحوم، وجوهات يا صرف شهريه طلاب يا برنامههاي مركز فقهي ائمه اطهار شده است.
وي تأكيد كرد: تاكنون شهريه ايشان به نام آن مرحوم پرداخت شده و به نام معظم له هم پرداخت خواهد شد و اين وجوهات فقط مربوط به ايشان بوده است.
رئيس مركز فقهي ائمه اطهار(ع) با اشاره به فعاليتهاي بخش فرهنگي دفتر مرحوم آيتاللهالعظمي فاضل لنكراني در زمان حيات ايشان گفت: فعاليتهاي بسيار قوي در زمينه تربيت مبلغين به صورت تخصصي و اعزام آنها به مناطق محروم در اين بخش انجام ميشد كه به واسطه هزينههاي بالاي آن، قصد تعطيلي آنرا پس از رحلت والد مكرم داشتيم، اما يكي از مقلدين ايشان، متكفل هزينههاي آن شده و سال گذشته هماهنگ با ديگر مراكز رسمي اعزام مبلغ، فعاليتهاي اين بخش ادامه يافته است.
فرزند مرحوم آيتاللهالعظمي فاضل لنكراني افزود: در پي فعاليت تبليغي اين افراد، مستبصرين فراواني داشتهايم و امسال نيز اردوي زيارتي اين مستبصرين در مشهد مقدس برگزار شد.
وي به نشر كتاب به عنوان يكي از ديگر فعاليتهاي بخش فرهنگي اشاره و تصريح كرد: سال گذشته كتاب جلوههاي عاشورا در شمارگان يكصد هزار نسخه در دهه محرم منتشر شد و خطبا و مبلغان اين كتاب را در ايام تبليغي محرم و صفر به مسابقه گذاشتند و مورداستقبال جوانان قرار گرفت.
رئيس مركز فقهي ائمه اطهار(ع) از تدوين كتاب ويژه با موضوع حجاب خبر داد و بيان كرد: به زودي اين كتاب در شمارگان دويست هزار نسخه منتشر ميشود و براساس رايزنيهاي انجام گرفته با برخي مراكز دانشگاهي و دبيرستانهاي دخترانه در تهران، در اين اماكن آموزشي توزيع خواهد شد.
وي با اشاره به فعاليت كتابخانه تكيه حاج سيدحسن و تأمين هزينههاي آن از سوي دفتر مرحوم آيتاللهالعظمي فاضل لنكراني گفت: در اين كتابخانه كه استفاده عموم از آن بلامانع است، كتابهاي خوب و مناسبي براي استفاده دانشآموزان و دانشجويان وجود دارد و به كار خود ادامه خواهد داد.
حجتالاسلاموالمسلمين فاضل به فعاليت بخش گروههاي علمي وابسته به دفتر مرحوم آيتاللهالعظمي فاضل لنكراني اشاره كرده و اظهار كرد: اين مجموعه از سال 79 و با هدف جذب طلاب مستعد تأسيس شد تا طلاب علاوه بر تسلط بر متن، آشنايي اجمالي با حواشي كتب اصلي سطح مانند رسايل و مكاسب داشته باشند و از سوي ديگر براي تأليف و تدوين طرحهاي پژوهشي آماده شوند.
وي با بيان اينكه اين طرح در سال گذشته ادامه يافته است گفت: براي پذيرش طلاب در سال جديد، اطلاعيهاي منتشر كردهايم و در سال آينده هم گزينش خواهيم داشت.
استاد حوزه علميه قم به مركز فقهي ائمه اطهار(ع) به عنوان يكي از يادگارهاي مرحوم آيتاللهالعظمي فاضل لنكراني اشاره كرد و بيان داشت: آن مرحوم طبق وصيتشان برحفظ اين مركز تأكيد بسياري داشتهاند و هم اكنون4 مركز فقهي در قم، مشهد، كابل و دمشق فعاليت ميكند.
وي از غنيسازي كتابخانه اين مركز در قم خبر داد و گفت: بخش پژوهشي اين مركز فعال شده است و مقدمات تدوين و انتشار مجله فقهي و اجتهادي را فراهم كردهايم كه در آن به نوآوريهاي فقهي و اصولي اهميت داده خواهد شد و ضمن بازنگري در تاريخ فقه، روش استنباط فقها را مورد تحليل قرار خواهيم داد.
حجتالاسلاموالمسلمين فاضل لنكراني افزود: به همت تلاش محققان اين مركز موسوعه احكام الاطفال در حال تدوين است كه تاكنون 3 جلد آن منتشر شده و چهارمين جلد آن آماده چاپ است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با بيان اينكه طرحهايي در خصوص تطبيقات قواعد فقهيه و آيات الاحكام در اين مركز شروع شده است گفت: قرار دادهايي را با برخي از محققين حوزه در خصوص مباحث جديد فقهي همچون موضوع رحم اجارهاي منعقد كردهايم.
وي تعريف و تدوين فقه سياسي را از نيازهاي ضروري جامعه انقلابي ايران دانست و خاطرنشان كرد: مطالعات اين بخش در مركز فقهي ائمه اطهار آغاز شده و از سال آينده رسما به اين موضوع خواهيم پرداخت.
رئيس مركز فقهي ائمه اطهار (ع)با اشاره به وجود عناوين متعدد در فقه سياسي همچون روابط بينالملل و قواعد فقه سياسي گفت: تاكنون اين مباحث بدرستي استخراج نشده است و بررسي آيات الاحكامي كه قواعد فقه سياسي از آن استخراج ميشود و مباني اصولي كه ميتواند به طور مستقل و فقه سياسي مورد استفاده قرار گيرد، در اين طرح اجراء ميشود.
وي با بيان اينكه در زمان حيات مرحوم آيتاللهالعظمي فاضل لنكراني، ساختماني با 30 هزار متر مربع زيربنا براي مركز فقهي ائمه اطهار(ع) در حال احداث بود گفت: با حمايت چند نفر از مقلدان آن مرحوم، كار ساخت و ساز اين مجموعه ادامه يافت و اميدوارم تاسال آينده در 7 طبقه به بهرهبرداري برسد.
وي همچنين به فعاليت مركز فقهي ائمه اطهار(ع) در مشهد اشاره كرد و اظهار كرد: اين مركز هماهنگ با حوزه علميه خراسان فعاليت ميكند و از قويترين مراكز دروس سطوح عالي حوزه در مشهد است و در آن رسايل، مكاسب، رجال، قواعد فقهيه و اخلاق تدريس ميشود.
حجتالاسلاموالمسلمين فاضل به فعاليت شعب مركز فقهي ائمه اطهار(ع) در كابل و دمشق اشاره كرد و گفت: به اذعان شوراي مديريت حوزه افغانستان، قويترين و منظمترين مركز حوزوي در افغانستان، مركز فقهي ائمه اطهار در كابل است و اين مركز در مشهد نيز با فعاليت آموزشي قوي، برگزاري آيينهاي مذهبي و فعاليتهاي پژوهشي، نتايج فرهنگي و تبليغي مناسبي داشته و بسياري از محصولات فرهنگي آن، به كشورهاي مختلف ارسال شده است.
وي از راهاندازي رسمي مركز فقهي ائمه اطهار(ع) در مالزي خبر داد و گفت: فعاليتهايي براي قوت و شكلگيري فعاليتهاي اين مركز انجام گرفته و در فرصت مناسب، هيأتي جهت انجام امور براي راهاندازي رسمي به مالزي اعزام خواهد شد.
فرزند مرحوم آيتاللهالعظمي فاضل لنكراني به تأكيد والد مكرم خود به تأسيس مركز اسلامي در لندن اشاره كرد و گفت: وجود چنين مركزي براي تبيين جديدترين نظرات فقهاي اماميه، ترجمه آثار شيعي، پاسخگويي به شبهات اعتقادي و در اختيار گذاردن اين آراء به مجامع علمي اروپا ضروري است.
وي با اشاره به انجام رايزنيها براي تأسيس مركز اسلامي در لندن گفت: علماي اهل تسنن از اصول فقهي و مباني اعتقادي ما به خوبي خبر ندارند چه برسد به ساير اديان، لذا بايد براي معرفي مباني خود به جهانيان، بايد فعاليتهاي مناسبي انجام دهيم.
حجتالاسلاموالمسلمين فاضل با بيان اينكه به دنبال ترجمه موسوعه احكام الاطفال به زبان انگليسي هستيم خاطرنشان كرد: دقيقترين نظرات در خصوص مسايل مستحدثه را علماي اماميه دادهاند و جاي طرح اين نظرات در مجامع علمي دنيا، خالي است.
وي به تلاشهاي انجام گرفته براي انتشار دست نوشتههاي مرحوم آيتاللهالعظمي فاضل لنكراني در زمينه موسوعه تفصيل الشريعه در سال گذشته اشاره كرد و بيان كرد: سال گذشته كتاب الغصب از چاپ خارج شده و انشاءالله كتاب الزكات در سال آينده به چاپ خواهد رسيد.
وي افزود: طبق وصيت آن مرحوم ، اينجانب موظف به تكميل اين موسوعه شدهام و اين مهم در حال انجام است.
فرزند مرحوم آيتاللهالعظمي فاضل لنكراني گفت: آن مرحوم تأكيد داشتند كه كتابهايشان به آساني در اختيار ديگران قرار بگيرد و در سال گذشته بيش از تمام ده سال گذشته، كتابهاي ايشان را در اختيار كتابخانههاي عمومي، محققان و فضلا قرار دادهايم.
وي همچنين به بخش رايانه و پايگاه اطلاعرساني دفتر مرحوم آيتاللهالعظمي فاضل لنكراني اشاره كرد و گفت: اين سايت در زمان حيات آن مرحوم به 27 زبان فعاليت ميكرد و بعد از رحلت والد مكرم هم به فعاليت خود ادامه داد به طوري كه در سال گذشته به 13هزار پرسش الكترونيكي شامل سئوالهاي فقهي، اعتقادي، اخلاقي، سياسي، تفسيري و اجتماعي پاسخ داده ايم و به آدرس الكترونيكي پرسش كنندگان ارسال شده است.
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]