واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: هشدار هاشمي رفسنجاني
آيتا... هاشمي رفسنجاني با انتشار گزارش آژانس كه درآن بر لزوم پاسخگويي ايران به اطلاعاتي كه درباره برنامه هستهاي ايران به 10 كشور خواسته شده است، هشدار داد و گفت:
آقاي هاشمي رفسنجاني در نقد شرط سياسي بينالمللي با اشاره به موضوع مذاكره با ايران، گفت: رئيس شوراي مصلحت نظام، دولتهاي غربي را مخاطب قرار داد و گفت
***
اين روزها بطور عمده دو برداشت در محافل سياسي و با در نظر گرفتن وقايع و رويدادهاي منطقه خاورميانه درباره چگونگي روابط غرب با ايران بازگو ميشود.
1- جرج بوش در پايان راه از دوره رياست جمهوري آمريكا است و تا شش ماه آينده از كاخ سفيد ميرود. فضاي داخلي آمريكا با محور انتخابات رياست جمهوري معطوف به سياست خارجي دولت جرج بوش در خاورميانه و بحرانهاي عراق، فلسطين اشغالي، لبنان و افغانستان است كه محور جمهوري اسلامي ايران بر هرگونه موضعگيري دولت آمريكا سايه افكنده است. رقيب حزبي دولت جرج بوش از حزب دمكرات هر روز شكست فاجعهآميز سياست خارجي او را به مردم آمريكا يادآوري ميكند كه درآن هم سربازان آمريكايي جان خود را از دست داده و مي دهند و هم از ماليات مردم هزينههاي سنگين تداوم سياستهاي شكستخورده، تأمين ميگردد و مردم آمريكا از اعمال اين سياستها بينالمللي را دريافت ميكنند. در حاليكه خصومت جرج بوش با ايران محور تبليغاتي و سياسي دمكراتها شده است، آنها اين دشمني كور را بلاهت سياسي دولت و محور عدم موفقيت آمريكا ارزيابي مينمايند. شعار مذاكره با ايران، از محورهاي سياسي انتخابات آمريكا شده است.
نامزد انتخاباتي رياست جمهوري آمريكا از حزب جمهوريخواه - حزب جرج بوش - قدرت مانور چنداني در برابر اين هجوم تبليغاتي دمكراتها ندارد. او نه ميتواند سياست خارجي جرج بوش را تأييد كامل كند و نه ميخواهد خود را مخالف هرگونه مذاكره با جمهوري اسلامي ايران نشان دهد. ايران بزرگترين قدرت منطقه، جملهايست كه در اين روزها در مطبوعات آمريكا و اروپا نوشته و تكرار ميگردد.
برخي از نويسندگان سياسي در آمريكا و اروپا، سايه اين قدرت را بر فضاي انتخاباتي آمريكا بسيار سنگين و تعيين كننده ميدانند. در اين ماتريس سياسي - تبليغاتي، زبان تهديد براي جرج بوش و وزير خارجه او، خانم رايس، چيزي نيست الاّ فرار به جلو و رها شدن از بار سنگين مشكل آن.
اين نظر معتقد است كه از زبان تهديد و بار ديگر مستمسك قرار دادن گزارشهاي آژانس كه بخشهاي فني و حرفهاي اين گزارش با جملات سياسي آن در تضاد است، راهي براي تلطيف و يا كليد زدن به نوعي مذاكره، حتي غيرمستقيم با همكاري عربستان يا يك و چند كشور اروپايي و حتي ژاپن، امكانپذير ميگردد.
دولت جرج بوش در چندماه باقي مانده از عمر سياسي و مسئوليت رياست جمهوري خود، هر طرحي را با در نظر گرفتن مهمترين و اساسيترين محور سياسي روز آمريكا، يعني انتخابات رياست جمهوري ارزيابي ميكند و محك ميزند، تا بجاي بنبست براي نامزد حزبي (جمهوريخواهان) گشايشي فراهم آورد.
او ميداند ايران محور مهمّي در انتخابات رياست جمهوري آمريكا شده است. چگونگي تعامل با آن در موفقيت يا عدم موفقيت در انتخابات تأثير عمده خواهد داشت. پس همراه زبان تهديد كه زبان قدرت خوانده ميشود، تلاش دارد تا بازگشايي نوعي تلطيف و آغاز آب شدن برفها و سردي روابط را نشان دهد. اكنون آمريكا طالب است تا تمامي كانونهاي بحران خاورميانه، از فلسطين تا لبنان و از عراق تا افغانستان، را به حالت تعليق و ركود نمايش دهد. تا خبرهاي جدّي از تشديد بحران دريافت نشود. اين نظر با رصد كردن اخبار روزانه، معتقد است زبان تهديد شكلي و بيشتر بلوف سياسي است. آنچنان كه اين روزها با قدرتمند خواندن ايران، خواهان حل همه مشكلات منطقه در يك همكاري برنامهريزي شده با جمهوري اسلامي ايران هستند.
***
2- نظر ديگر كه در اروپا و در برخي محافل سياسي آن خريدار دارد؛ براين باور است كه سياستمدار عاقلي نيست و نميتوان رفتارهاي او را از منظر عقل سياسي محاسبه كرد. او ممكن است دست به اقدامي فاجعهآميز ديگر بزند. اين اخبار با تهديد بمباران مراكز هستهاي ايران از سوي آمريكا تقويت ميشود. غيرقابل پيشبيني است و براي فرار از بنبست و شكست كنوني به قدرت نمايي جديد روي خواهد آورد. اين قدرت نمايي در برابر كشوري است كه خود آمريكاييها ميگويند، قدرتمندترين كشور منطقه خاورميانه است و نفوذ فوقالعاده در سراسر كشورهاي منطقه دارد.
با اقدام فاجعهآميز جديد همه معادلات انتخاباتي را در داخل آمريكا برهم خواهد زد و با ، مكگين را مرد ميدان معرفي و او را سكاندار آينده رياست جمهوري آمريكا خواهد كرد.
اين نگاه را رژيم صهيونيستي بصورت دائمي در خط تبليغاتي و سياسي خود دارد تا تهديدهاي لفظي مقامات آمريكايي را به ارعاب فوقالعاده خبري - تبليغاتي مبدّل سازد.
***
آيا در فاصله كوتاه چند ماه، حداكثر هفت ماه، اين فرصت براي دولت جرج بوش، آنهم با كنگره آمريكا كه در دست دمكراتها است، بوجود خواهد آمد؟
پرسشي كه بسياري درباره آن نظر منفي دارند.به هر حال ايران در كانون سياسي خبري در اروپا و آمريكا بخصوص در چند ماه پاياني دوران انتخابات رياست جمهوري آمريكا قرار گرفته است. تحليلگران سياسي غربي معتقدند، ايران در نتيجه انتخابات آمريكا تاثير مستقيم دارد.
***
هشدار آقاي هاشمي، هشداري دقيق و به موقع بود كه حداقل دولتهاي عربي منطقه و نيز دولتهاي اروپايي، همچنين چين، ژاپن و روسيه دريابند كه امتداد فضاي تهديد سياسي، ممكن است منجر به عواقب خطرناك شود.
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]