واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: افروغ: انسان مطلوب در جمهوري اسلامي، پرسشگر و طغيان گر است
افروغ با بيان اينكه اگر به وظيفه قانوني شرعي خود آگاه باشيم، قدرتمندان نمي توانند باب مصلحت گرايي را گسترده كنند، تصريح كرد: در جمهوري اسلامي، انسان مطلوب انسان پرسشگر و طغيان گر است كه تن به فصل الخطاب رهبري مي دهد.
به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» از مشهد، دكتر عماد افروغ در نشستي كه 11 خرداد ماه در دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد، با اشاره به سخن امام خميني (ره) مبني بر اينكه نقش مردم صرفاً در طول نقش رهبر نيست، بلكه مي تواند در عرض آن هم باشد، اظهار داشت: رابطه امام و امت يك رابطه شرعي و متقابل است كه هر دو يك مضمون را دارد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه حضور مردم بايد در شريعت دو سويه پررنگ تر باشد، اذعان داشت: انسان مطلوب، انسان مطيع نيست بلكه در جمهوري اسلامي، انسان مطلوب انسان پرسشگر و طغيان گر است كه تن به فصل الخطاب رهبري مي دهد.
وي با اشاره به سخن مطهري مبني بر اينكه خصوصيت اسلام اين است كه حس پرسشگري و نقادي را به افراد مي دهد، يادآور شد: اگر ما به حق قانوني و وظيفه شرعي خود آگاه باشيم، قدرتمندان نمي توانند باب مصلحت گرايي را گسترده كنند.
عماد افروغ بيان داشت: انقلاب علاوه بر پيام سياسي، پيام اخلاقي و معنوي نيز داشت، اما امروزه پيام اخلاقي و معنوي تحت شعاع پيام سياسي قرار گرفته است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي اظهار داشت: امام قبل از اينكه فقيه باشد، فيلسوف متعلم است؛ چرا كه ايشان از اصالت وجود به اصل شريف ياد مي كند و معتقد است كه فقط با اصالت وجود مي توان وجود خدا را اثبات كرد.
وي تاكيد كرد: در هستي شناسي امام يك كل نگري توحيدي نهفته است؛ به همين دليل امام بين عرفان و قرآن پيوند برقرار مي كند.
افروغ افزود: حضور مردم در مناسبت ها به دليل وجود فطرت و اختيار در نهاد انسان هاست.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح كرد: رسالت عرفاني امام اقتضا مي كند كه براي سير و سلوك عارفانه به سوي مردم بيايد و مردم را نيز به سوي حق رهنمون كند.
وي درباره بحث اختيار از نظر امام (ره) گفت: امام به مختار بودن انسان معتقد است و راه سعادت و شقاوت را فقط در مختار بودن انسان مي داند.
افروغ در رابطه با لزوم ايجاد فضاي نقد در دانشگاه تاكيد كرد: فضاي نقد در دانشگاه ها شفاف نيست؛ چرا كه درك درستي از آن نداريم، بنابراين نوآوري و شكوفايي بدون نقد امكان پذير نيست.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي اسلامي يادآور شد: بي اعتمادي هاي ايجاد شده دليل برخي تنگ نظري ها حتي در قالب توسعه سياسي است.
وي تاكيد كرد: دانشگاه بايد محل گفت و گو و منطق برتر باشد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطرنشان كرد: ما در نيروسازي به شدت اسير كميت گرايي شده ايم و كيفيت گرايي را فراموش كرده ايم./انتهاي پيام/
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 357]